Keystone logo
Faculdade Senai-Cetiqt (SENAI-CETIQT) Bachelor i tekstilteknikk
Faculdade Senai-Cetiqt (SENAI-CETIQT)

Bachelor i tekstilteknikk

Rio de Janeiro, Brasil

5 Years

Portugisisk

Fulltid

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

På universitetsområdet

Stipend

Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine

Introduksjon

Om kurset og forskjeller

Anerkjent med en grad av fortreffelighet, gitt av Kunnskapsdepartementet - MEC, kurset trener tekstilingeniøren, en profesjonell som vil være i stand til å jobbe i alle stadier av produksjon og tjenesteyting av en tekstil- og kleskjede: fra å velge det meste egnede råvarer, som passerer gjennom produksjonsprosessene, til kvalitetskontroll og kommersialisering av sluttproduktet.

Målet med kurset er å utdanne ingeniører med ferdigheter, kompetanser og holdninger egnet for å løse problemer knyttet til produkter, prosesser og tjenester, slik som: designe, utvikle og kontrollere integrerte systemer av mennesker, materialer, utstyr og informasjon; Bruk av ressurser ervervet fra kunnskap og ferdigheter i grunnleggende vitenskaper, sammen med prinsipper og analysemetoder for Engineering og Design, for å spesifisere, forutsi og evaluere resultatene som skal oppnås fra disse systemene.

Studenten utfører praktiske aktiviteter i laboratoriet, studerer grunnleggende teoretisk innhold i ingeniørfag (kjemi, fysikk og matematikk) og spesifikt innhold (fibre, spinning, flatveving, strikking, etterbehandling, etc.). Dermed er nyutdannede kvalifisert til å jobbe innen områder som tekstilprosjektledelse og industriell produksjon.

Forskjellen til eksamen i tekstilteknikk ved Faculdade SENAI CETIQT er dens intense forbindelse med selskaper og organisasjoner i tekstil-, klær- og moteproduksjonskjeden i Rio de Janeiro og Brasil. SENAI CETIQT er en tradisjonell trener av fagfolk med fortreffelighet for denne sektoren, og kurset bruker disse tradisjonelle koblingene til tekstil- og klesområdet for den profesjonelle praksisen til studentene, for å hjelpe til med deres plassering i markedet, i generasjonen kunnskap og for å yte tjenester til dette forretningsområdet.

Infrastruktur

SENAI CETIQT har klasserom utstyrt med datamaskin, projektor, klimaanlegg og tavle; datarom med programvare som Matlab og AutoCad. Det har også et bibliotek med studierom for studenter.

Laboratoriene som brukes i praktiske klasser er:

 • Spinning Laboratorier;
 • Veving Laboratory;
 • Knitting laboratoriet;
 • Etterbehandlingslab.

Jobbmarked

Tekstilingeniørens virkefelt er bredt, og dekker de viktigste industrisektorene (tekstil, klær, kjemi, bil, luftfart, blant andre), tjenesteytelsessegmentene, forsknings- og utdanningsfeltet, med sikte på utvikling av materialer, produkter og utstyr, administrere operasjoner og prosesser, kontrollere produksjon og adressere miljømessige og økonomiske konsekvenser.

kursplan

Undervisningsstart: februar og august - semester

Åpningstider: Morgen (07:20 – 12:00) / Kveld (18:00 – 22:30)

Verdier og hvordan du søker

Skolepenger beregnes basert på antall studiepoeng tatt i hvert semester. Hver student vil kunne planlegge og ta kurset på den mest praktiske måten for hver enkelt.

Kursene starter hvert semester og tilgang kan gjøres gjennom ENEM eller gjennom opptaksprøven.

Om skolen

Spørsmål

Lignende kurs

 • Bachelor i tekstilteknologi, materialer og nanomaterialer
  • Liberec, Tsjekkia
 • Bachelor i tekstil, design
  • Liberec, Tsjekkia
 • Bachelor i mote og tekstilteknologi
  • Deventer, Nederland
  • Enschede, Nederland