
Bachelor in
BIng i maskinteknikk
University of Southern Denmark

Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Sønderborg, Danmark
Språk
, Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
7 semestre
Tempo
Fulltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
15 Mar 2024
Tidligste startdato
01 Sep 2024
* gratis for studenter fra de nordiske landene eller fra EU/EØS -landene og Sveits; 6 950 EUR per semester for studenter med ikke-EU/EØS-statsborgerskap eller ikke-sveitsisk statsborgerskap
Introduksjon
Med stor vekt på å anvende ervervet teori i praksis, både ved teamarbeid i større prosjekter og mindre praktiske oppgaver, forbereder utdannelsen deg på en karriere som utviklingsingeniør eller prosjektleder i en FoU -avdeling. I de større prosjektene lærer du hvordan du samarbeider - også på tvers av forskjellige ingeniørdisipliner - om å løse utviklingsoppgaver levert av industrien. Her vil du også bruke prototypeferdigheter ved å bruke våre toppmoderne prototypefasiliteter.
Som en del av utdanningen vil du tilbringe et helt semester i en bedriftspraktik som jobber med utviklingsoppgaver som en del av selskapets ingeniørteam. På samme måte har du muligheten til å gjennomføre det siste prosjektet i et selskap.
Som mekanisk ingeniør vil du kunne satse på en karriere som f.eks
- Utviklingsingeniør eller prosjektleder i mellomstore eller store selskaper innen industriell produksjon eller maskinproduksjon;
- Leder for produksjonsavdelingen;
- Salgssjef;
- Prosjektansvarlig for utvikling, produksjon, salg og innkjøp;
- Som gründer utvikler du dine egne ideer og lager forretningsplaner, prototyper, tester og dokumentasjon.
En bachelor (ingeniør) i maskinteknikk er et tre og et halvt års studieprogram som tar sikte på direkte ansettelse som maskiningeniør. Videre kvalifiserer det deg til å fortsette studiene for en Master of Science in Engineering grad.
I løpet av studiene lærer du å planlegge og gjennomføre prosjekter, og du får forståelse for utformingen av industriprodukter.
Galleri
Opptak
Læreplan
Første del av studieprogrammet
I første del av studiet lærer du om produktutvikling. Du lærer blant annet å analysere brukerønsker og behov, utvikle det brukervennlige designet, velge de optimale produksjonsmetodene, beregne styrker, holdbarhet, kostnader osv., lage modeller og teste prototyper.
Den andre delen av studieprogrammet
I andre del av studiet lærer du om for eksempel økonomi og bedriftsledelse, design av mekaniske og termiske systemer, automatisering av prosesser, og avanserte beregninger av styrker.
Semesters temaer
Hvert semester er basert på et tema.
Prosjektarbeid og problemløsning for bedrifter
Du blir en del av et prosjektbasert og problembasert studiemiljø hvor du jobber i prosjektgrupper sammen med dine medstudenter.
I prosjektgruppen du og dine medstudenter:
- har ansvar for planlegging og gjennomføring av prosjektet
- vil samarbeide og overholde fristene
- vil løse problemer for bedrifter
- vil ha eget prosjektrom
Praksis og sluttprosjekt
I sjette semester må du gjennomføre ingeniørpraktikken i en bedrift i Danmark eller i utlandet. Gjennom praksisperioden tilegner du deg relevant arbeidserfaring til stor nytte for deg i din påfølgende karriere. I siste semester gjennomfører du sluttprosjektet – vanligvis også i samarbeid med en bedrift.
Programstruktur
Studiet er basert på temaer som gir sammenheng mellom emnene og prosjektet.
Hvert semester er basert på hovedtemaet:
- Oppdag den mekaniske utviklingsprosessen
- Bygg og mål mekaniske systemer
- Utvikle mekaniske systemer for vibrasjoner
- Kontroll mekaniske systemer
- Eksperter på teaminnovasjon/innovasjon/spesialisering
- Ingeniørpraksisen
- Siste prosjekt