BSc i industriell designteknikk

Generelt

Les mer om dette programmet på skolens hjemmeside

Programbeskrivelse

Kaffemaskiner, telefoner, medisinsk utstyr; alt dette trenger å være "designet". Når du designer disse produktene, må mange spørsmål stilles og besvares; Hva trenger kunden? Hvordan forventer kunden at produktet skal se ut? Hvordan kan produktet produseres? Hvilke materialer skal brukes? Hvordan kan det testes på forhånd? Hvordan skal den bringes på markedet?

Studiet BSc Industrial Design Engineering hjelper deg med å svare på disse spørsmålene. Dette unike studiet svarer på den økende etterspørselen etter ID-ingeniører fra design- og produksjonsindustrien.

Program i korthet

Industrial Design Engineer spiller en vesentlig rolle i utviklingen av nye produkter, alt fra medisinsk utstyr til kontormøbler. Som designer må du forstå brukerbehovene, samt kunne spesifisere riktige materialer og produksjonsprosesser. Ingeniører for industriell design vurderer hvordan arbeidet deres påvirker samfunnet. De tar designbeslutninger som sikrer optimal effektivitet av ressursene som brukes uten at det går ut over kvaliteten eller formålet med produktet. De er i stand til å opptre i forskjellige kulturelle omgivelser og er klar over behovet for følsomhet når de designer og jobber på tvers av internasjonale grenser.

Hva å forvente fra oss

Du kan forvente å tilegne deg kunnskapen og ferdighetene som trengs for å bli en vellykket ID-ingeniør. I klassen, under workshops, får du muligheten til å jobbe med forskjellige materialer som tre, metaller og plast. Dessuten kan du forvente at vi holder oss oppdatert med den siste utviklingen i bransjen. Vi investerer i moderne verktøy som 3D-skrivere og laserskjærere.

Vi vil støtte din utvikling ved å tilby passende faglig og personlig utviklingsveiledning i alle faser av studiet ditt. Vi har en åpen dørs politikk; vårt team av faglige og støttepersonell er lett tilgjengelig.

Hva forventer vi fra deg

Er du nysgjerrig, kreativ, nøyaktig og har et drivkraft å lage? Er du interessert i design, teknologi og mennesker? Ønsker du en karriere som samler disse mens du forbedrer eksisterende produkter eller utvikler nye? Da kan vi lære deg å lage forbindelser mellom teori og praksis, slik at du kan bruke dem på riktig måte for å løse problemer du måtte møte når du designer.

Viktigst: forstå at suksessen din hovedsakelig er avhengig av innsatsnivået du er villig til å gi studiene dine.

Hva er programmets fokus?

Den komplette designprosessen for nye produkter:

 • Brukersentrert design
 • Konseptutvikling
 • Markedsføring, merkevarebygging og forbrukeratferd
 • Formstudier og estetikk
 • Modellfremstilling i tre, metall og plast
 • Prototypebygging og testing
 • Produksjon og produksjon
 • Og selvfølgelig; din egen personlige og profesjonelle utvikling

Hva gjør programmet unikt?

 • Et internasjonalt program undervist på engelsk
 • Kombinasjonen av design og engineering: omtrent 60% design og 40% engineering
 • Ingen portefølje nødvendig for å starte studiet
 • Utmerkede sysselsettingsperspektiver.

Kursbeskrivelse

I dette studiet lærer du om prosessen med å designe nye produkter. Fra konseptutvikling og prototyping til produksjon og bringe et produkt til markeder. Så du må tilegne deg kunnskap og ferdigheter innen et bredt spekter av emner, for eksempel estetikk, produksjonsmetoder, materialer og brukersentrert forskning. Du vil analysere eksisterende produkter og lære å designe og bygge dine prototyper. Du vil også lære de kommersielle aspektene som er involvert i å bringe et produkt til markedet.

Bruke teori til å praktisere

Fra første dag vil du bruke teorien i praksis. Hvert semester jobber du på minst ett prosjekt og lærer å implementere ideene dine ved hjelp av forskjellige maskiner som finnes i våre design- og ingeniørverksteder, som CNC-laserskjæreren og 3D-skrivere. Du vil også oppleve å jobbe med forskjellige materialer fra tre, metaller og plast.

Mange av prosjektene du jobber med er i samarbeid med selskaper som Canon eller Philips. Slike selskaper er alltid interessert i verdifulle Industrial Design Engineering-løsninger, og de ber studentene våre ofte samarbeide om levende prosjekter av verdi for selskapet.

Propadeutisk fase (år 1) Semester 1 Generell introduksjon til Industrial Design Engineering
Semester 2 Generell introduksjon til Industrial Design Engineering
Hovedfase (år 2 og år 3) Semester 3 Dybdestudie Industrial Design Engineering
Semester 4 Dybdestudie Industrial Design Engineering
Semester 5 (ca. 5 måneder) Turnus
Semester 6 Minor (på Fontys eller et av våre partneruniversiteter i utlandet)
Avgangsfase (år 4) Semester 7 Dybdestudie Industrial Design Engineering
Semester 8 (ca. 5 måneder) Graduate internship som skriver bacheloroppgaven din

Turnus

To av de viktige prosjektene du vil gjennomføre under studiet, er også i samarbeid med selskaper. Dette er praksisplassene dine i femte og åttende semester. I løpet av disse praksisplassene vil du jobbe med et industrielt designteknisk-relatert problem som du vil løse for selskapet. Disse praksisplassene gir en flott mulighet til både å utdype din praktiske kunnskap og utvide profesjonaliteten og nettverket.

internasjonalisering

For å styrke den internasjonale opplevelsen din, må minst en av praksisplassene eller den mindreårige finne sted i et annet land enn hjemlandet.

Partner selskaper

I løpet av studiet har du kontakt med selskaper ved flere anledninger.

 • Du har prosjekter i samarbeid med selskaper,
 • Du har muligheten til å knytte nettverk med selskaper i løpet av karrieren vår,
 • Og du har både arbeidsplassering og eksamen ved bedrifter.

Fontys Venlo har samarbeid med mange store, mellomstore og små selskaper.

Utvekslingsprogram

I løpet av tredje studieår har du muligheten til å spesialisere deg ved hjelp av et mindre program. Du kan velge å gjøre denne mindreårige på Fontys, ved et av våre partneruniversiteter i Nederland, eller på et av våre 125 partneruniversiteter over hele verden. Hvis du gjør en mindreårig i utlandet på et av våre partneruniversiteter, kan du skaffe deg ytterligere språkferdigheter og oppleve en ny kultur.

Karrieremuligheter

Forretningsfeltet har en økende etterspørsel etter kandidater innen industriell design innen industriell design. Etter endt utdanning kunne du blant annet jobbe som:

 • Produktutvikler
 • Produkt Designer
 • Design ingeniør
 • Design konsulent
 • Forsknings- og utviklingsleder

Selvfølgelig har du også muligheten til å fortsette med et masterprogram.

Noen av partnerbedriftene til vårt Industrial Design Engineering-program - som leter etter personer med disse ferdighetene - er Philips, Canon, Ahrend, Heras, Bosch, Vogels og VDL.

Opptakskrav

Som en potensiell bachelorstudent må du ha et diplom på høyere videregående opplæring som tilsvarer nederlandsk standard. For å bli tatt opp til Fontys University of Applied Sciences studentene være kvalifisert for høyere utdanning gjennom et diplom på videregående opplæring / videregående opplæring med gode resultater. Dette betyr:

 • For nederlandske studenter: VWO-, HAVO- eller MBO-diplom
 • For tyske studenter: Fachabitur eller Abitur (Fachhochschulreife eller Allgemeine Hochschulreife)
 • For studenter av andre nasjonaliteter: senior high school diplom / GCE eller tilsvarende, f.eks. British GCE A-nivåer eller GCSE karakterer A, B eller C, International Baccalaureate, Fransk Baccalaureat eller American High School (toppstrøm eller pluss 1 årig høyskole )

Foruten ditt diplom, vennligst gi ytterligere faglige kvalifikasjoner hvis tilgjengelig (spesielt innen matematikk og økonomi). F.eks. Flere kurs, workshops, prosjekter, deltakelse i konkurranser.

Språkkrav

For de engelsklærte programmene er det minimumskrav for engelskspråket som er forklart, forklart i følgende tabell:126668_Skjermbilde2019-11-25kl.19.32.21.png

* Bare hvis enhetene 'Speaking and Writing' og 'Listening and Reading' er bestått.

Nivået på engelsk må alltid oppfylle kravene til det valgte Fontys-kurset. Fontys forbeholder seg alltid retten til å kreve en språkferdighetstest for alle kategorier av søkere.

unntak

Noen søkere kan unntas fra å sende inn språkkunnskapsresultatene:

 • Kandidater med nederlandsk HAVO / VWO-vitnemål
 • EØS / EU-kandidater med nødvendig forutdanning.
 • Søkere hvis tidligere utdanning var engelsklært, og tatt i et land der engelsk er et offisielt språk
 • Søkere hvis morsmål er engelsk

Hvordan søke

Søknad for EU / EØS-studenter
 • Alle søknader må gjøres via www.studielink.nl. Når du har sendt søknaden, vil du motta all ytterligere informasjon om opptaksprosessen via e-post.
 • Vitnemålet ditt vil bli videresendt til Fontys diplomavdeling for validering. Denne prosessen vil ta 3 - 4 uker. Hvis Fontys diplomavdeling bekrefter at du oppfyller kravene for å bli tatt opp i Fontys, vil du motta et (betinget) akseptbrev.
 • Du må ordne betaling av skolepenger gjennom www.studielink.nl.
Søknad for ikke-EU / ikke-EØS-studenter
 • Alle søknader må gjøres via www.studielink.nl. Når du har søkt der, vil du motta all ytterligere informasjon om opptaksprosessen via e-post.
 • Vitnemålet ditt vil bli videresendt til Fontys diplomavdeling for validering. Denne prosessen vil ta 3 - 4 uker. Hvis Fontys diplomavdeling bekrefter at du oppfyller kravene for å bli tatt opp i Fontys, vil du motta et (betinget) godkjenningsbrev og et betalingsbrev.
 • Så snart vi mottar betaling av skolepenger, starter vi visumprosedyren.
 • Vær oppmerksom på at i tilfelle du kansellerer påmeldingen etter at du er tatt opp, er det ikke alltid mulig å tilbakebetale gebyrer for f.eks reservasjon av overnatting eller visumsøknad.
Søknadsfrist

EU-studenter:

 • September inntak
 • Søknad - innsending av inngangsdokumenter - ordning av betaling av studieavgift i Studielink: 1. august

Ikke-EU-studenter:

 • September inntak
 • Søknad - innsending av inngangsdokumenter - ordning av betaling av studieavgift i Studielink: 1. juni
Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Minimér
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Mer Mindre