Keystone logo
Gdansk University of Physical Education and Sport

Gdansk University of Physical Education and Sport

Gdansk University of Physical Education and Sport

Introduksjon

Hvorfor GUPES?

Gdansk University of Physical Education and Sport er det eneste idrettsuniversitetet i Pommern hvor teoretiske og praktiske klasser blir gjennomført av både anerkjente forskere og høyt kvalifiserte spesialister innen områdene som er relevante for individuelle studieretninger, samt trenere for olympiske og nasjonale lag og fremragende idrettsutøvere.

Det didaktiske tilbudet til Gdansk University of Physical Education and Sport er moderne, bredt og variert. Som en del av studieretningen kan en student velge en fordypning fra et bredt spekter av fordypninger utformet for å møte arbeidsmarkedets behov og supplere med andre fordypninger som tilbys av universitetet.

Studentlivet blomstrer ved Gdansk University of Physical Education and Sport , og studentene kan utvikle sine lidenskaper og interesser, blant annet i forskningsklubber, i Studenterrådet, i ASA GUPES Sports Club eller i «Neptun»-folket. Danseensemble.

Gdansk University of Physical Education and Sport er et av de beste idrettsuniversitetene i Sentral- og Øst-Europa i henhold til Shanghai Ranking's Global Ranking of Sport Science Schools and Departments, 2020. I Perspektywy magazine-rangeringen for 2019 plasserte GUPES 2. blant alle idrettsuniversiteter i Polen; feltet Fysioterapi ble også rangert som nummer 2, og feltet kroppsøving ble anerkjent som det beste i Polen.

Folkedansensemblet "Neptun"

Det ble satt opp i 1984 av en kjærlighet til dans og hjertets behov. Over 35 år har over 500 musikere, dansere og studenter forlatt sine hjerter i Ensemblet. Deltakelse i et så stort foretak som å dyrke nasjonale tradisjoner gjennom engasjement i Ensemblet var og er motivert av ønsket om å representere byen Gdańsk, Pommern-regionen og fremfor alt Polen i ulike festivaler, konserter og møter for å promotere landet vårt .

Akademisk idrettsforening

ASA er den største idrettsforeningen i Polen som har drevet kontinuerlig i over et århundre. Takket være sin rike historie, har den blitt den mest tallrike studentorganisasjonen som opererer ved polske universiteter. De største stjernene i fortiden var blant andre Halina Konopacka, Waldemar Baszanowski og Jacek Wszoła, samt våre utmerkede OL-medaljevinnere som Leszek Blanik, Adam Korol, Tomasz Tomiak, Maciej Łasicki, Ania Rybicka, Sylwia Gruchała, Magda Mroczkiewicz, Ryszard Sobczak eller Cezary Siess.

Studenters selvstyreråd (RSS)

RSS representerer alle GUPES-studenter generelt. Elevrådet prøver å løse alle problemer studentene møter, og det arrangerer også mange arrangementer slik at hver nyutdannet husker å studere ved GUPES som den beste og unike tiden i livet sitt.

Karrieresenter (ACK)

GUPES ACK gir rådgivning som tillater profesjonelt å diagnostisere de optimale karriereutviklingsveiene, samt tilbyr praktisk kunnskap og utvikler ferdigheter som sikrer hensiktsmessig atferd på arbeidsmarkedet, for å øke sjansene for universitetsutdannede til å bli ansatt hos en valgt arbeidsgiver.

Statistikk

 • 8 studieprogram
 • 50 profesjonelle trenere
 • 100 professorer, forskere
 • 9 idrettsseksjoner i ASA GUPES idrettslag
 • 174 akademiske lærere
 • 5 utendørs idrettsbaner
 • 13 treningssentre
 • 2 idrettshaller
 • 1 svømmebasseng
 • 5 laboratorier

  Steder

  • Gdańsk

   ul. Kazimierza Górskiego 1, 80-336, Gdańsk

   Spørsmål