Keystone logo
Bilkent University

Bilkent University

Bilkent University

Introduksjon

Bilkent University

Bilkent University er anerkjent og rangert over hele verden som den fremste institusjon for videregående opplæring i Tyrkia. Bilkent University - det første private, ideelle universitetet i Tyrkia - ble grunnlagt 20. oktober 1984 av professor İhsan Doğramacı, MD, med det grunnleggende målet å skape et ekspertisenter innen høyere utdanning og forskning. Navnet "Bilkent" eksemplifiserer dette målet, siden det er et akronym av "bilim kenti": tyrkisk for "byen for læring og vitenskap." Universitetet ligger i landets hovedstad Ankara, en pulserende storby på 5 millioner, og er et knutepunkt for akademisk, sosial og kulturell aktivitet.

Bilkent University ble grunnlagt i 1984 som Tyrkiets første private, ikke-profesjonelle institusjon for høyere utdanning. Med verdensberømte lærde blant sine fakultet og toppmoderne fasiliteter gjennom hele campus tiltrekker Bilkent mange av Tyrkiets lykkeligste videregående studenter. Universitetet er vert for nærmere 13.000 studenter på 34 studiepoeng og 58 studieprogrammer.

Bilkent University stolt av sitt virkelige internasjonale perspektiv. Undervisningen på Bilkent er engelsk, og dets internasjonale samfunn av lærde og studenter er en viktig del av universitetets faglige og sosiale liv. Internasjonal fakultet og instruktører utgjør mer enn en fjerdedel av alle akademiske ansatte, som representerer 34 forskjellige land. Det er en voksende kropp av heltid internasjonale studenter og utvekslingsstudenter fra 67 land.

Bilkent tilbyr en livlig kulturell og sosial atmosfære. Den 500 hektar store campus ligger kun 12 kilometer fra sentrum av Ankara, med lett tilgang til byens parker, shoppingområder, kulturelle aktiviteter, museer og underholdningssteder. I tillegg gir Bilkents beliggenhet i det historisk rike, anatolske hjerteområdet lett tilgang til andre byer, tradisjonelle landsbyer, fantastiske landskap, historiske steder og steder av stor kulturell interesse over hele landet.

Høvding blant de faktorene som sikrer en høy utdanningsnivå på Bilkent, er en fakultet som er aktivt engasjert i forskning. Som mentorer og instruktører, samhandler de med studenter i moderne klasserom og toppmoderne laboratorier, forbundet med en omfattende datamaskin og internettinfrastruktur. Bilkent investerer aktivt i ny pedagogisk og forskningsteknologi. Undergraduates kan delta i prosjekter utført i høyteknologiske fasiliteter, alt fra nanoteknologi sentre til digitale innhold skapelse og redigering laboratorier. For å støtte studentens akademiske suksess, gir Bilkent ubegrenset tilgang til datalaboratorier døgnet rundt. Bilkent University er det mest omfattende faglige biblioteket i landet. I tillegg til sin store samling av bøker, gir biblioteket på stedet og ekstern tilgang til tidsskrifter og databaser for å møte studentens og fakultetets vitenskapelige behov. Bilkent University gir et rikt og variert miljø for læring og intellektuell vekst.

Kom til Bilkent og oppdag verden!

Stipend og finansiering

Steder

  • Ankara

    Bilkent University

    Spørsmål