Bachelor i matvitenskap og teknologi
Kaunas University of Technology
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Kaunas, Litauen
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
4 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 3 727 / per year
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduksjon
Å gi folk trygg og sunn mat av høy kvalitet daglig er en av de viktigste globale utfordringene som matforskere og teknologer står overfor i dag. Ved å studere bachelor i matvitenskap og teknologi ved KTU får du den tverrfaglige kompetansen og ferdighetene som er nødvendige for fremtidens matteknolog innen matkjemi, mikrobiologi, ernæring, teknologi og ingeniørfag. Du vil også integrere spesialkunnskap med det grunnleggende om entreprenørskap og økonomi.
Dette er et av få bachelorstudier i Litauen innen matteknologi, og det eneste som har blitt tildelt det internasjonale kvalitetsmerket EQAS-Food Label. KTU er det eneste universitetet i de baltiske statene som tilbyr studier på internasjonalt nivå akkreditert med dette kvalitetsmerket.
- Tilgang til matteknologilaboratoriene, som er utstyrt med teknologiske linjer i pilotskala som brukes til å modellere og utføre ulike teknologiske prosesser;
- Studentene får praktiske ferdigheter mens de jobber sammen med erfarne matteknologer, og er involvert i problemløsning i det virkelige liv;
- Nyutdannede av dette programmet er verdsatt av arbeidsgiverne for deres unike blanding av ferdigheter og kunnskap innen matteknologi, matteknikk, matkjemi og mikrobiologi.
Galleri
Opptak
Læreplan
Et knutepunkt mellom eksakt og livsvitenskap
Matvitenskap er nært knyttet til matematikk, mikrobiologi, matkjemi og ingeniørvitenskap. Kunnskapen på alle disse feltene er nødvendig for en spesialist for effektiv utførelse av daglige funksjoner til matteknologen.
Kjente matteknologer inviteres til studiene
I dette studiet suppleres den teoretiske kunnskapen med praktiske ferdigheter som fremtidige spesialister utvikler ved hjelp av erfarne næringsmiddelteknologer. Gjennom det felles arbeidet med dem i laboratoriene kan fremtidige matteknologer sjekke seg selv og prøve sine første ideer i praksisen.
God kunnskap om den totale næringskjeden
Når han jobber i et selskap, deltar matteknologen i ulike aktiviteter relatert til matproduksjon, sikkerhet, kvalitet, distribusjon og forbruk, og er derfor i stand til å integrere spesialkunnskap med ernæring, forretnings- og ledelsesgrunnlag.
Programresultat
Elevens kompetanser
- Fysisk og kjemisk analyse av mat: analyse av sammensetningen og egenskapene til matstoffet, dets funksjon i maten og funksjon i den menneskelige organismen ved å bruke ferdighetene til forskningsarbeid;
- Mikrobiologisk analyse av mat: Kunnskap om sammensetningen, egenskaper til mikroorganismer, deres forekomst i mat, biokjemiske prosesser;
- Styring av matkvalitet og sikkerhet: Etablering og sikring av produksjonsmetoder, material- og kvalitetsstandarder;
- Teknologier og prosjektering: Design av mat- og cateringbedrifter, organisering av produksjon, kunnskap om næringsmiddelindustriens utstyr, prosesser og systemer.
Elevens ferdigheter
- Kunne analysere, modellere, designe og installere teknologier for mat- og cateringprodukter, organisere, utføre og administrere produksjonsprosesser og sikre produktsikkerhet og kvalitet;
- Kunne følge og analysere innovasjoner innen matvitenskap og teknologier, anvende den nyeste kunnskapen og designferdighetene i utvikling og implementering av matteknologiprosjekter for forbedring av ernæringsmessig verdi, kvalitet og sikkerhet til produkter;
- Kunne planlegge, utføre og analysere forskning på mat- og cateringprodukters sammensetning, kvalitet og sikkerhet, bruke moderne teknologisk, analytisk og programvareutstyr;
- Kunne anvende prinsipper for god laboratoriepraksis, arbeide effektivt både individuelt og i team, presentere resultater av arbeidet muntlig og skriftlig, og forstå virkningen av teknologiske og tekniske løsninger på publikum og miljø.
Karrieremuligheter
Nyutdannede finner lett jobb i næringsmiddelbedrifter
Matindustrien er en av de viktigste og største økonomiske sektorene i Litauen. Arbeidsgiverne verdsetter kandidatene fra dette programmet på grunn av deres kunnskap om matteknologi, matteknikk, matkjemi og mikrobiologi, samt praktiske ferdigheter. Flertallet av potensielle arbeidsgivere er selv uteksaminerte fra dette programmet.
Du kan bli
Spesialist-teknolog i næringsmiddelindustrien
- Organisering og kontroll av teknologiske produksjonsprosesser;
- Utarbeidelse av teknologiske dokumenter, forståelse av behandlingsstandarder, tekniske spesifikasjoner i samsvar med faglig integritet og etiske standarder;
- Kvalitetssikring og kontroll av de produserte produktene.
Kjemiker
- Utførelse av kjemisk forskningsarbeid, utvikling eller forbedring av konsepter, tiltak, teorier og metoder;
- Utførelse av eksperimentelle arbeider, tester og analyser;
- Deltakelse i tverrfaglige vitenskapelige forsknings- og utviklingsprosjekter i samarbeid med spesialister på ulike områder.
Kostholdsekspert og ernæringsspesialist
- Implementering av forebyggende programmer og strategier knyttet til mattrygghet, vannkvalitet, forurensede og farlige stoffer;
- Planlegging av ernæring og menyer, tilsyn med tilberedning og servering av mat, overvåking av mengde og kvalitet på maten som spises;
- Utførelse av forskningsarbeid om ernæring, formidling av resultatene deres i vitenskapelige konferanser og andre arrangementer.
Matsikkerhets- og kvalitetsansvarlig
- Kunnskap om kvalitetsstandarder og prosesser, sikring av merking og andre krav;
- Vurdering av kvalitetsindikatorer i det spesifikke selskapets ytelse, utarbeidelse av anbefalinger;
- Kontroll av overholdelse av sanitær-hygienestandarder.
Kvalitetsansvarlig
- Utvikling og forbedring av kvalitetsindikatorer i den spesifikke bedriftens ytelse;
- Ledelse av kvalitetsforbedringsaktiviteter og prosesser;
- Innføring og vedlikehold av kvalitetssikringsstandarder og prosesser.
Kjemikeren i næringsmiddelindustrien
- Kontroll av råvarer, materialer brukt i produksjon, teknologisk prosess og kvalitet på ferdige produkter;
- Etablering av kontrollstandarder og prosedyrer for forsikring av ansattes sikkerhet og kjemisk produksjonsoperasjoner;
- Behandling av laboratoriedokumenter i henhold til forskrift om dokumentutarbeidelse og oppbevaring.
Leder for produktskaping og utvikling
- Opprettelse av nye produkter, deres utvikling og introduksjon i produksjon;
- Koordinering av prosessen med produktskaping med produksjon og kommersielle divisjoner;
- Søk etter innovasjoner og deres testing.