Keystone logo
Al-Ahliyya Amman University

Al-Ahliyya Amman University

Al-Ahliyya Amman University

Introduksjon

Al-Ahliyya Amman University er det første private universitetet etablert i Hashemite Kingdom of Jordan ved et dekret fra departementet for høyere utdanning og vitenskapelig forskning i 1989. Universitetet åpnet dørene i 1990 med tre fakulteter, nemlig fakultetet for rettsvitenskap, fakultetet for kunst og vitenskap og fakultetet for administrativ og finansvitenskap. Året etter ble Fakultetet for farmasi og medisinsk vitenskap og Det tekniske ingeniørfag opprettet. I 2001 grunnla AAU fakultetet for informasjonsteknologi og innviet fakultetet for sykepleie i 2005.

I 2010 introduserte AAU fakultetet for arkitektur og design som ble godkjent for å inkludere spesialiseringer innen arkitektur, grafikk og interiørdesign. Ved å gjøre dette ble antall fakulteter åtte som tilbyr 29 bachelorstudier. Videre tilbød universitetet åtte masterprogrammer, hvorav det første var masterprogrammet i jus som i 2005 var en del av forskerutdanningen. AAU gir studentene fremtredende studenterprogrammer og med særegne fakultetsmedlemmer.

For å møte de administrative, økonomiske og tekniske arbeidsbehovene i universitetsmiljøet, har AAU gitt kvalifiserte administrative kadre i forskjellige administrasjoner og avdelinger som tar sikte på å tilby de beste tjenestene til universitetssamfunnet av studenter og deres foreldre så vel som til det akademiske personalet.

Dermed har det gått tjuefem år siden oppstarten av AAU der den fortsatte å tilby de lokale og regionale markedene elitekandidater som hadde viktige stillinger i lokale og regionale institusjoner, enten i offentlig eller privat sektor. Videre har en rekke AAU-kandidater forfulgt sine studier på de mest prestisjefylte europeiske og amerikanske universitetene. I tillegg jobber en rekke av dem ved AAU og andre jordanske, regionale og internasjonale universiteter. Det er verdt å nevne at antall kandidater i de ulike spesialiseringene som AAU tilbød nådde (24.338) mannlige og kvinnelige studenter.

Steder

  • Balqa Governorate

    Balqa Governorate, Jordan

    Spørsmål