Keystone logo
Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Introduksjon

Kodolanyi Janos University (KJU) er et statlig akkreditert ideelt universitetstilbud, akademiske programmer innen turisme og gjestfrihet, forretningsledelse, massemedier og kommunikasjon, samfunnsvitenskap, historie, kultur- og språkstudier. I tillegg til de akademiske programmene tilbyr KJU også et bredt spekter av post-sekundære, LLP-kurs for trenere og praktikanter, så vel som internasjonale semestre, sommerkurs, studieturer og internship-programmer.

I Ungarn har KJU vært banebrytende for utviklingen av e-basert opplæring på alle nivåer i samsvar med EU-standarder støttet av spesialisert anvendt forskning. Alle programmene utnytter fagkunnskapen til kvalifiserte fakultets- og profesjonelle trenere samt gjesteforelesere fra industrien og internasjonale partnere.

Vårt oppdrag er å bidra til arbeidet med å styrke det europeiske konkurransedyktige høyere utdanningssystemet og den internasjonale integrasjonen av ungarske høyere utdanning. Som leder blant ideelle organisasjoner for høyere utdanning er målet med KJU å være et senter for fortreffelighet innen utdanning, innovasjon og forskning.

Hvorfor KJU?

Grunner til å få den valgte graden ved KJU

KJU tilbyr unike muligheter for studenters gründervirksomhet til å starte en uavhengig karriere.

 1. Nyt graden av fortreffelighet: Du kan utvikle profesjonelle ferdigheter for forretningstjenester fra det 21. århundre.
 2. Få tilskudd til internasjonal mobilitet: Du kan velge å studere eller praktisere for ett semester i et annet europeisk land
 3. Samarbeid med fagfolk: Med vår bistand kan du utvikle ditt faglige nettverk
 4. Ta et kurs, studer og jobb: I samarbeid med ungarske selskaper kan vi tilby deg arbeidserfaring, inkludert deltidsjobber

KJU-modellen er førsteklasses tilbud

Det er sterkt internasjonalisert

 • fordi den er i samsvar med UN Compact -modellen GLRI 50+20 Global Responsible Leadership anbefalt av EFMD WBSCSB akkrediteringsbyråer i Europa og USA.

Det er høyt profesjonalisert

 • fordi den kombinerer den nyeste kunnskapsbasen for forretningsadministrasjon og ledelse med en servicevitenskapelig tilnærming.

Den har stor vekt på kvalitet

 • fordi den oppfyller de europeiske ENQA-, ASIANAPQN- og US CHEA -akkrediteringsnormene har vunnet flere prestisjetunge nasjonale og internasjonale kvalitetspriser.

Statistikk

 • Antall studenter: 3000
 • Antall verdensomspennende partnere: 170
 • Graduate sertifikater gitt: 33000
 • Sysselsettingsgrad innen 6 måneder etter eksamen: 90 %

  Opptak

  Alle internasjonale søkere som oppfyller opptakskriteriene definert av KJU-regelverket, tas opp til det komplekse programmet som består av et pre-bachelor eller pre-master (PREP) semester og det valgte bachelor- eller masterkurset. Studenter som fullfører PREP-semesteret vil automatisk få plass i det valgte bachelor- eller masterkurset ved KJU under forutsetning av at de har oppnådd bestått karakter ved slutten av PREP-semesteret. De akademiske studiepoengene (ECTS) godkjennes og overføres til det valgte bachelor- eller masterstudiet, noe som betyr at du allerede kan samle halvparten av de obligatoriske 30 studiepoengene for et akademisk semester av ditt valgte grademne.

  Opptakskriterier

  Bachelorstudier:

  • fullført videregående opplæring som gir søkerne rett til å ta bachelorstudier i hjemlandet (videregående vitnemål)
  • God beherskelse av engelsk (minimum IELTS 5.0 eller tilsvarende)

  Masterstudier:

  • fullført bachelorstudier på 6 eller flere semestre (Bachelor Honours degree)*
  • God beherskelse av engelsk (minimum IELTS 5.5 eller tilsvarende)

  Når det gjelder MSc i reiselivsledelse og MSc i bedriftsutvikling aksepteres bare en bachelorgrad oppnådd i samme studieretning (f.eks. turisme, catering, økonomi, handel, finans, etc.)

  Visumkrav

  Søkere som kommer fra et land som er visumpliktig i henhold til Schengen-regelverket, må søke om oppholdstillatelse for studier og også oppholdstillatelse (D-visum).

  Med visum for oppholdstillatelse (D-visum) kan du kun reise inn i Ungarn én gang, og du har bare lov til å bo med dette dokumentet i Ungarn i 30 dager.

  Søknad om oppholdstillatelse i ditt land

  Du må sende inn søknadspakken om oppholdstillatelse ved det ungarske konsulatet, som opererer i ditt eller nærmeste land. Ved å kontakte konsulatet kan du be om mer informasjon, eller du vil bli veiledet av vår representant i ditt land.

  Oppholdstillatelsesvisumpakken bør inneholde følgende dokumenter:

  • Et utfylt og signert søknadsskjema for oppholdstillatelse;
  • betaling av visumavgiften;
  • Et gyldig pass (hvis gyldigheten må overstige det forespurte visumet med minst 3 måneder);
  • 1 passbilde i farger (ikke eldre enn 6 måneder);
  • støttedokumenter for skoledeltagelse (brev om aksept utstedt av KJU);
  • Støttedokumenter for overnatting (bekreftelse på overnatting utstedt av KJU);
  • Dokumenter som bekrefter livsopphold i Ungarn (notarisert bankkontoutskrift; og/eller erklæringen fra foreldrene om deres sponsing av oppholdet i Ungarn. Banklån for sponsing godtas ikke!);
  • helseforsikring eller tilsvarende økonomiske midler;

  Stipend og finansiering

  Alle gradsstudenter påmeldt KJU med aktiv status er kvalifisert for Erasmus+ Mobility Grant for studier og/eller praksisopphold i utlandet.

  Flere detaljer:

  Erasmus+ kontor:
  1139 Budapest, Frangepán St. 50-56
  Rom: 007

  Erasmus+ koordinatorer:
  Annamária Bajusz (mobilitet for studier)
  Sara Szakony (mobilitet for traineeship)

  Studentuttalelser

  Steder

  • Budapest

   1139 Budapest, Frangepán utca 50-56, , Budapest

   • Székesfehérvár

    8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1, , Székesfehérvár

    Spørsmål