
Bachelor in
Bachelor i matvitenskap og teknologi IPB University

Stipend
Introduksjon
Center of Excellence
Det har et veldig sterkt nettverk med byråer relatert til matsektoren både i hjemlandet og i utlandet. Gjensidig erfaring med samarbeid med matindustrien innen produktutvikling, konsulenttjenester og analyse og til og med tilskudd for studenter å vinne de forskjellige konkurransene.
Arbeid
Produktproduksjon, forsknings- og utviklingsavdeling og markedsføring av matforedlings- og matingrediensindustri, matemballasjeutstyrsindustri, informasjonssenter for matservering, matdistributør, utdanningsinstitusjon, matservicebransje, journalistikk, konsulent, samfunnsstyrking, myndighetsorgan, matsektor entreprenør.
Food Technology Program (FTP) ved Institutt for matvitenskap og teknologi, Fakultet for landbruksingeniør og teknologi, Bogor Agricultural University (IPB) er et grunnutdanningsprogram som fokuserer på å produsere nyutdannede som har kompetanse i å bearbeide matvarer til det trygge, kvalitet og sunne matprodukter i industriell skala.
Siden det ble åpnet i 1964, har FTP-IPB pleiet nyutdannede som er i stand til å jobbe i forskjellige stillinger eller felt i den nasjonale og internasjonale matindustrien, offentlige etater eller som vellykkede matentreprenører.
FTSP-IPB regnes for å være det beste og det eldste studiet innen jordbruksbasert matforedling, og får ”A” -nivået av National Accreditation Body of Higher Education (BAN-PT). FTP-IPB er også internasjonalt akkreditert av American Institute of Food Technologists (IFT) siden 2010 og International Union of Food Science and Technology (IUFoST) siden 2013. FTSP-IPB har utmerkelsen fra å være det første studieteknet for matteknologi utenom Nord-Amerika som er anerkjent av IFT med status som "utviklet" i styring av utdannelsen. Med en slik nasjonal og internasjonal anerkjennelse, blir FTP-IPB et svært ønskelig studieprogram av elever på videregående skoler og resulterer følgelig i et høyt konkurransekraftsnivå for inngangen. I tillegg vedtar FTSP-IPB internasjonale standardplaner med læringsutbytte som oppfyller IFT Education Standard.
Syn
Å bli en ledende institusjon for høyere utdanning med internasjonal kvalitet og som en trender i utviklingen av matvitenskap og teknologi.
Oppdrag
- Gjennomføre en høyere utdanning av høy kvalitet for å produsere kompetente og internasjonale kvalitetsutdannede innen matvitenskap og teknologi.
- Gjennomføre kreative matrelaterte undersøkelser basert på tropiske matressurser som støtter den pedagogiske prosessen og utviklingen av matvitenskap og teknologi.
- Leverer samfunnstjenester som bidrar til matindustriens konkurranseevne og lønnsomhet og til publikum.
kkolosov / Pixabay

Universitetsområdet
IPB er lokalisert i Dramaga, Bogor, Vest-Java, Indonesia. Det er omgitt av byer som gjør det enkelt å komme seg til stedet og gå ut av byen. IPB Campus har et godt miljø og mange valg av transportsystemer som kan støtte idealet for akademiske og ikke-akademiske aktiviteter.
fasiliteter
Lærings- og forskningslaboratorier
Studentene har tilgang til undervisnings- og forskningslaboratorier i Institutt for matvitenskap og teknologi og SEAFAST Center, inkludert matkjemilaboratorium, matmikrobiologilaboratorium, matbiokjemi og ernæringslaboratorium, matprosessering og ingeniørlaboratorium og sensorisk evalueringslaboratorium.
Food Processing Pilot-anlegg er også tilgjengelige for å gi studentene praktisk arbeid i matvarebehandling i større skala. Pilotanleggene er utstyrt med prosesseringsmaskiner og utstyr som jevnlig blir brukt til et integrert matprosesseringslaboratoriumskurs, som er designet for å etterligne en miniatyrisert, men likevel komplett matindustrimodell.
Forskningsanlegg
Laboratoriene gir sofistikert utstyr for analyse, slik som GC, GCMS, HPLC, AAS, DNA-sekvenser, elektroforese, ultrafiltrering, polarisasjonsmikroskoper, Rancimat, reometer, PCR, pulserende NMR, etc.
Biblioteker og informasjonssenter
Biblioteker og informasjonssenter støttes hovedsakelig av IPB Central Library. Bibliotekene gir informasjon og en rekke litteratur innen matvitenskap og teknologi, så vel som landbruketeknologi og andre relevante fag.
Internasjonalt program for matteknologi
Programmål
Det internasjonale bachelorprogrammet for matteknologi (IUP-FT) er designet spesielt for å imøtekomme det sterke behovet for matteknologer med et solid internasjonalt perspektiv.
kompetanse
Kandidatkompetanse vil tilfredsstille IFTs minste kjernekompetanse i matvarevitenskapets grunnutdanning og oppfylle den indonesiske kvalifiseringsrammen. Studenter som fullfører dette studiet vil:
- Ha tilstrekkelig kunnskap om prinsippene for matvitenskap (kjemi og matanalyse, mikrobiologi og mattrygghet, prosjektering og matforedling, biokjemi av mat og ernæring) for å produsere trygg mat og kvalitet langs næringskjeden.
- Ha evnen til å designe en prosess med å tilføre verdi til matvarer ved å kombinere forskjellige enhetsoperasjoner for å produsere sikre og kvalitetsmat.
- Ha en sterk bevissthet om internasjonale spørsmål innen matindustrien.
- Ha sterke suksessevner (kommunikasjonsferdigheter, kritiske tenke- / problemløsingsferdigheter, livslang læringsevne, profesjonalitet, interaksjonskompetanse, ferdighetsinformasjon og organisasjonsevner).
Studentopptak
For International Graduate Program følger opptaksprosessen planen som er kunngjort av Bogor Agricultural University (IPB). Denne testen kan utføres enten gjennom resultatene av SBMPTN-poengsum eller Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB.

Opptaksprosess og krav
- Kandidatene må være uteksaminert fra videregående skole eller tilsvarende akademisk nivå. Det kreves attest eller annet bevis på gradering fra videregående skole eller annet tilsvarende nivå.
- For kandidater som stammer fra ikke-engelsktalende land, er sertifisering av engelskferdighet (TOEFL / IELTS) nødvendig og vedlagt i søknadsinnleveringen.
- Indonesias kandidater må søke om påmelding til IUP-FT ved å fylle ut et nedlastbart søknadsskjema. To metoder for valg er aktuelle:
- ved bruk av SBMPTN-poengsum;
- Skriftlig eksamen (Ujian Talenta Mandiri).
- Internasjonale kandidater er pålagt å foreta et kvalifiseringsvalg satt av IPB, som skal holdes på et praktisk sted i hjemlandet (mest sannsynlig ved den indonesiske ambassaden eller konsulatet). Eksamen måler studentens kompetanse i kjemi, matematikk, biologi, fysikk og engelsk. En kandidat med høy akademisk prestasjon kan fritas for en skriftlig eksamen.
- For å bli akseptert på IUP-FT, vil potensielle studenter som har bestått eksamen og andre krav, må registrere seg i henhold til skjema og krav fastsatt av IPB.
Akademiske aktiviteter
Studentbytteprogram / kredittopptjeningsaktivitet
Studenten kan søke på studiepoengprogrammet i et semesteruniversitet i ASEAN, Japan eller Europa. Gjennom dette programmet tar studentene flere matfag eller valgfag i partneruniversiteter.
Final Year Project
Studentene vil gjennomføre sitt siste års forskningsprosjekt i et partneruniversitet i et semester. Forskning veiledes av forelesere fra både IPB (hjemme) og partner (vertskap) universitet. Som et alternativ til avsluttende års forskningsprosjekt er studenten også mulig å ta et internship-program hos et internasjonalt matfirma i utlandet.
Kortvarig internasjonal mobilitet
Studentene kan delta i et internasjonalt akademisk program som sommerkurs, trening eller konferanser.
Curriculum
To ordninger med fire års grunnutdanning (144 studiepoeng) er laget for å gi alternativer for studenter enten å fullføre hele programmet i IPB (4 + 0-program) eller til å tilbringe det siste (fjerde) året i partneruniversiteter i utlandet (3+ 1 eller 3,5 0,5 programmer). Studenter som fullfører en IUP-FT tildeles graden Bachelor of Agricultural Technology.
Studenters utenomfaglige aktiviteter
Food Technology Student Association eller Himitepa arrangerer aktiviteter utenom læreplanene. Flere fritidsaktiviteter studentaktiviteter er som følger:
Food Product Development Competition (FPDC)
FPDC er designet for å utfordre studentene til å ta alle ferdighetene og matvitenskapskunnskapene og anvende dem i en virkelig situasjon. Hvert deltagende studentteam utvikler en ny matidee og bærer konseptet gjennom markedsføring og produksjon. Det utfordrer organisasjons-, teamarbeid, kreative og vitenskapelige ferdigheter. HIMITEPA arrangerer konkurransen i samarbeid med SEAFAST Center og Food Ingredients Asia (FIA).
Ksatria Pangan (Kapangan)
Kapangan er et sted for studenter som har en lidenskap for å direkte anvende matvitenskapskunnskapen for fellesskapet innen områdene matsikkerhet og utvikling av matforedling. Det målrettede samfunnet er en småskala matprodusent, grunnskoleelever og matprodusenter.
Food Alert
Food Alert er en plattform for å informere samfunnet om matvitenskap og teknologi i praksis gjennom sosiale medier, plakater eller andre medier.
Food Processing Club (FPC)
FPC er en studentklubb for å lette studentenes interesse for å styrke ferdighetene sine i matforedling og produktutvikling.
Verdens matdag (WFD)
WFD er et årlig studentarrangement for å feire verdensmatdag 16. oktober.