Keystone logo
Stellenbosch University BIng i maskin- og mekatronikkteknikk
Stellenbosch University

BIng i maskin- og mekatronikkteknikk

Stellenbosch, Sør-Afrika

4 Years

Engelsk

Fulltid

Request application deadline

Feb 2025

ZAR 73 980 / per year

På universitetsområdet

Introduksjon

Institutt for maskinteknikk ble etablert i 1944 og bidro med et solid grunnlag for ingeniørutdanningen i Sør-Afrika. Vi er den første institusjonen som tilbyr et komplett studium i mekatronikk. I 2006 ble navnet vårt endret til Institutt for maskin- og mekatronikk. I dette miljøet med forskning og undervisning i innovasjon i verdensklasse, er våre alumner/studenter utstyrt for moderne ingeniørutfordringer.

Hva er maskinteknikk?

Maskinteknikk er preget av bevegelse og energioverføring, som kjøretøy, fly, fartøyer, missiler, kjølesystemer, kraftstasjoner og motorer. Det inkluderer maskiner som brukes i alle grener av økonomien, som prosessanlegg og produksjonsindustri.

What do mechanical engineers do?

Mekaniske ingeniører driver med utvikling og bruk av komponenter, maskiner, systemer, prosesser – alt som må produseres og alt som beveger seg!

Hva er mekatronikkteknikk?

Mekatronikk er en kombinasjon av mekanikk, elektronikk og datasystemer. Et typisk mekatronisk system integrerer tett mekaniske komponenter, elektroniske sensorer, mekaniske og elektriske aktuatorer og datakontrollere, slik som elektroniske motorkontrollsystemer, robotsystemer og automatiserte samlebånd.

Hva gjør mekatroniske ingeniører?

Praktiske ferdigheter innen elektronisk design og kontrollsystemer, kombinert med en sterk forståelse av mekanisk design, gjør at en mekatronisk ingeniør kan designe mekaniske og elektriske komponenter som fungerer sammen.

Professional accreditation and international recognition

All our BEng programmes are accredited by the Engineering Council of South Africa (ECSA), giving our graduates access to registration as Professional Engineers after acquiring the relevant experience in practice. In line with the Washington Accord, our BEng degrees are recognised worldwide in such countries as Australia, Canada, New Zealand, the United Kingdom, and the United States of America, to name a few.

Karrieremuligheter

Læreplan

Opptak

Programresultat

Om skolen

Spørsmål