Bachelor i matkvalitet og innovasjoner
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Jelgava, Latvia
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
4 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 3 500 / per year
Søknadsfrist
15 Jul 2024
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduksjon
Målet med det akademiske bachelorstudiet er å forberede en konkurransedyktig og kunnskapsrik spesialist innen matproduksjon, kvalitet og innovasjon, som er i stand til å organisere kvalitetsstyring og utvikling av innovasjoner i næringsmiddelbedrifter, utføre kreativ forskning og danne grunnlaget. for videre studier i høyere utdanning.
I løpet av det tverrfaglige studiet tilegner studentene seg kunnskap om matteknologi, kvalitet og ny produktutvikling fra idé til marked. Hovedfokuset på matteknologikomponenten i programmet er på naturvitenskap – kjemi, fysikk, matematikk, matvare- og prosessteknologi, kvalitet og innovasjon. Programmets forretningskomponent fokuserer på innovasjon, entreprenørskap og markedsledelse.
Hvert studieår Studentene styrker kunnskapen tilegnet under studiene og får praktiske ferdigheter i opplæringskurs 4,5 stp i matproduksjonsbedriften.
Vi tilbyr støtte på dette området med stipendprogrammer Erasmus+ for studentutvekslingsmobilitetsaktiviteter.
Studiet gjennomføres med utdyping og forsvar av bacheloroppgaven.
Hvorfor Latvia University of Life Sciences and Technologies ?
Kvalitetssikring – I følge QS EECA-rangeringen er LLU et av de beste universitetene i Europa og Sentral-Asia og det beste biovitenskapelige universitetet i de baltiske statene. Dessuten har LLU en "Investment in Excellence"-standard!
Worldwide Recognized Degrees – diplomtillegg godkjent av EU-kommisjonen. Nyutdannede kan fortsette studier eller jobbe over hele verden.
Avanserte fasiliteter – moderne laboratorieutstyr, komfortable sovesaler, studier i et enestående arkitektonisk monument – Jelgava-palasset.
Fordelaktig geografisk plassering – store europeiske byer kan enkelt nås med buss, fly eller ferge.
Rimelige kostnader – vær smart og bruk mindre ved å studere på LLU !
Tryggt og grønt miljø – en flott måte å oppleve den latviske kulturen på. Til tross for variasjonen av mange forskjellige nasjonale og internasjonale arrangementer, er Jelgava en veldig trygg by for alle.
Studier med merverdi – Praksis- og forskningsbasert undervisning med nær tilknytning til arbeidsmarked og næringsliv. Studentene tilegner seg tverrfaglig kunnskap og får internasjonal eksponering ved hjelp av ulike mobilitetsprogrammer.
Studentliv – velbalanserte studier og kulturliv, et bredt utvalg av idrettsaktiviteter gratis. Få internasjonal erfaring ved å bruke internasjonale utvekslingsmuligheter!
Opptak
Læreplan
Studiet har tre hovedfokus:
- Mat - Kunnskap om klassisk og moderne matteknologi og foredling og bruk av moderne emballasje i matproduksjon
- Kvalitet - kvalitetssystemer i næringskjeden, Kvalitetsstyring i næringsmiddelindustrien, Kvalitetsovervåking i næringsmiddelsektoren og Mattrygghet.
- Innovasjoner - Future Food, Ny produktutvikling og innovasjoner overføres fra vitenskap til industri
Eksamensprosedyre
Kunnskaper vurderes ved karakterer tatt fra prøver, individuelle arbeider og som en del av studieemneeksamen. Vurderingen av integrerte kunnskaper, ferdigheter og kompetanser vil bli testet sammen med den resulterende bacheloroppgaven.
Programresultat
Kunnskap: Anvende teoretisk og praktisk kunnskap innen matproduksjon, kvalitetsledelse og innovasjon hentet fra grunnleggende og spesielle realfag. Kunne forklare de viktigste konseptene og regelmessighetene innen matvitenskap. Kunne demonstrere spesialisert kunnskap og kritisk forståelse av betydningen av forskning i utviklingen av nye produkter.
Ferdigheter: Kunne bruke kunnskap i matproduksjonsprosesser til å planlegge, modellere og velge den mest hensiktsmessige løsningen for matproduksjon, kvalitetsledelse og innovasjonsutvikling. Kunne selvformulere, planlegge, strukturere, analysere, debattere og demonstrere en vitenskapelig tilnærming til utvikling av nye produkter i samarbeid med bransjefolk.
Kompetanser: Anvende tilegnet kunnskap og ferdigheter innen matproduksjon, kvalitetsstyring og utvikling av nye produkter på en kompleks måte. Planlegge, organisere og implementere kvalitetsstyring og utvikling av nye produkter i matproduksjonsbedriften, ved hjelp av kritisk tenkning og teamarbeid. Vitenskapelig forskning skal være i stand til selvstendig å velge ut og analysere vitenskapelig informasjon og metoder, beskrive innhentet informasjon i analytiske termer, bruke den i beslutningstaking og problemløsning innen matproduksjon, kvalitetsstyring og innovasjon.
Program undervisningsavgift
Galleri
Karrieremuligheter
Gjennomføringen av programmet har alle forutsetninger for å utarbeide en konkurransedyktig og kunnskapsrik spesialist innen matkvalitet og innovasjon, som er i stand til å organisere kvalitetsledelse og innovasjonsutvikling i matproduksjonsbedrifter, utføre kreativ forskning og skape grunnlag for videre studier innen høyere- nivå studier.