BA (Hons) i teknisk teaterkunst

Generelt

Programbeskrivelse

Begynn din karriere innen teknisk teaterkunst og få verdifull, praktisk erfaring fra performancebransjen. Utvikle spesialiserte tekniske og kreative ferdigheter innen sceneadministrasjon, belysning, lyd og visuelle teknologier, samtidig som du får en grundig forankring i alle aspekter av teknisk produksjon.

Introduksjon

Gjennom dette meget praktiske toårige kurset vil du være utstyrt med teknisk kunnskap for å lykkes på mange forskjellige områder i bransjen. Under ledelse av praktiserende eksperter vil du få en kreativ, samarbeidsvillig og proaktiv tilnærming til arbeidet ditt.

Du vil:

 • Arbeid i AMATAs spesialbygde profesjonelle studioer og ytelsesrom.
 • Dra nytte av et året rundt performanceprogram, som inneholder respekterte artister fra hele verden.
 • Lær av å trene teknisk og akademisk personell og jobbe med dyktige teknikere.
 • Få nasjonalt anerkjente kvalifikasjoner innen utstyrsbruk, prosesser og helse og sikkerhet.
 • Nyt mulighetene til å skaffe plasseringer hos profesjonelle teater- og produksjonsselskaper, for eksempel Kneehigh og Wildworks, samt musikkfestivaler og produsenter, teatersteder og reiselivsarrangementer i hele Devon og Cornwall.

Hva vi ser etter

Vi vil ha noen som:

 • Kan jobbe hardt over lange timer - som ofte kreves i bransjen.
 • Er profesjonell og entusiastisk over liveopptredener, teknisk teaterkunst og lignende bransjer.
 • Kan jobbe i forskjellige miljøer og med en rekke mennesker.

Mixer

Hva du lærer

I denne tekniske teater- og sceneledelsesgraden vil du lære spesialistferdigheter innen scenekunst og fremføring. Støttet av erfarne bransjefolk, vil du kombinere teoretisk læring med praktisk erfaring.

År ett

Vi skal utforske stagefarteknikker, utstyr, teknologi og prosesser, samt moderne ytelsespraksis og bransjens historie. Du har sjansen til å ta på deg juniorroller på liveopptredener, jobbe på sommerskolene våre, konferanser, arrangementer og kunstnerboliger og få nasjonalt anerkjent helse- og sikkerhetsopplæring. Du vil jobbe i moderne fasiliteter med tilgang til både kjerneteknologi og noe av det nyeste utstyret.

moduler

 • Stagecraft 1
  Du vil utvikle studio- og verkstedbaserte tekniske og produksjonsferdigheter innen en rekke fagområder, inkludert konvensjonell belysning, lyd og teatralsk settkonstruksjonsteknikker.
 • Prestasjoner, kultur og kontekster
  I denne modulen vil du utforske kritisk teaterhistorie og dens kulturelle og tverrkulturelle innvirkning.
 • Profesjonell utvikling
  Denne profesjonelt fokuserte modulen gir en praktisk innsikt i kjerneaspektene i en produksjonsutøveres rolle. Du vil vurdere moderne praksis, atferd, kunnskap og ferdigheter som kreves for at du skal jobbe som individ og som en del av en teambasert produksjonsprosess.
 • Stagecraft 2
  Du vil begynne å spesialisere og utvikle videre fagfagbaserte praktiske og designferdigheter, inkludert bruk av profesjonelle kontrollsystemer, og oppretting av gjenstander: planleggingsdokumentasjon inkludert 3D CAD og lysvisualiseringsprogramvare; lydeffektproduksjon og digital blanding; moderne scenerigg og konstruksjonsteknikker; og organisasjonsleddeteknikk og praksis.
 • Praktisk produksjon
  I denne modulen vil du undersøke måter du kan styrke publikums engasjement og deltakelse i teater- og kulturarrangementer gjennom involvering i en rekke liveoppføringsprosjekter. Du vil også utvikle en forståelse av sammenkoblingen av en rekke tekniske og produksjonsdisipliner, og hvordan de påvirker ytelsen.
 • Lokaladministrasjon og tekniske standarder
  Du vil undersøke viktigheten av industristandarder og normer, inkludert helse og sikkerhet og risikovurdering, lovgivning og forvaltningspraksis. Du vil evaluere og reflektere over virkningen av disse standardene og praksisene gjennom engasjement i arbeidsbasert læring.
 • Digitale ytelsesteknologier
  Utforsk en rekke nye digitale praksiser gjennom engasjement med forskning og praktisk eksperimentering. Du vil jobbe med databaserte teknologier som projeksjonskartlegging og bevegelsesfangst, digital lyd- og videoredigering, etterproduksjonsteknikker og bruk av nettverks- og kommunikasjonsteknologier. Du vil identifisere hvordan slike teknologier utvikles, tilpasses og integreres i moderne praksis.

År to

Du har muligheten til å samarbeide med andre kurs om et prestasjonsprosjekt, jobbe med profesjonelt personale på arrangementer på og utenfor campus, og påta deg en arbeidsplassering med en av våre profesjonelle partnere. Du vil også jobbe med skriftlige prosjekter med fokus på design, prosjektledelse eller begge deler.

moduler

 • Designprosjekt
  Du vil utforske designkonseptualisering og innovasjon, og utvikle storstilt kreativ designundersøkelse til profesjonelle standarder. Ved siden av dette pleier du avanserte ferdigheter innen teknologibaserte designverktøy som 3D CAD-modellering og multimedia-manipulasjon, sammen med tradisjonelle metoder. Du vil undersøke scene, sett, belysning og lyddesign gjennom en rekke forelesninger av besøkende spesialister.
 • Samarbeidsprosjekt
  Når du samarbeider med jevnaldrende fra andre kreative fagdisipliner, vil du samarbeide for å lage et stykke ytelsesarbeid, utforske nye perspektiver og teknikker.
 • Produksjonsstyring, design og realisering
  Utvikle organisasjons- og ledelsesansvar med realiseringen av design- og produksjonsundersøkelser gjennom storstilt ytelsesprosjekter. Kompetansen, kunnskapen og kontekstuell forståelsen du har utviklet i tidligere moduler, vil bli brukt for å lede en produksjonsavdeling for å oppnå en spesifikk design- og ledelsesoppgave. Du vil få kunnskap, erfaring og praksis i ledelsesteknikker inkludert organisering, planlegging, delegering, motivasjon og konfliktløsning.
 • Industrihorisonter i teknisk teater
  Du vil gjennomføre et forskningsprosjekt eller en avhandling som identifiserer mulige muligheter og nye retninger for teknisk teaterinnovasjon. Forskning brukes også i virkelige sammenhenger, og gir innsikt som vil informere og veilede deg i dine karrierevalg og forberedelse til fremtidige krav fra industrien.
 • Profesjonell praksisprosjekt
  Samhandling med bransjeorganisasjoner gjennom arbeidsbasert lærings-, plasserings- og / eller hendelsesprosjekter, så vel som andre sfærer (f.eks. Forskning, utdanning, samfunnsoppsøkende arbeid), vil gi erfaring fra verden og innsikt i produksjon og sysselsetting. Du vil også distribuere dine kombinerte kommunikasjons- og produksjonsevner for å utvikle et offentlig "utstillingsvindu" for arbeidet ditt.

Modulene over er de som blir studert av studentene våre eller foreslått nye. Programstrukturer og moduler kan endres som en del av våre læreplanforbedrings- og gjennomgangsprosesser. Hvis en bestemt modul er viktig for deg, kan du diskutere den med kurslederen.

Slik lærer du

Læring ved å gjøre, vil du ta på deg praktiske, selvledede prosjekter. Du vil bli undervist og veiledet av vårt tekniske team av veiledere og teknikere, og du vil samarbeide med fagfolk i industrien. Du oppnår nasjonalt anerkjente kvalifikasjoner innen utstyrsbruk, prosesser og helse og sikkerhet. Bransjekontakter vil regelmessig besøke for å demonstrere nye produkter og prototyper, og det vil være muligheter for å jobbe med utstillingsvinduer for Island Records, vårt offentlige resultatprogram og andre live offentlige prosjekter.

Vurderingsmetoder

 • 70% praktisk vurdering rundt ferdigheter, profesjonalitet og kompetanse.
 • 30% faglig skriftlig og porteføljeinnlevering.

Personale

Du vil bli undervist og støttet av et team av profesjonelle teknikere, lys- og lydspesialister, teaterprodusenter, regissører, produksjonsledere, produksjonsfokuserte akademikere og bransjegjester. Lærere har alle en bakgrunn i den nasjonale og internasjonale teaterindustrien.

Noen medarbeidere underviser bare i spesifikke moduler, og kurset ditt inneholder kanskje ikke hvert medlem.

fasiliteter

 • 11 utstyrte ytelsesstudioer.
 • Innspillingsstudio med fire kontrollrom.
 • 11 øvingslokaler.
 • Datalaboratorier for CAD og lydprogramvare.
 • Naturverksted.
 • Tekniske ressursbutikker lagerfører et bredt spekter av mikrofoner for innspilling og live stemme og musikk.
 • Arbeidsstasjoner for digital lyd, PA-systemer, miksebord, belysningssett, bærbare dimmere, kameraer, projektorer og musikkinstrumenter.
 • TV-studio og kino på School of Film & Television.

Hvordan søke

Søk via UCAS

Klar til å bli med? Hvis du søker gjennom UCAS Apply and Track, må du referere til universitetet og kurskodene nedenfor.

 • Universitetskode: F33
 • Kurskode: 206X

Søker du som internasjonal student?

Internasjonale studenter kan søke et kurs gjennom UCAS, via en agent eller direkte med universitetet.

Opptakskrav

Vi vurderer alle applikasjoner ut fra deres egen individuelle fortjeneste og potensiale. Vi inviterer alle søkere til en intervjudag eller audition for å gi dem muligheten til å demonstrere dette sammen med hva som inspirerer og motiverer dem innen deres felt. Søkere vil også kunne vise porteføljen sin eller gi en ytelse avhengig av kurs. Vi tar imot søknader fra alle fagbakgrunner, enten du har spesialisert deg på STEM, kunst eller humaniora.

Som en guide er vårt typiske tilbud på lavere nivå 104 - 120 UCAS Tariffpoeng, først og fremst fra nivå 3-kvalifikasjoner som, men ikke begrenset til, A-nivåer, BTEC Extended Diploma eller Foundation Diploma.

Språkkrav

For søkere hvis førstespråk er engelsk, krever vi at du har eller jobber mot GCSE English Language Grade 4 (C), eller tilsvarende.

Hvis engelsk ikke er morsmålet ditt, må du oppfylle den samme standarden som tilsvarer IELTS Academic 6.0-poengsum, med minst 5,5 i Lesing, Skriving, Taling og lytting. Vi godtar en rekke likesteder i landet og godkjente tester.

Hvis du trenger et nivåvise 4-studentvisum for å studere i Storbritannia, må du ta en godkjent Secure English Language Test (SELT). Du kan lese våre engelskspråklige krav for mer informasjon.

frister

 • Storbritannia / EU-søknader: 15. januar 2020 (for lik vurdering)
 • Sen søknad vil bli vurdert hvis det er ledige plasser.
 • Betalere for internasjonale avgifter kan søke hele året. Men vi anbefaler å søke så tidlig som mulig, for å få tid til visum og reisearrangementer.

Studieavgift 2020-21

 • 11.100 £ - heltid Storbritannia / EU
 • 19 000 £ - internasjonal på heltid

Studieavgift fastsettes årlig og skal gjennomgås hvert år. Universitetet kan derfor heve skolepenger de andre eller påfølgende år av et kurs, i tråd med inflasjon og / eller det maksimale som er tillatt i lov eller regjeringens politikk. Studentene vil bli varslet om endringer så snart som mulig.

Sist oppdatert aug. 2020

Om skolen

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Les mer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Minimér
Falmouth , Penryn + 1 Mer Mindre