Keystone logo
Belgia

Studer Bachelor i Belgia 2024

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  414
 • Andel av verktøy

  64
 • Internett-abonnement

  49
 • Lokal transport

  49

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  10
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  4

Visumkrav

For ikke-EU/EØS/Sveitsiske statsborgere som ønsker å studere i Belgia i en periode på over 90 dager.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Visa D (nasjonalt visum for lengre opphold)

Pris og valuta

USD 200

Du kan forvente å betale $200 eller mer for å behandle visumsøknaden din. Gebyrene kan endres.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er statsborger i EU/EØS/Sveits, trenger du ikke visum for å studere i Belgia. Du bør imidlertid være registrert ved et anerkjent universitet eller institusjon for høyere utdanning som hovedbeskjeftigelse i Belgia, ha tilstrekkelige midler til å dekke utgifter mens du studerer i Belgia, og ha tilstrekkelig helseforsikringsdekning.

Hvis du er statsborger fra et land utenfor EU/EØS/Sveits, må du mest sannsynlig søke om det for å melde deg opp som student med høyere utdanning der for en periode på mer enn tre måneder. Studenter fra enkelte land (som USA) er ikke pålagt å få visum til Belgia hvis oppholdet ikke er lengre enn 90 dager.

Før du kan søke om å få et belgisk studentvisum, må du vanligvis bli akseptert på et kurs eller studieprogram av et anerkjent belgisk universitet eller utdanningsinstitusjon.

Studenter fra Folkerepublikken Kina må få et akademisk evalueringsbevis utstedt av Academic Assessment Center (APS) før de får tillatelse til å melde seg på en høyere utdanningsinstitusjon i Belgia. Dette APS-sertifikatet kreves for å få studentvisum til Belgia. Eksamen består av en teknisk vurdering av vitnemålet ditt og et intervju.

Hvor kan du søke?

Belgia ambassade eller konsulat

Du bør søke om studentvisum ved den belgiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Før du søker om studentvisum for Belgia, må du først bli akseptert på et kurs ved en akkreditert utdanningsinstitusjon og betale registreringsavgiftene (dette vil bli refundert hvis visumsøknaden din blir avvist). Hvis du er en internasjonal student, må du kontakte din nærmeste belgiske ambassade eller konsulat i ditt land. Ambassaden hjelper deg med å avgjøre om du trenger studentvisum og veileder deg gjennom visumsøknaden.

For din søknad om studentvisum kan du bli bedt om å oppgi følgende:

 • et gyldig pass/reise-ID;
 • bevis på at du har plass ved en anerkjent institusjon;
 • kopier av utdanningsbevis;
 • detaljer om kurset;
 • bevis på tilstrekkelige midler til å dekke levekostnader, studier, helsetjenester og hjemtransportkostnader (EUR 617 per måned for studieåret 2015-2016);
 • en legeerklæring;
 • bevis på at du ikke har kriminelt rulleblad hvis du er eldre enn 21 år.

For å bevise at du er akseptert ved en anerkjent institusjon, kan du oppgi ett av følgende:

 • den offisielle bekreftelsen på registrering for programmet;
 • en attestasjon som indikerer at du har tilgang til de forventede studiene;
 • bevis på at du har registrert deg for opptaksprøvene.

Du kan også bli bedt om å gi et brev som beskriver hvorfor du har valgt akkurat ditt kurs, hvorfor du ønsker å studere i Belgia og hvordan dette vil være til nytte for deg. I tillegg kan du også bli bedt om å vise noen språkkunnskaper i språket kurset skal undervises på.

Innen åtte dager etter ankomst til Belgia må du besøke ditt lokale kommunale administrasjonskontor/rådhus (maison communale/gemeentehuis) for å be om oppholdstillatelse og bli registrert i utlendingens folkeregister.

Når bør du søke?

For et studievisum for lengre opphold anbefales det at du bestiller time ved ambassaden minst to måneder før avreise. For et korttidsvisum, bestill time minst 3 uker før avreise.

Lengden på studentvisumet avhenger av kurslengden. Du kan søke om å fornye oppholdstillatelsen årlig, omtrent 30 til 45 dager før utløpsdatoen.

Behandlingstid

2 Months

Arbeidsmuligheter

Hvis du er en utenlandsk student som er registrert ved en belgisk utdanningsinstitusjon og har en gyldig oppholdstillatelse, kan du jobbe opptil 20 timer i uken i løpet av semesteret, så lenge det ikke forstyrrer studiene dine. Du må få en skriftlig tidsbestemt kontrakt fra arbeidsgiveren din, som er kjent som en "studentarbeidskontrakt", og en arbeidstillatelse type C. Ellers kan du jobbe under offisielle universitetsferier uten behov for belgisk arbeidstillatelse.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du har tidligere kriminell historie eller hvis du har blitt utvist fra EU. En annen grunn til avvisning er hvis dokumentene dine som beviser at du vil bli student mangler eller ikke er fullstendige.