
Bachelor in
Bachelor i ingeniørfag, Agri-food Engineering Seinäjoki University of Applied Sciences (SeAMK)

Introduksjon
Som ingeniør i agri-food vil du få en helhetlig forståelse av matsystemer. I studiene kan du følge produksjonen av mat fra «jord til bord». Du vil forstå matforedling fra mange perspektiver og for ulike råvarer, som grønnsaker, frokostblandinger, drikkevarer samt meieri- og kjøttprodukter. Du vil få et godt grunnlag for å jobbe i ulike stillinger innen landbruksmat, som innen produksjon, kvalitetskontroll, forskning og utvikling, i lederstillinger, innen salg og markedsføring, eller til og med som grunnlegger av et selskap.
Det tverrfaglige og internasjonale SeAMK tilbyr også studentene i agri-food engineering muligheten til å utvide sine ferdigheter til den internasjonale agri-food industrien.
Agri-food engineering studier
- Grad: Bachelor of Engineering, Agri-food Engineering
- Studiets lengde: 240 studiepoeng, 4 år
SeAMK er det beste universitetet for anvendt vitenskap i Finland
Seinäjoki University of Applied Sciences (SeAMK) er for andre gang på rad det beste universitetet for anvendt vitenskap i Finland i 2021-resultatene fra den landsomfattende eksamensundersøkelsen (AVOP). I følge kandidatene fra en bachelorgrad er SeAMK det beste stedet å studere. I tillegg har SeAMK den beste studietilfredsheten, de beste studiestøttetjenestene, de beste læringsmiljøene samt de beste tilbakemeldinger og vurderingspraksis og arbeidslivsforbindelser. I denne landsomfattende undersøkelsen evaluerer og gir studentene tilbakemelding på gjennomførte studier.
Byen Seinäjoki – Entreprenørskap, aktiv og rimelig by for studenter
SeAMK Campus ligger i Frami-området i byen Seinäjoki. Der kan studenter fra alle fakultetene til SeAMK samhandle og nyte en av de mest moderne og vakre campusene i Finland. Studentboliger og sentrum ligger i praktisk gangavstand fra campus. Frami-området er også hjemsted for flere høyteknologiske selskaper, som hjelper deg med å bli kjent med dine fremtidige arbeidsgivere.
Den raskt voksende byen Seinäjoki er hjertet av Sør-Ostrobothnia-regionen i den vestlige delen av Finland og er lett tilgjengelig via offentlig transport gjennom store ruter. Selv om hovedstaden i Helsinki er mindre enn tre timer unna med tog, kan det være mye mer praktisk og rimelig å velge å bo og bo komfortabelt i Seinäjoki.
Galleri
Opptak
Læreplan
Studiestruktur
Studiene i Agri-food Engineering Degree Program (240 stp) består av grunn- og yrkesfag, praksisfremmende faglige ferdigheter (30 stp), frittvalgsstudier og en avsluttende oppgave (15 stp). Omfanget av de årlige studiene er 60 stp. Anbefalt tid for å fullføre programmet er fire år.
Studiene er delt inn i følgende temaer:
- Grunnleggende og naturvitenskapelig kunnskap om ingeniørfag, inkludert kjemiske og mikrobiologiske laboratorieferdigheter
- Kunnskap om landbruksmatprosesser: landbruksproduksjon, matteknologi, matforedling og emballasje
- Bærekraftig ledelse i landbruksnæringen
- Moduler knyttet til matforedling, hygienisk design, automasjon og digitalisering, samt matprosessutvikling, hvorav to moduler kunne velges
- Den praktiske læringen er en sentral og viktig del av studiene. Dette gjennomføres gjennom praktisk opplæring, prosjekter og avsluttende oppgave.
I tillegg tilbyr Seinäjoki University of Applied Sciences frie valgstudier, f.eks alternative studier i eget studieprogram og emner som tilbys i andre studieprogram og på CampusOnline kan velges.