
BSc in
Bachelor i matvitenskap og teknologi Kaunas University of Technology

Introduksjon
Å gi folk trygg og sunn mat av høy kvalitet daglig er en av de viktigste globale utfordringene som matforskere og teknologer står overfor i dag. Ved å studere bachelor i matvitenskap og teknologi ved KTU får du den tverrfaglige kompetansen og ferdighetene som er nødvendige for fremtidens matteknolog innen matkjemi, mikrobiologi, ernæring, teknologi og ingeniørfag. Du vil også integrere spesialkunnskap med det grunnleggende om entreprenørskap og økonomi.
Dette er et av få bachelorstudier i Litauen innen matteknologi, og det eneste som har blitt tildelt det internasjonale kvalitetsmerket EQAS-Food Label. KTU er det eneste universitetet i de baltiske statene som tilbyr studier på internasjonalt nivå akkreditert med dette kvalitetsmerket.
- Tilgang til matteknologilaboratoriene, som er utstyrt med teknologiske linjer i pilotskala som brukes til å modellere og utføre ulike teknologiske prosesser;
- Studentene får praktiske ferdigheter mens de jobber sammen med erfarne matteknologer, og er involvert i problemløsning i det virkelige liv;
- Nyutdannede av dette programmet er verdsatt av arbeidsgiverne for deres unike blanding av ferdigheter og kunnskap innen matteknologi, matteknikk, matkjemi og mikrobiologi.
Galleri
Opptak
Karrieremuligheter
Nyutdannede finner lett jobb i næringsmiddelbedrifter
Matindustrien er en av de viktigste og største økonomiske sektorene i Litauen. Arbeidsgiverne verdsetter kandidatene fra dette programmet på grunn av deres kunnskap om matteknologi, matteknikk, matkjemi og mikrobiologi, samt praktiske ferdigheter. Flertallet av potensielle arbeidsgivere er selv uteksaminerte fra dette programmet.
Du kan bli
Spesialist-teknolog i næringsmiddelindustrien
- Organisering og kontroll av teknologiske produksjonsprosesser;
- Utarbeidelse av teknologiske dokumenter, forståelse av behandlingsstandarder, tekniske spesifikasjoner i samsvar med faglig integritet og etiske standarder;
- Kvalitetssikring og kontroll av de produserte produktene.
Kjemiker
- Utførelse av kjemisk forskningsarbeid, utvikling eller forbedring av konsepter, tiltak, teorier og metoder;
- Utførelse av eksperimentelle arbeider, tester og analyser;
- Deltakelse i tverrfaglige vitenskapelige forsknings- og utviklingsprosjekter i samarbeid med spesialister på ulike områder.
Kostholdsekspert og ernæringsspesialist
- Implementering av forebyggende programmer og strategier knyttet til mattrygghet, vannkvalitet, forurensede og farlige stoffer;
- Planlegging av ernæring og menyer, tilsyn med tilberedning og servering av mat, overvåking av mengde og kvalitet på maten som spises;
- Utførelse av forskningsarbeid om ernæring, formidling av resultatene deres i vitenskapelige konferanser og andre arrangementer.
Matsikkerhets- og kvalitetsansvarlig
- Kunnskap om kvalitetsstandarder og prosesser, sikring av merking og andre krav;
- Vurdering av kvalitetsindikatorer i det spesifikke selskapets ytelse, utarbeidelse av anbefalinger;
- Kontroll av overholdelse av sanitær-hygienestandarder.
Kvalitetsansvarlig
- Utvikling og forbedring av kvalitetsindikatorer i den spesifikke bedriftens ytelse;
- Ledelse av kvalitetsforbedringsaktiviteter og prosesser;
- Innføring og vedlikehold av kvalitetssikringsstandarder og prosesser.
Kjemikeren i næringsmiddelindustrien
- Kontroll av råvarer, materialer brukt i produksjon, teknologisk prosess og kvalitet på ferdige produkter;
- Etablering av kontrollstandarder og prosedyrer for forsikring av ansattes sikkerhet og kjemisk produksjonsoperasjoner;
- Behandling av laboratoriedokumenter i henhold til forskrift om dokumentutarbeidelse og oppbevaring.
Leder for produktskaping og utvikling
- Opprettelse av nye produkter, deres utvikling og introduksjon i produksjon;
- Koordinering av prosessen med produktskaping med produksjon og kommersielle divisjoner;
- Søk etter innovasjoner og deres testing.