BA i mote design

Generelt

3 steder tilgjengelige
Les mer om dette programmet på institusjonens nettsider

Programbeskrivelse

Dette kurset holdes på engelsk

Kurset trener motedesignere med stilistiske og kreative kompetanser kombinert med evnen til å definere innovative produkter, utvikle historier og plassere et sluttprodukt i markedet.

De forskjellige samlingene og produksjonen av prototyper er de viktigste kompetanseområdene som gis studentene gjennom de tre studieårene.

Kurset tilbyr to spesialiseringer: Motedesign, rettet mot å trene fagpersoner som kan oversette sin personlige fortelling til en samling plagg og tilbehør, og Sko og tilbehør Design - utelukkende undervist på italiensk, som gir spesifikk opplæring om design og produksjonsteknikker som vurderer produktets egenart.

BA in Fashion Design Milano

Tittel - Det akademiske vitnemålet på første nivå er anerkjent av MIUR (Ministry for Education, University and Research) og likestilles med bachelorgraden utstedt av universiteter.

Kontekst - Moteverdenen møter kontinuerlige og raske endringer. I de siste tiårene har den profesjonelle en gang definert som Couturier gitt vei til en kompleks og fleksibel rolle som dekker ulike felt innenfor en mangesidig prosess: Mote Designer.

Metodikk og struktur - Studiestien er strukturert slik at studentene får alle verktøyene som kreves for å lage en mote- eller tilbehørskolleksjon riktig og effektivt og plassere den i det moderne markedet. Hele prosessen fokuserer på anvendelsen av en designmetode - den typiske Made in Italy - som utgjør grunnlaget for hele prosessen, som er lært til studentene fra det første året til det endelige prosjektet.

Når det gjelder alle de forskjellige studiene som er studert, er det spesielt lagt vekt på å tilegne seg mønster- og syferdigheter, tekstil, lærteknologi og prosessering, designteknikker, moteillustrasjoner, produksjonsprosessen av plagg og tilbehør.

Utfyllende til de tekniske og metodiske fagene er det spesielle fokuset på kulturstudier som identifiserer motespråket som et historisk, kunstnerisk og sosialt fenomen, som en strøm av trender og koder, som en kreativ og visuell fortelling og som et økonomisk system. kjennetegnet av en produksjonskjede og av spesifikke markedsførings- og kommunikasjonsstrategier. Studentene har muligheten til å velge mellom forskjellige workshops (skiftende hvert år) som håndbroderi, skriftlig analyse av trender, håndstrikk, pels.

Innenfor spesialiseringen innen design av sko og tilbehør, i tillegg til å designe kolleksjonene dedikert til forskjellige typer tilbehør (kvinner og menn), sørger intense workshops for riktig bruk av verktøy og maskiner, for anskaffelse av mønsterfremstillingsteknikker og veske og sko produksjon. Videre tilbyr kurset fokus på spesifikke tekniske tegninger, prosesser for produksjon og bruk av forskjellige lær og skinn, samt metallkonstruksjon for tilbehør.

Karrieremuligheter - Mote Designer, Sko og Tilbehør Designer, Tekstil Designer, Product Manager, Strikkevarer Designer, Broderi Designer.

Sist oppdatert nov. 2020

Om skolen

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Minimér
Milan , Milan , Milan + 2 Mer Mindre