Keystone logo
Nueta Hidatsa Sahnish College

Nueta Hidatsa Sahnish College

Nueta Hidatsa Sahnish College

Introduksjon

Den Nueta Hidatsa Sahnish College ble innvilget fortsatt akkreditering 12. juli 2006 av Kommisjonen på Institusjoner for høyere utdanning i Nord Central Association of Colleges og Schools.

Generell informasjon

Den Nueta Hidatsa Sahnish College (NHSC) er tribally chartret av de tre Affiliated Tribes av Fort Berthold reservasjon hovedkvarter i New Town, North Dakota. NHSC er tribally styres av et styre, som består av syv medlemmer oppnevnt av de seks segment rådsmedlemmene og ett stammelederen. Opprinnelig kalt Fort Berthold Community College, det ble grunnlagt 2 mai 1973, som etaten ansvar for høyere utdanning på Fort Berthold reservasjon. 27. mars 2015 Tre Affiliated Tribes Business Council signert en resolusjon endre navnet på college for å Nueta Hidatsa Sahnish College. De tre Affiliated Tribes godkjent konseptet at en lokalt basert institusjon for høyere utdanning var nødvendig å trene Tribal medlemmer og å fungere som en positiv innflytelse i å beholde de stammekulturer. En styringsgruppe ble nedsatt for å overvåke de innledende driften av College. Denne komiteen ble erstattet av valg av et styre i 1974.

De første klassene tilbys på NHSC var på en forlengelse basis med koordinerende akkrediterte institusjoner. De artikulasjon avtaler gjort i begynnelsen var sammen med University of Mary, Bismarck, ND; Minot State College, Minot, ND; og University of North Dakota, Williston Center, Williston, ND. The College satte å utvikle langtrekkende planleggingsmodeller. Denne planleggingen resultert i utviklingen av et rammeverk for gjennomføring av oppdrag og mål for høgskolen, og også i forbedring av utdannings- og yrkesfaglige tjenester i samfunn over hele reservasjon.

Nueta Hidatsa Sahnish College ble innvilget akkreditering 12. februar 1988, gjennom North Central Association of skoler og høyskoler. 12. juli 2006 ble Nueta Hidatsa Sahnish College få fortsatt 10 år akkreditering gjennom The Higher Learning kommisjonen (HLC) og vil være vert sitt neste reaffirmation av akkreditering besøk i 2017-18. The College er også en av tredve fire stamme høyskoler innvilget 1994 Land Grant institusjon status. Den Nueta Hidatsa Sahnish College er også medlem av American Indian Higher Education Consortium (AIHEC). Den 25. februar 2011 HLC institusjonelle Handlinger Council (IAC) stemte for å forlenge College akkreditering for å inkludere Bachelor of Science grader i Elementary Education and Environmental Science, og Bachelor of Arts i Native American Studies, noe som gjør NHSC en fireårig institusjon.

Pedagogiske formål Filosofi

Vi tror at Nueta Hidatsa Sahnish College søker å: Forbedre livskvaliteten for den Mandan, Hidatsa og Arikara Nation

Gir muligheter for forbedring av vår økonomiske trivsel og livskvalitet. 10 Initierer og implementerer nye eller nyskapende ideer til fordel for Tribe, herunder ledelse og opplæring.

Bygg en positiv sterk identitet av de tre Affiliated Tribes

En byggmester av folk og samfunn i Mandan, Hidatsa og Arikara Nation Integrerer Tre Affiliated Tribes kultur, tradisjoner og språk, i alle faglige og sosiale aktiviteter myndiggjøre folk. Et sted hvor alle folk kommer først for sine opplæringsbehov.

Sikre utvikling av global statsborgerskap ved å gi nødvendig opplæring og ledelse

Utnytte kunsten teknologi for å levere kurs. Forbered globalt for å møte virkningen av andre kulturer, økonomier, miljøer og handlinger. Utvikle og utnytte de eksisterende ressurser for videre utvikling av de ansatte / lærere og styret.

Utvikle en økonomisk sterk institusjon, som oppfyller behovene til studentene ved å tilby et trygt læringsmiljø, som fremmer mangfold og relevante fag- / programmer.

Gi en omsorgsfull og pleie atmosfære, som tilfredsstiller behovene til alle elevene. Benytte flere undervisningsmetoder og teknikker for en rekke læringsstiler. Tilby selvforbedringsmuligheter og samtidig opprettholde kulturen i Mandan, Hidatsa og Arikara Nation. Velg og utvikle et fakultet som tror på visjonen og misjon College. Gi løpende vurdering av

o Undervisning / Pensum / fellesskapsbehov og trender for å bestemme kurs og program tilbud, rekreasjon, sport, barneomsorg, studentboliger.

Oppmuntre behov for å gi uttrykk for informerte meninger for å gjøre positive endringer. Bli en leder blant tribally kontrollerte høyskoler, som gir den høyeste kvaliteten på kultur, akademiske og student tjenester.

Mission

Den Nueta Hidatsa Sahnish College vil gi Quality Cultural, Akademisk, og Yrkes- og tjenester for Mandan, Hidatsa og Arikara Nation

Visjon

Mandan, Hidatsa og Arikara Nation Nueta Hidatsa Sahnish College: En dynamisk tilstedeværelse som bevarer vår fortid og forbereder oss for fremtiden

Verdier

Den Nueta Hidatsa Sahnish College verdier er illustrert gjennom jorden lodge, som er det felles hjem til Nueta, Hidatsa, og Sahnish mennesker. Unity, være nøkkelen verdi, ligger der resten av verdiene bygge rundt sentrum (ildsted),. Spiritualitet, mennesker, kultur, og fremtiden er de fire domenene representert ved de fire hovedstolper. De ytre tolv innleggene representerer verdier i hvert av de fire domener.

Akademisk frihet

Nueta Hidatsa Sahnish College er forpliktet til intellektuell tanke og jaktstarten. Skolen oppfordrer lærere til å introdusere studentene til brede og ulike synspunkter og forskning. Som en del av høgskolens indiansk tradisjon, er det anerkjente visse prinsippene vil bli uttrykt som en del av pensum, og er akseptabelt når aktuelt. Til alle tider, bør fakultetet medlemmer utvise sunn fornuft, respektere andres rettigheter til å uttrykke tanker og meninger, og sikre at den samme friheten bli utvidet til studenter og kolleger.

Opptak Informasjon og retningslinjer

Opptak:

Nueta Hidatsa Sahnish College abonnerer på en åpen policy Dør Opptak. Enhver person som er utdannet ved en akkreditert videregående skole, eller som har sin General Education Development (GED®) sertifikat kan tas opp til NHSC. Opptak til NHSC sikrer ikke adgang til noen bestemt studium. Noen programmer har krav utover standard studiekompetanse som må oppfylles.

Prosedyrer:

Følgende elementer kreves for opptak til NHSC:

Søknad om opptak Offisiell kopi av high school vitnemål eller GED sertifikat eller GED karakterutskrift En fullstendig gratis program for Federal Student Aid (FAFSA) Kopi av førerkort, State ID, eller Social Security-kortet Alle indianar studenter i et føderalt anerkjent stamme må sende en offisiell bekreftelse på tribal påmelding Hvis det er aktuelt, indianar studenter ikke er innmeldt i et føderalt anerkjent stamme må sende en offisiell bekreftelse på tribal innmelding av en av sine foreldre Studentene må ha en offisiell co y av deres transkripsjon (s) fra tidligere deltok college (er) sendes direkte til registrar kontor i NHSC Ny og overføring student må ta en eksamen og sende testing score for plassering i matematikk og engelsk Dual kreditt studenter må sende inn Du l Credit form de får fra sin high school for hvert kurs Ikke amerikanske borgere må dokumentere å bekrefte at de er kvalifisert ikke-borgere

Det er ansvaret til studenten å sikre at alle dokumenter er mottatt. En hold vil bli plassert på studentens faglige rekord hvis all dokumentasjon er ikke i hans / hennes fil på slutten av de første 6 ukene av semesteret. Studenten vil ikke få lov til å melde igjen før all dokumentasjon er sendt inn. Økonomisk støtte kan bli forsinket dersom dokumentasjonen ikke er innsendt før økonomisk støtte utbetaling.

Financial Aid Informasjon og retningslinjer

Den Nueta Hidatsa Sahnish College Office of Student økonomisk støtte gir assistanse til studenter i å sikre tilstrekkelige ressurser til å delta NHSC. En rekke programmer er tilgjengelig Alle studenter bør søke om økonomisk støtte.

Typer Økonomisk støtte Tilgjengelige

477 demonstrasjonsprosjekt American Indian College Fund: www.collegefund.org North Dakota Student Financial Assistance Grant (SSIG) Tre Affiliated Tribes Higher Education Program Tre Affiliated Tribes Job Training Partnership Act (477) Veteran fordeler Attføring Tittel IV Funds opptjent og opptjent

Andre Stipend er tilgjengelig på Nueta Hidatsa Sahnish College.

Steder

Steder
  • New Town

    Nueta Hidatsa Sahnish College PO Box 490/220 8th Ave N

    Spørsmål