Keystone logo
Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Introduksjon

Kauno Kolegija Institusjon for høyere utdanning (på litauisk – Kauno Kolegija , videre referert til som KK) er en stor og stadig utviklende akkreditert offentlig høyere utdanningsinstitusjon i den baltiske regionen. Som et tverrfaglig universitet for anvendt vitenskap tilbyr det et bredt spekter av bachelorstudier med en praktisk skjevhet. Vi er forpliktet til å utdanne høyt kvalifiserte spesialister innen ingeniørfag, teknologi, samfunnsvitenskap, humaniora, kunst, medisin og helsevitenskap.

De strategiske ambisjonene til KK inkluderer samspillet mellom vitenskapelige og pedagogiske aktiviteter, integrering av forskning i studieprosessen, innføring av innovasjoner, hensyn til studentenes behov og kompetanseutvikling. Ansvar, profesjonalitet, åpenhet, respekt og følelse av fellesskap er de underliggende verdiene som vurderes gjennom alle aktiviteter ved universitetet. Studier av høy kvalitet og oppmerksomhet på studentbehov samtidig som vi streber etter å bli en ledende institusjon med en vellykket innvirkning på sosioøkonomiske endringer i regionen og landet er hovedmålene for universitetet vårt.

Hovedfakta og tall

 • Rundt 5500 studenter
 • Over 600 akademiske ansatte
 • Rundt 200 innkommende studenter og over 350 utgående studenter per år
 • Over 250 utenlandske partnere
 • Toppstillinger i rangeringer av litauiske institusjoner for høyere utdanning
 • Studentene undervises på fire fakulteter i Kaunas City og en regional avdeling i Tauragė
 • Kurs i hybridmodellen er tilgjengelig som betyr kombinasjonen av kurs arrangert både eksternt og i klasserom
 • Muligheter for å oppnå en dobbel grad via den internasjonale mobilitetsordningen

Institusjonen vår i dag

I dag er KK en av de største profesjonelle høyere utdanningsinstitusjonene i Litauen, med et fellesskap på rundt 5 500 studenter, rundt 1 000 ansatte og over 30 000 kandidater, som har etablert sine karrierer i litauiske og utenlandske selskaper. Universitetet leverer første syklus med studier som leder til en profesjonsbachelor. Den har fire fakulteter og en regional avdeling.

Gjennomsnittlig studentalder er 22-23 år. Undervisningen til nesten to tredjedeler av fremtidens fagpersoner er dekket av staten, mens de resterende studentene betaler skolepenger. Over 1.600 studenter uteksamineres fra universitetet hvert år.

Steder

 • Kaunas

  Pramonės prospektas, 20, 50468, Kaunas

Spørsmål