Bachelor i landbruks-, mat- og fjellmiljøvitenskap
Free University of Bozen-Bolzano
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Bolzano, Italia
Språk
Engelsk, Tysk, Italiensk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
3 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 1 350 / per year
Søknadsfrist
07 May 2024
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduksjon
Denne bacheloren lar deg få den tverrfaglige kompetansen som kreves for å jobbe innen produksjon og kommersialisering av avlinger og animalske produkter, bearbeiding av landbruksvarer til matprodukter og bærekraftig forvaltning av skog og fjellterritorier.
Bruken av moderne teknologi har også forvandlet landbruket. I dag er begreper som bærekraft og beskyttelse av miljøet nært knyttet til dyrking av avlinger og matproduksjon. Landbrukssektoren krever en type kunnskap som går utover grensene til enkeltdisipliner og konstant faglig utvikling for å holde seg oppdatert på den siste utviklingen på feltet.
Dette kurset henter innholdet fra ulike vitenskapelige grener: naturvitenskap, ingeniørvitenskap og økonomi for å tilby deg en omfattende, solid utdanningsbakgrunn.
I det tredje året vil du spesialisere deg i ett av følgende felt i henhold til den valgte banen:
- Jordbruksproduksjon
- Forvaltning av Fjellmiljøet
- Matvitenskap
Hver læreplan kan bare tilbys hvis et minimum antall studenter er nådd.
Opptak
Læreplan
I den første delen av kurset vil du lære de grunnleggende forestillingene som kreves for å lykkes med læringen i de påfølgende årene. Fra og med tredje år får du spesialkunnskap innen landbruk, forvaltning av fjellmiljø og matteknologi. Vanligvis mellom det andre og det tredje året forventes du å ta et internship.
1. år
- Matematikk og anvendt statistikk
- Fundamentals of Physics
- Agribusiness Administration og økonomi
- Grunnlag for kjemi
- Anvendt informatikk
- Landbruksøkologi og prinsipper for planteproduksjon
- Plante- og dyrebiologi
- Botanikk
- Anatomi, fysiologi og dyregenetikk
- Plantegenetikk
2. år
- Prinsipper for tredyrking
- Landbruksøkonomi, politikk og juss
- Landbruksøkonomi og politikk
- Landbruks-, miljø- og matlov
- Mikrobiologi og agroindustri
- Mikroorganismers biologi og landbruksmikrobiologi
- Agroindustrier
- Landbruksmaskiner
- Entomologi og fytopatologi
- Entomologi
- Fytopatologi
- Jordkjemi og fruktbarhet
- Biokjemi og fysiologi av landbruksplanter
3. år
- Turnus
- Avsluttende eksamen
Sti 1: Landbruksproduksjon*
- Landlig taksering
- Dyreavl og gresspleie
- Dyreavl og husdyrhold
- Gresspleie og produksjon av jordbruksvekster
- Hydrologi og hydraulikk
- Fruktproduksjon
- Plantevern
- Fritt valg kurs**
Sti 2: Forvaltning av fjellmiljøet*
- Landlig taksering
Dyreavl og gresspleie
- Skogbruk og skogøkologi
- Skogbruk
- Skogøkologi
- Hydrologi og hydraulikk
- Miljøgeomatikk og fjernmåling
- Struktur og funksjon av fjelløkosystemer
Fritt valg kurs**
Vei 3: Matvitenskap*
- Landlig taksering
- Food Technologies
- Enhetsdrift i næringsmiddelteknikk
- Maskiner, anlegg og logistikk for Agro-Food Industries
- Mat Microbiology
- Analytisk kjemi
- Beskyttelse av lagrede produkter
- Fritt valg kurs**
* Studieveier
I løpet av 3. studieår må studentene velge mellom en av følgende veier.
** Fritt valg kurs
Studentene kan velge fritt valg kurs både internt og eksternt.
Program undervisningsavgift
Karrieremuligheter
Våre kandidater finner arbeid innen avlingsproduksjon, storfeavl eller forvaltning av skog og grøntområder i fjellterritorier. De jobber også med forretnings/teknisk ledelse eller rådgivning i landbruksvirksomheter, bærekraftig forvaltning av skog, vern av land og planlegging av fjellterritorier, kvalitetssertifisering, ledelse og sikkerhetsvurdering av landbruksmaskiner, og markedsføring eller prosessering og distribusjon av matprodukter.
Kurset forbereder studentene til å gå opp til statseksamenen for å få tilgang til det nasjonale registeret for Chartered Agronomists and Foresters (Seksjon B) . Etter din lavere grad kan du velge å fortsette med høyere utdanning og registrere deg for en mastergrad innen sektorene matproduksjon, forvaltning av miljøressurser og matteknologi.
Godt forberedt og klar for arbeidsmarkedet. På nettsiden til AlmaLaurea kan du sjekke statistiske data om nyutdannedes tilfredshet og deres ansettbarhet.