Keystone logo
Lund University

Lund University

Lund University

Introduksjon

Lund University - Sveriges topprangerte universitet

Lund University ble grunnlagt i 1666 og har 40 000 studenter og 8 000 ansatte. Det tilbyr mer enn 130 masterprogrammer og 10 bachelorprogrammer undervist på engelsk .

Lund er Sveriges mest attraktive studiedestinasjon. Universitetet tilbyr et av de bredeste programområdene og kursene i Skandinavia, basert på tverrfaglig og banebrytende forskning. En grad fra Lund University er et kvalitetsmerke både i Sverige og i utlandet.

Fagområder

Våre ni fakulteter og mange spesialiserte forskningssentre tilbyr utdanning innen følgende fagområder:

 • Arkitektur og design
 • Arealundersøkelser
 • Business, Economics & Management
 • Ingeniør & teknologi
 • Miljø og bærekraft
 • Kunst og scenekunst
 • Humaniora og språk
 • Lov
 • Medisin og helse
 • Vitenskap
 • Service Management
 • Samfunnsfag

Forskning

Lund er hjemmet til over 30 verdensledende forskningsmiljøer og er hjemmet til to av Europas største forskningsanlegg for materialer: MAX IV (innviet i 2016) og ESS (åpner i 2023). Lund University er også medlem av de prestisjetunge forskningsintensive universitetsnettverkene Universitas 21 (U21) , League of European Research Universities (LERU) og European University Alliance for Global Health (EUGLOH).

Undervisningsstil

Kritisk tenkning og sinnfrihet er hjørnesteinene i akademisk liv ved Lund University . Et fokus på gruppearbeid i mer uformelle, åpne klassemiljøer letter læringen, skaper en dialog og bidrar til å generere nye ideer.

Lund er et internasjonalt møtested for både studenter og forskere. Dette skaper globale klassemiljøer der elevene får nye kulturelle perspektiver og kan utvikle sine internasjonale nettverk, som er høyt verdsatt av arbeidsgivere over hele verden.

Studenter i Lund får gode muligheter for forretningsinteraksjon . Byen Lund har et unikt, verdensklasse miljø for teknologi, kunnskap, innovasjon og entreprenørskap og vert for en imponerende bredde av internasjonale selskaper.

Studentliv

Lund er det første valget for internasjonale studenter som kommer til Sverige og regnes som den beste studentbyen i Sverige, med sin unike kombinasjon av store sosiale klubber (de historiske 'nasjonene'), studentforeninger og Academic Society som skaper en levende og aktiv student liv.

Byen i Lund

Ligger i Sør-Sverige, er byen Lund kun 10 minutter med tog til Sveriges tredje største by, Malmö, og kun 35 minutter med tog til Københavns Lufthavn i Danmark.

Som en av de eldste byene i Sverige, som dateres tilbake til 990, er Lund en by full av kontraster der over 1 000 år med historie blander seg med moderne kunnskap og ideer. I Lund finner du sjarmen til en liten, pittoresk, brosteinsbelagt by, side om side med storbyattraksjoner som tjenester, shopping, restauranter og kulturelle arrangementer. Lund er også hjemsted for store internasjonale selskaper som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfa Laval og Gambro.

Engelsk er utbredt i Sverige og Lund (90% av svenskene er flytende), noe som betyr at du kan oppleve en unik europeisk kultur uten å oppleve en språkbarriere.

Lær mer om Lund University

For mer informasjon, vennligst besøk href="www.lunduniversity.lu.se

For mer informasjon, vennligst besøk. Du kan også stille spørsmål via vårt nettskjema på lunduniversity.lu.se/degree-studies eller finne oss på Instagram, LinkedIn, Twitter og YouTube. Du kan også lytte til Lund University International Podcast!

Rangeringer

Lund University rangerer konsekvent blant verdens 100 beste universiteter (95. plass i verden og Sveriges topprangerte universitet, QS World University Rankings 2023).

Opptakskrav til programmet

Vis ditt engasjement og din vilje til å lykkes på handelshøyskolen ved å ta GMAT-eksamenen – den mest brukte eksamenen for opptak som måler dine kritiske tenkning og resonneringsevner.

Last ned GMAT-miniquizen for å få en smak av spørsmålene du finner i eksamen.

Steder

 • Lund

  Paradisgatan 2 , SE-223 50, Lund

 • Malmö

  Campus Malmö, , Malmö

  • Helsingborg

   Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2, SE-251 08, Helsingborg

   Spørsmål