Keystone logo
Riga Technical University

Riga Technical University

Riga Technical University

Introduksjon

Riga Technical University : den anerkjente latviske lederen på den globale grensen for høyere utdanning.

Grunnlagt i 1862, er RTU det eldste tekniske universitetet i de baltiske statene og har utvidet til fire fakulteter med 61 studieprogrammer på engelsk som tilbyr utdanning i verdensklasse innen mange etterspurte karrierefelt, inkludert informatikk, maskinteknikk, elektronikk og materialvitenskap. Med en påmelding på 14 000, inkludert over 5 000 internasjonale studenter som representerer mer enn 101 forskjellige land, tilbyr RTU et svært mangfoldig fellesskap til studenter, fakulteter og ansatte.

221066_Kipsala_panorama1.JPG

RTU-fordelen

 • Studer med RTUs fakultet i verdensklasse og dra nytte av dedikerte forskningsmentorer som opererer i skjæringspunktet mellom mennesker, informasjon og teknologi.
 • Rike læringserfaringer som gir en bred teknisk utdanning og dyp fagområdekunnskap.
 • Et blomstrende akademisk fellesskap bygget rundt en dynamisk campuskultur.
 • Det transformative læringsmiljøet er drevet av sosialt engasjement og et ønske om å forandre verden .
 • Forbedre ditt globale nettverk i Riga, en høyteknologisk arnestedsmetropol med småbyhistorisk sjarm.
 • Fremskynd personlig vekst ved et universitet som verdsetter originalitet, oppfinnsomhet, ærlighet og mot.

221063_51996006872_11cf3d4aa8_o1.jpg

I mer enn 160 år har folket på RTU flyttet kunnskapens grenser og våget å drømme.

Våre alumner inkluderer nobelprisvinnere, olympiere, statsoverhoder, ledere innen vitenskapelig fremgang, gründere og trendsettende forskere.

RTU-studenter er fantasifulle og innovative, og leder veien til en bedre fremtid.

De er klare for det morgendagen trenger.

Er du?

Opptak

Trinn 1 – Online søknad

Det elektroniske søknadsskjemaet må sendes til Riga Technical University . Du må opprette en konto for å fullføre den elektroniske søknaden, som kan gjøres i flere økter.

Du må også sende inn:

 • Et motivasjonsbrev - som fremhever hvorfor du ønsker å delta på det valgte programmet og forklarer dine fremtidige akademiske og karrieremål;
 • CV – som beskriver din utdanningsbakgrunn og yrkeserfaring, hvis det er aktuelt.

Når du har fylt inn dine personopplysninger og lagt til motivasjonserklæringen, vennligst send inn følgende dokumenter:

 • Kopier av passidentifikasjonssider;
 • Dine tidligere utdanningsdokumenter kopierer eller de siste karakterutskriftene hvis sluttresultatene ikke er tilgjengelige ennå (offisielle sluttbevis og deres utskrifter vil være nødvendig for å fullføre søknaden). Utdanningsdokumenter må ledsages av engelske oversettelser av alle sertifikater og utskrifter, sammen med godkjenning av dokumentets autentisitet;
 • Bevis på engelsk sertifikat eller annen akseptabel informasjon, i henhold til språkkravene satt av Riga Technical University .

Vennligst merk: Søkere forventes å ha oppnådd minst 60 % av maksimalt mulige resultater for å kvalifisere for studier ved RTU.

PS Før du trykker på den siste SEND-knappen, vennligst se gjennom søknaden og vedleggene for nøyaktighet en siste gang. Når du har oppgitt all nødvendig informasjon og oppfyller kvalifikasjonskriteriene, vil du bli utstedt et betinget akseptbrev.

Trinn 2 – Søknadsgebyr

For å fortsette med videre eksamen må det betales et søknadsgebyr på €150 per student (ikke-refunderbart).

Etter innsending av søknaden vil søkeren motta en faktura med nødvendige bankdetaljer for internasjonale pengeoverføringer. Søknader behandles først etter at søknadsgebyret er mottatt.

For å forenkle behandlingen anbefaler vi at kandidatene laster opp en kvittering på søknadsavgiften til det elektroniske søknadssystemet.

Vennligst merk: Kandidaten er ansvarlig for å dekke alle bankprovisjonsgebyrer for internasjonale overføringer.

Stipend og finansiering

I samsvar med bilaterale samarbeidsavtaler innen utdanning og vitenskap som er inngått mellom den latviske regjeringen og en liste over partnerskapsland, tilbyr Latvia stipend til utenlandske studenter, forskere og lærere for studier, forskning og deltakelse på sommerskoler i latviske høyere utdanningsinstitusjoner (HEI) for studieåret 2024/2025.

Det latviske statsstipendet kan søkes om av borgere i land som enten har signert en avtale med Latvia eller tilbyr egne stipender til latviske statsborgere. Vennligst sjekk listen over kvalifiserte søkere for å finne ut om du kvalifiserer: Latviske statsstipend | Valsts izglītības attīstības aģentūra (viaa.gov.lv)

Stipendsøknader for bachelor- og førstenivå profesjonelle høyere utdanningsstudier vil bli akseptert fra studenter som har fullført minst ett akademisk studieår (enten ved deres hjemlige høyere utdanningsinstitusjon eller en i Latvia) i søknadsøyeblikket (februar, mars 2024).

Du kan finne ut mer om det latviske statsstipendet her: Studier | Valsts izglītības attīstības aģentūra (viaa.gov.lv) .

Vær oppmerksom på at stipendforespørselen din ikke vil bli vurdert hvis du sender inn søknaden din uten universitetets akseptbrev.

Rangeringer

Riga Technical University har blitt kåret til et av de beste universitetene i Europa, ifølge den første utgaven av QS World University Rankings: Europe 2024.

Global høyere utdanningsanalytiker QS Quacquarelli Symonds har sluppet sin første Europa-dekkende rangering, den eneste signifikante regionale rangeringen av europeiske universiteter. Resultatene ser at RTU plasserer 262. i Europa og først blant de syv inkluderte latviske universitetene – og plasserer RTU som et av de 300 beste universitetene i Europa.

Riga Technical University er ikke fremmed for internasjonale universitetsrangeringer.

 • Riga Technical University ble posisjonert som #751-760 i 2024-utgaven av QS World University Rankings - og mottok "5 QS Stars" i syv totale kategorier: Totalt sett, Undervisning, Ansettbarhet, Internasjonalisering, Fasiliteter, Innovasjon og Inkludering. RTU ble rangert som det høyeste av de tre latviske universitetene som kom på listen og har vært det ledende universitetet i Latvia i QS World University Rankings i flere år.
 • RTU ble anerkjent som den beste ikke bare i Latvia – men i de baltiske statene i den internasjonale QS World University Rankings: Sustainability: 2023. RTU rangerte som nummer 451.-500. totalt i verden, og fikk sine beste resultater i rangeringsdelen som vurderer en universitetets innvirkning på miljøet, rangering 421. i denne posisjonen. QS World University Rankings: Sustainability 2023 er den første rangeringen i sitt slag og ble utviklet for å vurdere hvordan universiteter handler for å løse globale problemer – miljømessige, sosiale og styringsproblemer.
 • RTU forbedret sin posisjon i den prestisjetunge internasjonale rangeringen "QS World University Rankings by Subject 2023." QS World University Rankings by Subject settes sammen årlig for å hjelpe potensielle studenter med å identifisere de ledende universitetene i et bestemt emne. RTU er rangert mellom 301-350 for verdens beste universiteter innen fagene energi og elektronikk. RTU ble også rangert 401-450 innen ingeniørvitenskap og teknologi - det eneste latviske universitetet i denne stillingen.
 • RTU ble anerkjent som det 247. beste universitetet i verden i 2023 Times Higher Education (THE) World University Rankings. Rangeringssystemet består av 13 nøye kalibrerte ytelsesindikatorer som måler en institusjons ytelse på tvers av fire områder: undervisning, forskning, kunnskapsoverføring og internasjonalt syn. 2023 World University Rankings rangerte 1799 universiteter fra 104 land og regioner, noe som gjør denne utgaven til den største og mest mangfoldige universitetsrangeringen til dags dato. RTU har blitt kåret til et av verdens 300 beste universiteter i flere år.

Steder

 • Riga

  Ķīpsalas iela,6a, 1048, Riga

Spørsmål