BFA-programmet i metall kunst

Det 1200 m² store metallverkstedet ligger i et unikt akademisk miljø i Dals Långed, 170 kilometer nord for Göteborg, hvor du jobber både på tegnebord og arbeidsbenk. Dette miljøet gir gode betingelser for en mangesidig, tredimensjonal, eksperimentell artistry. Du vil lære produksjonsteknikker, for eksempel smelting, fabrikasjon, sveising og platemaling.

Verkstedets størrelse, utstyr og tilgjengelighet gjør det mulig å operere i alle formater, ofte på faktiske prosjekter som arbeider med oppdragsgivere og utstillinger. Under utdanningen din får du også muligheten til å vise arbeidet ditt i en rekke offentlige innstillinger.

Som student vil du utforske moderne metal kunst og håndverk i forskjellige sammenhenger og kan dype dypere inn i ditt kunstneriske uttrykk og håndverk.

117961_117956_HDK_FotografNatalieGreppi.jpg

Om programmet

Det treårige programmet inkluderer kurs i metallbygg, offentlig og galleri, visuell tolkning, kommunikasjon, teori og historie. Du vil arbeide med kunstneriske prosjekter, basert materiale, håndverk og nettsted. Din inspirasjon og teori blir matet gjennom fotturer, besøkskunstnere, workshops og opplæringsprogrammer. Som student oppfordres du til å delta i nasjonale og internasjonale utvekslinger, konkurranser og utstillinger som danner grunnlaget for fremtidige nettverk.

Kurs i visuell fortolkning og kommunikasjon, teori og historie foregår sammen med studenter i andre fine arts BA-programmer i Steneby.

Programmet er en del av det internasjonale miljøet i Steneby. Undervisningsspråket er engelsk. Svensk kan brukes av og til til svensktalende studenter.

Innhold

Det første året fokuserer fundamentalt på avansert kunnskap innen teknologi, materialer og uttrykk. Du vil lære om de forskjellige egenskapene til metaller, for eksempel stål, aluminium og bronse. Du vil også ha tid til å etablere og forbedre ditt kunstneriske språk og undersøke hvordan din kunstneriske idé samhandler med sosiale sammenhenger.

Det andre året legger vekt på bevissthet om forholdet mellom kunstneren og omverdenen. Du vil delta i de pågående diskusjonene innen kunst, håndverk og design scener, og vil få muligheten til å delta i et utvekslingsprogram med andre akademier gjennom vårt internasjonale nettverk.

Det tredje året gir større mulighet for individuelt formulerte prosjekter av studentene i samråd med veileder. Fokuset er på å utvikle ditt personlige kunstneriske uttrykk i metall kunst. På slutten av vårsemesteret vil du presentere resultatet av ditt ti uker eksamensprosjekt, til et publikum.

Arbeidsområder / fortsatte studier

Programmet forbereder deg til å jobbe med provisjoner for private og offentlige kunder, utstillinger og dine egne kunstneriske bestrebelser. Programmet forbereder deg også til masterstudier.

Grad

Bachelor of Fine Arts i kunst og håndverk med spesialisering i metall kunst

Inngangskrav og søknad

Inngangskrav:

Generelle inngangskrav

utvalg:

Utvalget er basert på en vurdering av innsendte arbeidsprøver og et personlig intervju.

Program undervist i:
  • Engelsk
Sist oppdatert September 15, 2019
Dette kurset er Campusbasert
Startdato
sep. 2020
Duration
3 år
Heltid studier
Pris
816,846 SEK
Full programkostnad. Søknadsavgift: 900 SEK. Søknad og studieavgift gjelder ikke for EU / EØS-borgere eller utvekslingsstudenter.
Etter sted
Etter dato
Startdato
sep. 2020
Sluttdato
Søknadsfrist

sep. 2020