Bachelor i matvitenskap og teknologi
University of Parma
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Parma, Italia
Språk
Engelsk
Studieformat
Blandet, På universitetsområdet
Varighet
3 år
Tempo
Fulltid, Deltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduksjon
Programmet
Gradskurs i matvitenskap og teknologi er utviklet for å gi nyutdannede god grunnleggende og praktisk kunnskap innen de viktigste sektorene innen matvitenskap og teknologi. Nyutdannede vil tilegne seg operasjonelle kompetanser for tekniske og ledelsesmessige roller og for støttende aktiviteter innen kontroll av matforedling og -produksjon i næringer, laboratorier og tjenester i matproduksjonssektoren.
På slutten av kurset vil kandidater i matvitenskap og teknologi skaffe seg:
- God grunnleggende kunnskap i matematikk, fysikk, kjemi og biologi for praktiske aktiviteter i næringsmiddelindustrien.
- Tilstrekkelig mestring av den vitenskapelige metoden for å anvende grunnleggende og operasjonelle kompetanser til løsning av problemer og til utvikling av innovativ teknologi i matproduksjonskjeden og industrien.
- God teoretisk og operasjonell kunnskap om kjernefagene i matvaresektoren, med særlig henvisning til produksjonsteknologier, matkomponenter og mikrobiologiske elementer, sikkerhet, ernæringskvalitet, hygiene og organoleptisk kontroll; kunnskap brukt om de økonomiske aspektene i sektoren i forhold til markedet og til styring av produksjonsselskaper, prosessering og markedsføring av matvarer.
- Kunnskap om menneskets ernæringsprinsipper for helseforebygging og beskyttelse.
- Kunnskap om matlovgivning.
- Dyp bevissthet om det faglige og etiske ansvaret og som er i stand til å evaluere den sosiale og miljømessige effekten av matsektoraktivitetene.
- Beherskelse av minst ett europeisk språk utover italiensk: engelsk brukes vanligvis innen det spesifikke kompetanseområdet og for utveksling av generell informasjon.
- Gode kapasiteter, hovedsakelig ervervet gjennom praksisplasser og / eller arbeidslivsopplæring, til å jobbe både autonomt og i grupper, tilpasse seg arbeidsmiljøet og utviklingen.
Opptakskrav
Gradskurset er åpent for et begrenset antall studenter. Valget vil være basert utelukkende i henhold til videregående sluttkarakter og kronologisk rekkefølge.
Instruksjon for studenter fra italienske og EU-borgere.
Prosedyrer for statsborgere utenfor EU .
Læreplan
Programmet
Gradkurset i matvitenskap og teknologi er designet for å gi kandidater god grunnleggende og praktisk kunnskap innen hovedsektorene innen matvitenskap og teknologi. Nyutdannede vil tilegne seg operativ kompetanse for tekniske og ledelsesmessige faglige roller og for støttende aktiviteter i kontroll av matforedling og produksjon i industrier, laboratorier og tjenester i matproduksjonssektoren.
Opptak
Galleri
Programresultat
På slutten av kurset vil kandidater i matvitenskap og teknologi tilegne seg:
- Gode grunnleggende kunnskaper i matematikk, fysikk, kjemi og biologi for praktiske aktiviteter i næringsmiddelindustrien.
- Tilstrekkelig beherskelse av den vitenskapelige metoden for å anvende grunnleggende og operativ kompetanse til løsning av problemer og til utvikling av innovativ teknologi i matproduksjonskjeden og industrien.
- God teoretisk og operasjonell kunnskap om kjernefagene i matsektoren, med særlig referanse til produksjonsteknologier, matkomponenter og mikrobiologiske elementer, sikkerhet, ernæringskvalitet, hygiene og organoleptisk kontroll; kunnskap anvendt på de økonomiske aspektene av sektoren i forhold til markedet og til ledelse av produksjonsbedrifter, foredling og markedsføring av matvarer.
- Kunnskap om menneskelige ernæringsprinsipper for helseforebygging og -beskyttelse.
- Kjennskap til matlovgivningen.
- Dyp bevissthet om det faglige og etiske ansvaret og i stand til å evaluere den sosiale og miljømessige påvirkningen av næringsmiddelsektorens aktiviteter.
- Mestring av minst ett europeisk språk utover italiensk: Engelsk brukes vanligvis i det spesifikke ekspertiseområdet og for utveksling av generell informasjon.
- Gode evner, hovedsakelig oppnådd gjennom praksisplasser og/eller arbeidsopplæring, til å jobbe både selvstendig og i grupper, til å tilpasse seg arbeidsmiljøet og dets utvikling.