Keystone logo
Frankrike

Studer Bachelor i Frankrike 2024

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  459
 • Andel av verktøy

  57
 • Internett-abonnement

  30
 • Lokal transport

  61

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  10
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  6

Visumkrav

Det finnes ulike typer studentvisum, avhengig av hvor lenge du planlegger å studere i Frankrike:

 1. Visa de court séjour pour etudes ('Schengen' korttidsstudentvisum) - Hvis studiene dine varer mindre enn tre måneder, bør du søke om det såkalte Schengen-studentvisumet. Den utstedes gratis og kan ikke fornyes. 41 land trenger kanskje ikke visum for et opphold på mindre enn tre måneder.
 2. Etudient concours (visum for opptaksprøver) - På dette visumet kan du komme til Frankrike for å ta en opptaksprøve ved et institutt for høyere utdanning. Hvis du består, kan du søke direkte til din lokale prefektur (den franske lokale myndigheten/administrasjonskontoret) i Frankrike om en ettårig, fornybar, oppholdstillatelse.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (midlertidig visum for lengre opphold) – Dette visumet lar deg studere i Frankrike i mellom tre og seks måneder uten behov for oppholdstillatelse. Den er ikke-fornybar.
 4. Visa de long séjour etudes (visum for langvarig opphold) - Hvis du ønsker å studere i mer enn seks måneder, må du søke om langtidsstudentvisum i Frankrike. Fra 2013 varer denne typen studievisum nå for varigheten av kurset ditt i Frankrike. Visum for lengre opphold fungerer som oppholdstillatelse og kalles VLT-TS.
 5. Forlenget opphold forskningsstipendiatvisum - Hvis du har en mastergrad eller høyere og ønsker å komme til Frankrike for å delta i forskning eller undervise på universitetsnivå, kan institusjonen ta deg over på et utvidet opphold forskningsstipendiatvisum VLS-TS.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

EUR 50

Studentvisumavgiftene varierer veldig, avhengig av visumtype og landet du kommer fra. For studenter fra Schengen-området varierer kostnadene fra 50 til 99 EUR. Det kortsiktige Shengen-studentvisumet er gratis.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er EU-borger, eller statsborger fra EØS, Sveits, Norge, Island eller Liechtenstein, trenger du ikke fransk studentvisum.

Hvis du er statsborger fra et annet sted i verden, må du få et studentvisum for Frankrike. Du må ha sikret deg plass på et kurs ved en fransk utdanningsinstitusjon før du søker om visum.

Hvor kan du søke?

Fransk ambassade/konsulat

Noen land krever at du først registrerer deg hos CampusFrance, det franske nasjonale byrået for høyere utdanning, og internasjonale studenter, for å søke om opptak og få studentvisum gjennom CEF-prosedyren. Ellers bør du få visum på den franske ambassaden/konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:https://france-visas.gouv.fr/

Hvordan lage søknaden?

For å søke om visum, trenger du følgende:

 1. Et offisielt akseptbrev på et akkreditert program ved en fransk institusjon. Dette bør være på offisielt ført papir, og angi dine fulle detaljer, detaljer om den franske institusjonen, og spesifisere start- og sluttdatoene for det akademiske programmet.
 2. Bevis på at du har tilstrekkelige midler (for øyeblikket 615 EUR per måned), for eksempel kontoutskrift, garantibrev eller varsel om tilskudd eller finansiering fra en offisiell kilde.
 3. Bevis på returbillett hjem. Ofte er dette i form av selve billetten eller reservasjonen som viser avreisedatoen, men kan være en håndskrevet intensjonserklæring, inkludert planlagte avreisedatoer.
 4. Bevis på medisinsk forsikring (minimumsdekning EUR 30 000).
 5. Bevis på overnatting. Kan vises i form av studentboligbekreftelse eller sertifikat for kost og losji eller 'attestation d'accueil' (hvis du bor hos venner eller slektninger).
 6. Bevis på ferdigheter i fransk, hvis du studerer et franskspråklig kurs.

Det er et gebyr for Visa-søknaden, og du må også ha et pass som er gyldig i en periode på tre måneder etter utløpsdatoen til den forespurte parten. Du må fylle ut en søknad som du signerer og må sende inn tre bilder sammen med søknaden.

Når bør du søke?

Det kan ta opptil to måneder før en visumsøknad blir godkjent, så du bør sende inn all nødvendig informasjon så raskt som mulig før du planlegger å reise. 'Schengen' studentvisum for kort opphold varer i 90 dager, et midlertidig visum for lengre opphold i tre til seks måneder, og et visum for lengre opphold for varigheten av kurset: tre år for bachelorer, to år for master, og fire år for en Ph.D.

Behandlingstid

2 Months

Arbeidsmuligheter

Som internasjonal student med studievisum i Frankrike kan du jobbe opptil 964 timer i løpet av et enkelt år (ca. 60 prosent av heltidsarbeidet i et år) – mens du er på kurset, og så lenge du har en gyldig oppholdstillatelse.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Når du fyller ut søknaden om et Frankrike-visum, er det viktig at du fullfører søknaden i sin helhet. Du bør ikke la noe stå tomt, da dette kan forsinke søknadsprosessen betydelig. Du må også sørge for at du har alle nødvendige dokumenter og sende dem sammen med søknaden.