Keystone logo
Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Introduksjon

Generell informasjon

Beijing Jiaotong University er en nasjonal nøkkel universitet under direkte administrasjon av Kunnskapsdepartementet, og nå i fellesskap støttet av Kunnskapsdepartementet, China Railway Corporation og Beijing Municipal Government. BJTU er en av de utvalgte i “National 211 Project” og “985 Styrke Discipline Innovation Platform” -prosjektet, en av de første institusjonene fullmakt til å gi master- og doktorgrader første universitetene. BJTU, som den ledende organisasjonen har etablert the Collaborative Innovation Center for Rail Transit Safety, som er en av de første 14 samarbeidssentre som er godkjent av den kinesiske regjeringen til å gå inn i “National 2011 prosjekter”. BJTU har blitt valgt inn i toppen 100 av de “QS BRIC fem land” for 3 år på rad, har 6 disipliner inn på topp 400 av QS verden Universitetet.

Som en av de tre opprinnelsen av Jiaotong University, kan historien om BJTU bli datert tilbake til 1896. BJTU vokste ut av Beijing Railway Management Institute, Kinas første høyere utdanningsinstitusjon som var forpliktet til å fremme jernbanen ledertalenter og igang moderne Kinas utdanning i jernbane ledelse og telekommunikasjon. I 1917 ble det omorganisert til Beijing Railway Management School og Beijing Post- og tele School. I 1921, det fusjonerte med Shanghai Industrial College, Tangshan Industrial College å danne Jiaotong University. Etter omorganiseringen av Jiaotong University i 1923, ble Beijing campus omdøpt Beijing Jiaotong University. I 1950 ble skolen kalt Nord-Jiaotong University, og presidenten var den berømte broen ekspert Mao Yisheng. I 1952 ble den nord Jiaotong University opphevet, derfor ble den Beijing og Tang campus selvstendig og skolen ble omdøpt Beijing Railway Institute. I 1970 ble navnet Northern Jiaotong University gjenopptatt. I 2000 hadde den slått sammen med Beijing Electric Power College og administrasjonen ble overført fra Ministry of Railways til Kunnskapsdepartementet. I 2003 ble navnet Beijing Jiaotong University gjenopptatt. Noen kjente personer i kinesisk historie fikk utdannelse ved Universitetet, inkludert Liu Han, grunnleggeren av Kinas første radiostasjon, Ying Shangcai, oppfinneren av Kinas første høyeffekts dampmaskin, Zheng Zhenduo, berømt forfatter og litteraturkritiker og historiker, Jin Shixuan, forfatteren av Kinas første jernbaneledelsen monografi, Xu Jing, pioner innen jernbanetransportøkonomi i Kina, og Yang Rumei, en av de tidlige fire store regnskapsførere i Kina. Noen kjente forskere jobbet ved universitetet, inkludert Xiang Zhejun, Chief aktor i Tokyo Trial og Ma Bly, kjent demograf og økonom.

  1. september, 2016, har BJTU holdt en enkel og høytidelig feiring under temaet “Jiao Tong, kinesisk drøm”. I feiringen møtet ble gratulasjonsbrev Liu Yandong lest opp. Wang Anshunm, ordfører i Beijing og Du Zhanyuan, viseminister for Kunnskapsdepartementet deltok på møtet og levert taler. Videre ministre Samferdselsdepartementet i Russland og Mongolia også sendt sine gratulasjonsbrev. Og fem presidenter av fem Jiaotong universiteter i fellesskap har utstedt Beijing erklæringen Jiaotong University, som markerte et nytt kapittel for Jiaotong University i ny fremtid. Representanter fra China Railway Association, den kinesiske Association for Science and Technology, den kinesiske Society of Higher Education, den kinesiske Academy of Engineering, Statens hemmelighold Bureau, staten Railway Bureau, Beijing Municipal komiteen og de relevante distrikter og fylker, skole styremedlemmer og co-bygningsenheter, mer enn 20 Chinese Academy of Sciences, 6 kinesiske ambassaden tjenestemenn, 31 utenlandske universiteter, 6 Hong Kong, Macao og Taiwan universiteter og 22 fastlandet universiteter, samt alumni, lærere og studenter deltok på feiringen møtet. Samtidig, BJTU også holdt mer enn 10 store aktiviteter, som for eksempel 2016 Globalt universitet presidenter Summit, Kina Transport Seniorforum og feiring fest.

BJTU har holdt president Forum of China-Russland Jiaotong University i 2015, Premier Li Keqiang sendte en gratulasjonsbrev. Så langt har BJTU etablert Sino Russland Jiaotong Institute i St Petersburg, Sino russisk høyhastighets jernbane forskningssenter, Sino Britain høyhastighets jernbane forskningssenter, internasjonal felles laboratorium av høyhastighets jernbane sikkerhet drift og service og internasjonal forskning plattform globale forsyningskjede og logistikk. BJTU bærer aktivt ut trafikkstyring av utenlandsk industri trening og utvider det internasjonale anseelse og innflytelse.

Disipliner BJTU er rangert godt i tredje runde av den nasjonale faglige vurderingen. System vitenskap var den første, samferdselsteknikk informasjon rangert som den tredje og kommunikasjon ingeniør var åttende. Så langt, rangert System vitenskap den første landsdekkende i tre påfølgende runde med vurdering.

BJTU ligger i Beijing, hovedstaden i Kina med øst og vest studiesteder i Haidian District. Den dekker et samlet areal på nesten 1000 mu (1 mu tilsvarer ca 667 kvadratmeter), og dens bygningen området er 910 tusen kvadratmeter. Universitetet har også etablert en ny Weihai campus og sette den i bruk i 2015. Hver campus har gode undervisnings- og forskningsfasiliteter samt et vakkert miljø.

BJTU har oppnådd forskjell i å tilby en rekke akademiske programmer takket være sin utvikling i over hundre år. BJTU har fostret en sterk følelse av samarbeid og innovasjon. Universitetet har blitt en viktig base for å slå ut talenter, særlig fremragende talenter i informasjonsteknologi og urban rail transit, for den økonomiske og sosiale utviklingen i Kina. Universitetet har vært nært knyttet til landets industrialisering, urbanisering, informationization siden opprettelsen. BJTU bidrar til omfattende transportsystem, spesielt for å få fart på utviklingen av jernbanetransport samt fremmer integrering av Beijing, Tianjin og Hebei, noe som bidrar aktivt bidrag til den nasjonale transport, logistikk, informasjon engineering, ny energi engineering og samfunnsøkonomi i Beijing . BJTU har satt opp en utvikling mål og “tre skritt” strategi for å være den første klassen universiteter i midten av dette århundret.

Etter tre århundrer utvikling, skolen dannet en fordel av informasjon, ledelse og andre disipliner for trafikk karakteristikk av vitenskap og teknologi. Universitetet har et komplett pensum system for industrien, ledelse, økonomi, litteratur, jus og filosofi. BJTU har 14 skoler, inkludert skolen av elektronisk og informasjon prosjektering, skole av datamaskin og informasjonsteknologi, School of Economics og ledelse, skole av bygg, skole mekanisk, elektronisk og reguleringsteknikk, skole elektro, skole av vitenskap, skole av software engineering, skole marxismen, skole av arkitektur og design, jus, skole nasjonal sikkerhet, graduate school og school of avstand og videreutdanning. Beijing Jiaotong University Haibin campus ble co-grunnlagt med bedrifter i Huanghua, Hebei-provinsen. BJTU har to nivå-en nasjonal nøkkel disciplines-- trafikk og transport engineering og informasjons- og kommunikasjonsteknologi, to nivå-2 nasjonal disciplines-- industriell økonomi, bro og tunnel engineering. Så langt har BJTU 8 nasjonale sentrale disipliner. Det er 15 postdoktor forskningsstasjoner, 20 Level-1 disipliner som tilbyr doktorgradsutdanning, 34 Level-1 disipliner som tilbyr masterstudier, 13 profesjonelle grad programmer som MBA, EMBA, M.Eng, M. Acc, M.Law og så videre.

BJTU har sett på forbedring av lærernes kvalitet som topp prioritet for å kjøre et universitet, og det har kraftig implementert strategi for å styrke skole talenter. Til nå har BJTU 2,907 lærere og ansatte, inkludert 1,846 heltidsansatte lærere. (Blant heltids lærere, 1199 er nestleder senior faglig og tekniske stillinger og 1733 er mastergrad eller høyere.) BJTU har 2 akademikere av CAS, 2 akademikere av Chinese Academy of Engineering, 5 nasjonale lærere, 6 medlemmer av faglig vurdering gruppe av akademiske grader Committee of the State Council, 4 “973” sjef forskere, 9 valgte personen med “tusen talenter program”, seks valgt person med “ti tusen talenter program”, 8 preget professorer og deltids professorer “Yangtze River lærd”, 11 nasjonale kandidater av Talenter prosjekt~~POS=TRUNC, 9 vinnere av nasjonal utestående ungdom fond, 11 vinnere av utestående ungdom fond, 69 person av programmet for New Century gode talenter prosjektet, 158 eksperter som nyte spesielle regjeringen kvote.

BJTU har alltid tatt talenter som dyrker som en grunnleggende opplæringsoppgave, og den har dyrket et stort antall talenter til landet de siste 100 årene. BJTU oppnår gode karakter i den nasjonale lavere undervisning vurdering i 1997 og 2006. Nå Universitetet har 14,253 lavere grads studenter, 7,966 hovedfagsstudenter, 2,891 doktorgradsstudenter, 6,918 profesjonelle gradsstudenter og 7,810 voksne studenter. Det er 820 langsiktige internasjonale studenter totalt.

BJTU har vunnet en nasjonal pris i hovedpremie, 3 nasjonale priser i tredje premie, 12 nasjonale avdelinger i andre premien, en Beijing kommunale prisen i hovedpremie, 27 Beijing kommunale tildelinger i førstepremie, 29 Beijing kommunale tildelinger i andre premie i siste tre års undervisning Achievement award; godkjent 3 utdanning pilotprosjekter og en nasjonal utdanningsreformen pilotskole av staten i de siste 5 årene; har 8 disipliner av nasjonal plan for å utdanne og trene fremragende ingeniører og syv nasjonale faglige pilot omfattende disipliner reformasjonen; tildelt 2 “12. Five-Year” nasjonale eksperimentelle undervisningsdemonstrasjon sentre, 2 nasjonale sentre for virtuell simulering eksperiment undervisning, 3 nasjonale utenom praksis baser, 7 National Engineering praktiske utdanning sentre, 2 Beijing kommunale demonstrative innovasjons praktiske baser; etablerte nasjonale undervisning demonstrasjonssenter; godkjent 4 nasjonale kvalitetsvideo åpne klasser, 22 gode ressursdeling kurs prosjekter, 42 “12. Five-Year” generelle høyere utdanning lavere nasjonale planlegging undervisningsmateriell av 34 slag. BJTU styrker dyrking av fremragende innovative evner ved å etablere en forsøks klasse av Science (Si Yuan-klasse), den eksperimentelle klassen av topp talent disiplin fundament (Zhi Xing-klasse), oversjøisk prosjektlederen klasse, jernbanetransport pilot klasse, master (lege) modus for talent opplæring klasse, Zhan Tianyou Class, Mao Yisheng klasse og internasjonal klasse. Kvaliteten og trening nivå av BJTU har økt år for år, er sysselsettingen stabil på et høyt nivå, lavere og høyere sysselsetting er over 98%, og mer enn 50% lavere grads studenter velger videreutdanning. Student art troupe utført fremragende prestasjoner i den nasjonale og Beijing Municipal konkurranser, vant førsteprisen i første, andre, tredje og fjerde University Art ytelse instrumental gruppe og ga forestillinger i oversjøiske områder, Hong Kong og Macao. Øvings versjon av “Long March suite” fremført av BJTU studenter forårsaket sterke konsekvenser i samfunnet, den opprinnelige drama “Mao Yisheng” ble valgt som “ryggraden i Republikken - vitenskapen og Engineering Master elite propaganda”. Høyt nivå idrettslag har vunnet 112 (ganger) førstepremier i nasjonalt nivå og over nasjonalt nivå i alle typer konkurranser, inkludert 76 mesterskap i verden universitets badminton konkurranser og andre store arrangementer innenlands og utenlands.

BJTU tar styrke vitenskapelig og teknologisk innovasjon som et strategisk fokus på utvikling, stadig forbedrer sosial tjeneste kapasitet. BJTU har undervisning, forskning instrumenter og utstyr eiendeler 1070000000000 RMB yuan; 84.91 tusen bibliotek papir bøker, elektroniske bøker, nettressurser med en transport egenskaper database. BJTU har 47 provinsielle og ministernivå forskningsplattformer, inkludert en nasjonal nøkkel laboratorium, en National Engineering Research Center, 6 nasjonale tekniske laboratorier, en nasjonal energi forskningssenter, 4 nasjonal akkrediterte laboratorier, en nasjonal universitet vitenskap og teknologi park, 9 sentrale laboratorier Kunnskapsdepartementet / Engineering Research center, en Beijing laboratorium, 10 sentrale laboratorier i Beijing Engineering Research center og andre 13 provinsielle og ministernivå vitenskapelige forskningsplattformer. I de siste 5 årene, overvåket universitetet nesten 11 000 forskningsprosjekter som National 973 Plan, National 863 Plan, National Science Fund, National Social Science Fund og andre prosjekter som er fastsatt av Kunnskapsdepartementet, Ministry of Railways og så videre. Forskningsfondet nådde 3,67 milliarder RMB. BTJU har publisert 3,097 papirene i Scie siteringer og 5,214 papirer i EI siteringer. Det var 2.107 patentsøknader og 1360 godkjenninger. BJTU har arrangert åtte kinesiske Senior Jiaotong forum og 42 BJTU forelesninger, vert og foretatt 40 høyt nivå internasjonale konferanser. BJTU har vunnet 12 nasjonale utmerkelser, 136 provinsiell vitenskap og teknologi utmerkelser, en nasjonal realfags prisen i andre premien, en nasjonal vitenskap og teknologi fremskritt i andre premie og en nasjonal teknologi oppfinnelse prisen i andre premien samt fremragende prisen i vitenskapelig forskning i de 8 gjennomført prosjekter (humaniora og samfunnsvitenskap).

BJTU har etablert samarbeidsforbindelser med over 205 universiteter og berømte multinasjonale bedrifter fra mer enn 38 land, inkludert USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike for å dyrke førsteklasses talenter med global visjon. Universitetet har etablert Confucius Institutes med KU Leuven i Belgia, Texas Southern University i USA og University of Campinas i Brasil. BJTU har arrangert eller foretatt internasjonale faglige konferanser i internasjonale trådløs kommunikasjon, signalbehandling, jernbaneteknikk, lavkarbon logistikk og andre felt. International Culture Festival arrangeres annethvert år for å fremme utveksling av kinesiske og utenlandske akademiske kulturen. Erklæringen av "Chinese New Energy Institute" ble valgt inn i “Internasjonalisering av Demonstrasjons universiteter Fremme Plan”. og utenlandske fond har økt år for år. BJTU har 17 langsiktige utenlandske eksperter, inkludert tre nasjonale “tusen utenlandske eksperter plan”; 5 Sino utenlandske samarbeidende utdanningsprosjekter for å gjennomføre utdanning av lavere og høyere grader og å styrke internasjonalisering av skolen. For å gi full spille av Alumni Association, grunnlaget og styret har BJTU satt opp 37 lokale Alumni foreninger, absorberes 78 styrer, og etablert et strategisk samarbeidsforhold med virksomheter av transport, logistikk, informasjon, energi og andre næringer samt lokale myndigheter, som realiserte langsiktig og omfattende samarbeid i opplæring av personell og vitenskapelig forskning.

“Tenk på kilden mens du drikker vannet, elsker landet og ære alma mater.” I dag, med 120 år med strålende historie, bærer Beijing Jiaotong University på sin misjon, etter mottoet “Lær og praksis” og ånd beskjedenhet, forsiktighet og innovasjon, husker etterspørsel og forventninger til de tidligere nasjonale ledere, og striding mot målet om å bygge en verdenskjent universitet med høyt nivå utmerkelse.

Steder

  • Beijing

    Beijing Jiaotong University No.3 Shangyuancun Haidian District, 100044, Beijing

    Spørsmål