Keystone logo
School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

Introduksjon

Velkommen til Business School, Renmin University of China (RMBS)! Som en av Kinas fremste handelshøyskoler, kan RMBS skryte av den lengste historien innen lederutdanning i Kina, som dateres tilbake til 1950. Skolens styrker er forankret i den rike opphopningen av intellektuelle eiendeler fra vårt foreldreuniversitet innen humaniora og samfunnsvitenskap, en stående tradisjon for tett integrasjon mellom teori og praksis, tett engasjement med bedrifter og myndigheter, og en stor alumni-base. Skolen er en leder med et globalt perspektiv og en innsiktsfull forståelse av kinesisk ledelse.

Skolen er på vei til å bli "en handelshøyskole i verdensklasse som ekspert på kinesisk ledelse". Vi dyrker fremtidige ledere med globale perspektiver og en sterk følelse av samfunnsansvar og forretningsetikk. For å nå dette målet har vi utviklet svært innovative utdanningsprogrammer, med vekt på saksbasert undervisning, erfaringsbasert læring, reflektert læring og handlingslæring. "Kinaroten, global rekkevidde" innkapsler vår kinesiske historie og globale fremtid. Vår forskning inneholder urfolks ledelsespraksis i Kina og overholdelse av strenge internasjonale standarder.

De siste årene har skolen vår raskt løftet sitt internasjonaliseringsnivå i sin forskning, utdanningsprogrammer, fakultets- og studentesammensetning og skolestyring. Det er en av de første gruppene med kinesiske handelshøyskoler som er godkjent av EQUIS og AACSB og er medlem av Global Network for Advanced Management (initiert av Yale School of Management). Basert på partnerskap med over 80 ledende handelshøyskoler over hele verden, tilbyr vi mange semesterlange utvekslingsmuligheter i utlandet, dobbeltgradsalternativer og tilgang til programmer og kurs som tilbys av ledende handelshøyskoler over hele verden.

Våre kjerneverdier er en innovasjon i jakten på fortreffelighet. Gjennom kunnskapsskaping og formidling bidrar vi til verden mens vi oppnår selvrealisering. Vi ønsker alltid nye lærere og ansatte velkommen med ideer og lidenskap, og studenter med en drøm om å utmerke seg i næringslivet, blir med oss i forkant av lederutdanning.

Dekan og professor
Handelshøyskole,
Renmin University of China

142973_1.jpg

Fakta og tall

Skolens historie går tilbake til 1950. Den var kjent som en pioner innen ledelsesutdanning i Kina, og var blant de første gruppene av akademiske institutter som tilbød Kinas eget MBA-program, EMBA-program, MPAcc-program og Ph.D. programmer i industriell økonomi, generell ledelse og regnskap. Det var også den første som leverte et kinesisk-utenlandsk felles EMBA-program.

Med nærmere 4000 studenter er RMBS den største og mest internasjonaliserte blant alle 32 skolene ved Renmin University of China (total studentpopulasjon: 25.000+; rangert som nr. 1 innen samfunnsvitenskap og humaniora i Kina av Undervisningsdepartementet) .

Skolen har 7 akademiske avdelinger, inkludert avdelingen for generell ledelse, avdelingen for organisasjon og menneskelige ressurser, avdelingen for markedsføring, avdelingen for ledelsesvitenskap og ingeniørarbeid, avdelingen for handelsøkonomi, regnskapsavdelingen og finansavdelingen. Blant de 138 heltidsfakultetmedlemmene har 30% utenlands doktorgrad. grader tildelt av blant annet Princeton University, Carnegie Mellon University og Rutgers University. I 2012 ble Renmin Universitys forretningsadministrasjonsdisiplin (under Business School) rangert som den første i den nasjonale vurderingen av førsteklasses fagområder av Kunnskapsdepartementet. I 2017 ble den anerkjent som en av toppnivåene (høyeste nivå: A +) i Kina.

Skolen vår har fått både EQUIS (i 2010) og AACSB (i 2013) akkrediteringer og rangert blant de 50 beste av Financial Times i MBA-, EMBA- og EE-programmene nylig. Skolen er et av de grunnleggende medlemmene av Global Network for Advanced Management (GNAM) initiert av Yale School of Management i 2012.

142974_2.jpg

Misjon, visjon og verdier

Oppdrag

Å bidra med kinesisk ledelsesvisdom og globale lederskapstalenter til verden.

Syn

Å være en handelshøyskole i verdensklasse som ekspert på kinesisk ledelse.

verdier

Innovasjon i jakten på fortreffelighet.

Samfunnsansvar

I tråd med det strategiske målet om "å bli den mest respekterte handelshøyskolen", dannet skolen Etikk- og samfunnsansvarskomiteen 1. april 2013, som hadde som mål å øke de ansatte og studentenes bevissthet om etikk, sosialt ansvar og bærekraft bistand fra Student Affairs Office, General Office, Student Volunteers Association og Labour Union.

142975_3.jpg

Steder

  • Beijing

    Mingde Business Building, No.59, Zhongguancun Street, Haidian District, 100872, Beijing

    Spørsmål