Keystone logo
© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Introduksjon

læring

Hva skal vi gjøre?

Catalyst – Institute for Creative Arts and Technology er et internasjonalt kreativt læringsfellesskap, basert på det ikoniske Funkhaus i den kreative mediemetropolen Berlin.

Våre bachelor-, postgraduate- og sommerkurs spenner over elektronisk musikkproduksjon og fremføring, lydproduksjon, lydteknikk, lyd for visuelle medier, filmskaping, manusskriving, visuelle effekter og skuespill.

Studentene våre lærer på engelsk som en del av et fellesskap med over 75 nasjonaliteter. Gjennom prosjektbasert læring og samarbeid, og veiledet av ekspertveiledere, får de makt til å oppdage sin unike kreative identitet.

Stamtavle

Hvor kommer vi fra?

Vi har levert kreativ produksjonsopplæring i verdensklasse i Storbritannia i 20 år og i Berlin i mer enn 7 år under våre gamle merkenavn dBs Music Berlin og dBs Film Berlin. Vi har et etablert rykte for å levere spennende, praktisk, relevant og engasjerende utdanning i et avslappet og voksent miljø.

Våre bachelor- og masterprogrammer i Berlin leveres i samarbeid med Plymouth Marjon University som er vår validerende institusjon i Storbritannia. Vi har gjennomgående utmerkede vurderinger for kvaliteten på utdanningstilbudet vårt i alle offentlige revisjoner og mange alumner som jobber på tvers av kreative næringer.

Metode

Hva driver læringen vår?

Vår tro på at "storhet vokser ikke født" styrer alt vi gjør. Vi gir deg en lærings- og selvutviklingsprosess som lar deg bygge ditt beste selv og maksimere din egen unike storhet.

Våre banebrytende studieprogrammer er bygget på prosjektbasert læring. Vi bruker en progressiv utdanningsmodell samtidig som vi overholder de strenge kravene til et britisk universitet. Progressiv utdanning fokuserer på å bygge ikke bare dine spesialiserte kreative ferdigheter, men også de virkelige, dagligdagse ferdighetene som vil fortsette å transformere hverdagen din lenge etter at du har forlatt Catalyst.

Vi tror at den beste læringen innebærer å få tak i utstyret og maksimere tiden du bruker på å "gjøre". Å lære gjennom å gjøre og samarbeide med andre er nøkkelen til Catalyst-metoden.

Studentene våre lærer selvfølgelig også teorien som støtter og beriker det de gjør. Men det å gjøre er avgjørende, og vi tror det er en del av vår plikt å gi dem i det minste noen av de ti tusen timene med bevisst praksis som Anders Ericssons forskning tyder på at vi alle trenger for å bli en ekte ekspert.

Et mangfoldig kreativt læringsfellesskap

Når vi sier at Catalyst er et trygt sted å drømme stort, mener vi det virkelig. Sikker er et overbrukt ord i disse dager, og derfor må det defineres ordentlig. På det enkleste er det dette vi mener. Uansett hvor du kommer fra (trosbekjennelse, kultur, kjønn, hudfarge), har vi som mål å skape et rom hvor du føler deg fri til å uttrykke deg som et kreativt menneske.

Til å begynne med huser vi over 75 forskjellige nasjonaliteter på skolen vår. Dette er et virkelig internasjonalt samfunn. Men det er alltid mer arbeid å gjøre. Det er et fjell uten topp.

Teamet vårt vil fortsette å bestige det fjellet og bygge et inkluderende fellesskap som beriker oss alle og lar elevene våre blomstre både som kreative og som mennesker.

Dette strekker seg til opptaksprosessen vår. Det er ingen "rett passform" for noen av våre kurs spesielt. Samfunnet vårt vil bli sterkere og i en bedre posisjon til å fortelle historier som gjenspeiler verden vi lever i og fremtiden vi ønsker å skape sammen.

Vi ønsker personer i alle aldre, etnisiteter, kjønnsidentiteter, fysiske evner, religioner, utdanningsbakgrunn, geografiske steder og livsstatus velkommen. Bli med oss og la oss få vite hvordan vi kan få samfunnet vårt til å føles som et utfordrende, men trygt sted for deg også.

Campus funksjoner

I den kreative mediemetropolen Berlin, åtte minutter på en trikk fra Ostkreuz forbi et industrilandskap med betongfabrikker og kraftstasjoner, rager det ikoniske og historiske Funkhaus-komplekset til syne.

Vår elvecampus på Funkhaus er en del av den historiske bygningen som en gang var hjemmet til DDRs kringkastingsstasjon og var et av verdens største multistudiokomplekser under sovjettiden.

Våre industristandardfasiliteter er bygget med én ting i tankene: å maksimere "hands-on" tilgang til å gjøre det du elsker. Tenk på det som din egen teknologiske lekeplass.

Du finner alt i detalj lenger ned på siden, men hvis du har litt tid, er her en rask oversikt over alt.

 • 31 innspillings- og produksjonsstudioer for musikk/film
 • 110 fulllastede Mac-arbeidsstasjoner med digital lyd
 • 9 kraftige VFX PC-arbeidsstasjoner
 • 1 stort filmstudio med greenscreen
 • 2900 bestillingsbare varer inkl. synther, trommemaskiner, mikrofoner, miksekonsoller, forforsterkere, FX, feltopptakere, MIDI-kontrollere, dekk, CDJ-er, gitarer, forsterkere, pedaler, trådløse systemer, kameraer, lys, tåkemaskiner, filtersett, linser, platespillere ,
 • Hyggelig kjøkken med gratis kaffe og te
 • Flere vakre atmosfæriske steder
 • Beliggenhet ved elvebredden med fluktstoler og gratis solskinn

  Opptak

  Søknadsfrist

  • Frist for søkere som krever studentvisum: fredag 29. mars 2024
  • Prioritert frist: fredag 5. april 2024
  • Frist for sommerkurs: fredag 17. mai 2024
  • Siste frist: fredag 31. mai 2024
  • Sen søknader: Fra juni 2024 og utover

  Andre søkere (inkludert EU/EFTA-borgere): Hvis du ikke trenger studentvisum, anbefaler vi på det sterkeste at du søker innen vår prioriterte frist (5. april 2024) for å få de beste sjansene for å sikre deg en plass på det valgte kurset. Du har frem til vår siste frist (31. mai 2024) på å søke, selv om vi ikke kan garantere at det fortsatt vil være ledige plasser. Dersom kurset er fullt, kommer du på venteliste.

  Sen søknader: Vi aksepterer kun sene søknader fra de som ikke trenger studentvisum. Hvis vi fortsatt har plasser igjen på ditt valgte kurs, kan vi godta sene søknader fra juni 2024 og utover. Dersom kurset er fullt, kommer du på venteliste.

  Hvordan søke

  Søknader om opptak til våre kurs i 2024 er nå åpnet. Alle søknader skal sendes digitalt gjennom vår nettbaserte søknadsportal. Før du klikker på lenken, les videre for viktig informasjon om opptakskrav, opptaksprosessen og hva du må inkludere i søknaden din.

  Applikasjonsform

  Søknadsskjemaet for sommerkurs er bare én side. Du må sende inn dine personlige og kontaktopplysninger, samt en kort motivasjonserklæring (250-300 ord). Hvis du søker på et av våre sommerkurs på middels eller avansert nivå, sørg for å fortelle oss om din tidligere erfaring med emnet og relatert programvare, hvis relevant.

  Vårt søknadsskjema for bachelor (HE-sertifikat og BA-grad) har 7 seksjoner:

  • Valg av kursnivå
  • Kursvalg
  • Personlige opplysninger
  • Tidligere utdanning
  • Portfolio
  • Personlig introduksjon
  • Betingelser og vilkår*

  Vårt søknadsskjema for doktorgrad (MA) har 7 seksjoner:

  • Valg av kursnivå
  • Kursvalg
  • Personlige opplysninger
  • Tidligere utdanning
  • MA prosjektforslag
  • Portfolio
  • Betingelser og vilkår*

  *Ved å klikke "send inn" på slutten av søknadsskjemaet godtar du våre vilkår og betingelser

  Inntakskrav

  Alder

  Vi har ingen øvre aldersgrense, men vi har en minimumsalder: 18 år. For å bli med oss i 2024 må fødselsdatoen din være før 31. desember 2006. Hvis du fortsatt vil være 17 år ved kursstart , trenger vi et samtykkeskjema fra enten en forelder eller verge, som vi ber om etter at vi har tilbudt deg plass.

  Språk

  Alle våre kurs undervises på engelsk og søkere må demonstrere et nivå som tilsvarer IELTS 6. Vi ber ikke om offisielle eksamensresultater, men vi vil vurdere standarden på engelsk i søknaden og støttemateriellet ditt. Vi krever ikke tyskkunnskaper.

  utdanning

  Sommerkortkurs: ingen utdanningskrav

  BA (Hons) Degree / HE-sertifikat: uteksaminering fra videregående skole på et nivå som normalt ville tillate adgang til universitetet i landet der det ble oppnådd. Dette vil for eksempel være A-Levels i Storbritannia og Abitur i Tyskland. Vi krever ikke spesifikke fag eller akademiske strømmer.

  MA: Bachelorgrad i en relevant disiplin, med honourskarakter (f.eks. 2:1 i det britiske universitetssystemet).

  Hvis du er i det siste studieåret ditt, enten det er på videregående eller et kurs på tredje nivå, kan du fortsatt søke. I stedet for det endelige vitnemålet ditt, vennligst send oss en karakterutskrift av enten de siste eller anslåtte karakterene dine. Hvis originalspråket for dette ikke er engelsk eller tysk, må du også inkludere en oversettelse til engelsk.

  Steder

  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

  Spørsmål