
Bachelor i programvaresystemer
Kaunas, Litauen
VARIGHET
3 up to 4 Years
SPRÅK
Engelsk, Litauisk
TEMPO
Fulltid, Deltid
SØKNADSFRIST
Frist for å be om søknad *
TIDLIGSTE STARTDATO
Be om tidligste startdato
STUDIEAVGIFT
EUR 2 810 / per year
STUDIEFORMAT
På universitetsområdet
* for søkere utenfor EU/EØS. 1. juni for søkere fra EU/EØS-land
Introduksjon
Målet med studiet er å utdanne fagpersoner innen programvaresystemer som kan designe, utvikle og installere klient/server, datateknikk og Internet of Things programvaresystemer og programvare, samt analysere, vurdere og løse programvaresystemer oppgaver og problemer i ulike institusjoner og virksomheter, og veilede en gruppe personer under gjennomføringen av aktivitetene knyttet til design, installasjon og drift av programvaresystemer.
evaluering
Studentenes faglige læringsutbytte vurderes ved hjelp av kriterier ti-punkts vurderingsskjema. Det utformes henholdsvis ett eller flere vurderingskriterier for studieprestasjoner. Vurderingskriterier er grunnlaget for utarbeidelse av kunnskapsevalueringsoppgaver av ulike former fordi gjennomføringen av sistnevnte gjør det mulig å trekke konklusjoner om nivået på oppnåelse av læringsutbyttet.
Vurderingsprosedyren, vurderingssystemet og vurderingskriteriene er basert på prinsippene om konsistens, pålitelighet, klarhet, nytte og upartiskhet. For vurdering av studentens studiefaglige prestasjoner, akkumulerende (læringsutbytte vurderes ved hjelp av mellomliggende kunnskapsvurderinger) eller kollegial (ved avgangsoppgave blir studentene undersøkt av en kompetent kommisjon bestående av vitenskapsmenn, profesjonelle utøvere og representanter for sosiale partnere) vurdering brukes.
Dine forelesere
Kursene knyttet til Software Systems undervises av 1 professor og 13 doktorgradsstudenter og fremmedspråklige fagpersoner-utøvere, som kontinuerlig forbedrer sin kompetanse i traineeships i utlandet, deltar aktivt i internasjonale prosjekter, utfører vitenskapelig forskning, holder presentasjoner på internasjonale konferanser, foreleser ved universiteter av anvendt vitenskap i utlandet, skrive artikler i internasjonale vitenskapelige tidsskrifter og utarbeide metodiske ressurser.
Generelle IT-kurs undervises av praktikere som jobber i offentlige og private organisasjoner og deler sine erfaringer med studenter.
Det var 11 utenlandske forelesere i studieåret 2020 – 2023, som forsket og underviste studenter. Gjesteforelesere fra utenlandske universiteter bidrar til mangfoldet av ferdigheter og kunnskaper ved KK Technology-fakultetet. Studenter kan få erfaring i studieprogrammet fra gjesteforelesere fra Belgia, USA, Ungarn, Finland og andre.
Studiemodus
- Heltidsstudier: 3,5 år (7 semestre, 210 stp),
- Deltidsstudier: 4,5 år.
Læreplan
kurs
1 semester
- Profesjonell engelsk, 5 stp
- Tekniske beregninger i MatLab, 5 stp
- Algoritmer og datastrukturer, 5 stp
- Programmering Java, 5 stp
- Responsivt webdesign, 5 stp
- Emneprosjekt (Enkeltbrukersystem), 5 stp
2 semester
- Matematikk, 5 stp
- Programmering Phyton, 5 stp
- Objektorientert programmering (C#), 5 stp
- Data Management Technology, 5 stp
- Informasjons- og kommunikasjonsteknologisystemer, 5 stp
- Emneprosjekt (Client-Server System), 5 stp
3 semester
- Programmering av mobile enheter, 5 stp
- Digitale kretser og mikroprosessorer, 5 stp
- Metodikk for anvendt forskning, 5 stp
- Cloud Computing, 5 stp
- Digital økonomi, 3 stp
- No-SQL databaser / Embedded Systems / BlockChain Technologies, 4 stp
- Grunnleggende om prosjektledelse / Datanettverk (CCNA 2) / Fra listen over fritt valgfrie kurs som tilbys av KK, 3 stp.
4 Semester
- Programmering av mobile enheter, 5 stp
- Digitale kretser og mikroprosessorer, 5 stp
- Metodikk for anvendt forskning, 5 stp
- Cloud Computing, 5 stp
- Digital økonomi, 3 stp
- No-SQL databaser / Embedded Systems / BlockChain Technologies, 4 stp
- Grunnleggende om prosjektledelse / Datanettverk (CCNA 2) / Fra listen over fritt valgfrie kurs som tilbys av KK, 3 stp.
5 semester
- Profesjonell kommunikasjon, 5 stp
- Programmeringspraksis, 20 stp
- ERP-system SAP ABAP Programmering / Maskinvareorientert programmering / Deep Learning, 5 stp
6 semester
- Ergonomi og arbeidssikkerhet, 5 stp
- Cyber Security Management, 5 stp
- Databeskyttelsesforordningen, 5 stp
- Prosessledelse, 5 stp
- Programvarevirtualisering / Sanntidsprogrammering / Datavisualisering og analyse, 7 stp
- Karriereplanlegging / Fra listen over fritt valgfrie kurs tilbudt av KK, 3 stp
7 Semester
- Avsluttende praksis, 10 stp
- Profesjonell bacheloroppgave, 10 stp
- Emneprosjekt (Business Management System) / Emneprosjekt (IoT System) / Emneprosjekt (Data Analytics), 10 stp.
Språk
Undervisningsspråk: engelsk og litauisk.
Lære prosess
Interaktive teoriforelesninger: forklaring under forelesninger sammen med analyse av praktiske eksempler, demonstrasjon av metodeanvendelse, diskusjon, seminar, gruppearbeid, idédugnad og case-analyse. Praksis i dataklasserom, laboratorie- og praktiske arbeider, løsning av praktiske oppgaver, interaktiv løsning av oppgaver, analyse av tegninger, laboratoriearbeid i virtuelt laboratorium, rapport om laboratorie- og praktisk arbeid, praktiske prøveoppgaver, og anvendelse av kunnskap om grensene for søknad om laboratorieutstyr. Prosjektforberedelse under lærerens konsultasjon, selvstudium, arbeidsrapport, presentasjon og forsvar. Selvstudium: rapport, presentasjon, demonstrasjon, egenkontrollprøver, selvstudium av vitenskapelig litteratur.
Programresultat
Nyutdannede vil:
- Forståelse av konseptuelle grunnleggende om informatikk og evner til å anvende ovennevnte kunnskap i design, utvikling og implementering av programvaresystemer.
- Evne til å velge og bruke programvaresystemdesign, utvikling, kvalitetssikring og testmetoder.
- Evne til å velge bedriftens informasjons- og kommunikasjonsteknologisystemer; operativsystemer; og sikkerhetstiltak og å anvende dem ved implementering av spesifikke programvaresystemoppgaver og -funksjoner samt brukergrensesnittet.
- Mestre kunnskap om algoritmer og datastrukturer, semantikk og kadaver av programmeringsspråk, programvaredesignverktøy og teknologier; evne til å anvende ulike programmeringsmetoder.
- Kunnskap om programvaresystemutvikling, planlegging, organiseringsmetoder, juridiske og regulatoriske dokumenter som regulerer cybersikkerhet og data- og informasjonssikkerhet, og evner til å sikre programvaresystemers sikkerhet.
Forskningsevner
- Evner til å samle og systematisere informasjon, anvende forskningsmetoder visualisering, datasimulering og praksistester, og utvikle en modell av systemfunksjonene.
- Vil analysere behovene til et programvaresystem og dets fagfelt, vil foreslå den beste teknologien for løsningen, og vil utarbeide spesifikasjoner for tekniske krav.
- Økonomisk og økonomisk underbyggelse av programvaresystemprosjekter.
Spesielle evner
- Anvende ulike systemdesign- og modelleringsmetoder og verktøy, og utarbeide prosjektdokumentasjon for programvaresystemer og programvare.
- Evne til å bruke forskjellige programmeringsparadigmer, algoritmer og programvarekropper; bruke programvaredesignverktøy og teknologier.
- Analyse og vurdering av programvaresystemer, identifisering av feil og deres eliminering, evne til å utvikle testscenarier, teste programvare, vurdere testresultater og presentere funn.
- Evne til å bruke teknologier for vedlikehold av programvaresystemer og sikre sikkerheten til programvaresystemer og informasjon.
- Vil kjenne til en rekke datastrukturer og algoritmer brukt for deres prosessering og analyse, og bruke slik kunnskap til database- og programvaredesign.
- Vil kunne anvende kunnskapen om IoT-teknologier for programvaredesign og realisering av oppgaver eller funksjoner til de spesifikke kontrollsystemene.
- Vil kunne analysere og simulere forretningsprosesser ved å bruke kunstig intellektmetoder og agentteknologi for å designe programvaresystemer.
Sosiale ferdigheter
- Planlegging og organisering av aktiviteter som implementerer et programvaresystems prosjekt, bruk av lov- og forskriftsdokumenter for å ta beslutninger knyttet til driften, og ta ansvar for kvaliteten på eget arbeid og for en av de underordnede.
- Arbeide individuelt og i et team eller et flerkulturelt miljø og følge profesjonell etikk.
Personlige ferdigheter
- Utfoldelse av faglige evner gjennom selvstudium og planlegging av læringsprosessen.
- Analysere og evaluere deres aktiviteter og deres innvirkning på resultatene av sosial og økonomisk velvære.
Nyutdannede vil forstå det konseptuelle grunnleggende om informatikk og evner til å anvende kunnskapen ovenfor i design, utvikling og implementering av programvaresystemer; valg og bruk av programvaresystemdesign, utvikling, kvalitetssikring og testmetoder; bedriftens informasjons- og kommunikasjonsteknologisystemer; operativsystemer; sikkerhetstiltak og å bruke ved implementering av spesifikke programvaresystemoppgaver og -funksjoner samt brukergrensesnittet;
Kjenne til algoritmer og datastrukturer, semantikk og kadaver av programmeringsspråk, programvaredesignverktøy og teknologier; evne til å anvende ulike programmeringsmetoder; vite om programvaresystemutvikling, planlegging, organiseringsmetoder, juridiske og forskriftsmessige dokumenter som styrer cybersikkerhet og data- og informasjonssikkerhet, og evner til å sikre programvaresystemers sikkerhet.
Karrieremuligheter
Studier basert på praksis
Software Systems-studiet er designet for personer som ønsker å bli programvaresystem- og programvaredesignere og analytikere, programmerere, testere og programvareprosjektledere. Økende digitalisering og integrering av informasjonsteknologi i forretningsprosesser øker etterspørselen etter fagfolk innen programsystem.
Fremtidig karriære
Kvalifiserte programsystemspesialister som har tilegnet seg systematisk kunnskap og kan tilpasse den til karrieremuligheter, er knyttet til ekstremt raskt utviklende og globale standardselskaper som stadig opplever mangel på slike fagfolk. Disse er:
- Programmeringsselskaper
- Databehandling, webserver (hosting) selskaper
- Internettportalselskaper
- Bedrifter som leverer kablede og trådløse tjenester for telekommunikasjonssektoren og programvareinstallasjon og støttetjenester
- Dataspillforlag
- Design- og produksjonsbedrifter for elektronisk og telekommunikasjonsutstyr.
Tilgang til videre studier
Muligheter for videre studier ved universiteter sikres ved mastergradsprogrammer i informatikkvitenskap i Litauen. Kontinuitet er også mulig i utenlandske høyere utdanningsinstitusjoner.
Opptakskrav til programmet
Vis ditt engasjement og din vilje til å lykkes på handelshøyskolen ved å ta GMAT-eksamenen – den mest brukte eksamenen for opptak som måler dine kritiske tenkning og resonneringsevner.
Last ned GMAT-miniquizen for å få en smak av spørsmålene du finner i eksamen.