
BSc in
Bachelor i kjemi og teknologi (Fakultet for mat- og biokjemisk teknologi)
University of Chemistry and Technology, Prague

Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Prague, Tsjekkia
Språk
Engelsk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
3 år
Tempo
Fulltid
Studieavgift
CZK 74 600 / per year
Søknadsfrist
31 Jan 2024
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduksjon
Ved Fakultet for mat og biokjemisk teknologi retter studentene studiene enten mot biokjemi, mikrobiologi og bioteknologi eller til matkjemi, matanalyse, ernæring og matteknologi på den andre siden ved å velge valgfrie emner riktig.
Du kan velge en av to spesialiseringer som tilbys av dette fakultetet.
Spesialisering - Biokjemi og bioteknologi
Ved å velge Biokjemi og bioteknologi får studentene mulighet til å fokusere på biokjemi og ulike typer bioteknologi.
Spesialiseringen gir dermed både generell biokjemikunnskap samt ferdigheter innen ulike bioteknologiske områder som å produsere rene kjemikalier, biologisk aktive molekyler og biodrivstoff. Denne spesialiseringen gir også ferdigheter for teknologier som løser miljøproblemer.
Spesialisering - Matkjemi og teknologi
Med fordypning i matkjemi og teknologi fokuserer studentene på både matkjemi og ulike matteknologier. Denne spesialiseringen gir en unik kombinasjon av kjemiske, analytiske og teknologiske aspekter, slik at studentene kan få en oversikt over feltet moderne og tradisjonell matproduksjon, samt evnen til å vurdere virkningen av brukte prosesseringsprosesser på næringsegenskapene til matprodukter. .
Læreplan
Spesialisering: Biokjemi og bioteknologi
Fag som er felles for alle spesialiseringer er nedtonet.
1 studieår
Vintersemester
Vanlige emner
Obligatoriske emner
- AB101001 Generell og uorganisk kjemi I
- AB101003 Kjemikalie- og balanseberegninger
- AB240001 Toksikologi og økotoksikologi I
- AB320003 Biologi I
- AB413001 Matematikk A
- AB445001 Datapraksis
Valgfag B
Minimum antall fag: 1
- AV827001 Kroppsøving
- AV827002 Sportskurs
Sommersemester
Obligatoriske emner
- AB319001 Biologi II
- AB320004 Biologi: Laboratorium
Vanlige emner
Obligatoriske emner
- AB101004 Uorganisk kjemi: Laboratorium I
- AB110003 Organisk kjemi I
- AB413002 Matematikk B
- AB444003 Fysikk I
Valgfag A
Minimum antall fag: 1
- AB101002 Generell og uorganisk kjemi II
- AB240002 Toksikologi og økotoksikologi II
Valgfag B
Minimum antall fag: 1
- AV827001 Kroppsøving
- AV827002 Sportskurs
2 studieår
Vintersemester
Obligatoriske emner
- AB110004 Organisk kjemi II
- AB444004 Fysikk II
Vanlige emner
Obligatoriske emner
- AB110005 Laboratorium for organisk kjemi I
- AB320001 Biokjemi I
- AB403003 Fysisk kjemi I
- AB444005 Fysikk: Laboratorium
Valgfag B
Minimum antall fag: 1
- AV827001 Kroppsøving
- AV827002 Sportskurs
Sommersemester
Obligatoriske emner
AB320002 Biokjemi II
Vanlige emner
Obligatoriske emner
- AB320007 Mikrobiologi
- AB402001 Analytisk kjemi I
- AB403004 Fysisk kjemi II
- AB403005 Fysisk kjemi: Laboratorium I
- AB409001 Unit Operations of Chemical Engineering I
Valgfag B
Minimum antall fag: 1
- AV827001 Kroppsøving
- AV827002 Sportskurs
3 studieår
Vintersemester
Obligatoriske emner
- AB320015 Molekylær genetikk og DNA-analyse
Valgfag A
Minimum antall fag: 3
- AB319002 Fundamentals of Bioengineering
- AB320006 Bioanalytiske metoder
- AB342001 Bioorganisk kjemi av naturlige forbindelser
- AB402002 Analytisk kjemi II
- AB409002 Unit Operations of Chemical Engineering II
Vanlige emner
Obligatoriske emner
- AB143001 Kjemisk informatikk
- AB320005 Laboratorium for biokjemi
- AB402005 Analytisk kjemi: Laboratorium I
- AB409005 Kjemisk ingeniørlaboratorium med prosjekt
Sommersemester
Obligatoriske emner
- AB320009 Mikrobiologi: Laboratorium
- AB321002 Matteknologi og bioteknologi
- AB323010 Mat- og naturproduktanalyse
Vanlige emner
Obligatoriske emner
- AB413003 Anvendt statistikk
- AB963001 Bacheloroppgave
Karrieremuligheter
Hovedmålet med dette studiet er å forberede kandidater til videre masterstudier i relaterte grener ved UCT Prague eller for kvalifiserte stillinger på spesialiserte arbeidsplasser. Nyutdannede har utmerket teoretisk kunnskap, praktiske ferdigheter og erfaring i grunnleggende naturvitenskapelige disipliner. Nyutdannede er kvalifisert for jobber i bioteknologiske og matvarebedrifter, i ernæringsorienterte felt, i miljøverninstitusjoner og i helsevesen og farmasøytiske virksomheter. De kan også finne stillinger i bedriftslaboratorier, i tilsyns- og overvåkingsbyråer, og i handel og administrasjon.
Spesialisering - Biokjemi og bioteknologi
Med hovedfag i biokjemi og bioteknologi oppnår nyutdannede kunnskaper som kreves for stillinger innen teknologisk prosesskontroll og laboratoriekontroll i bioteknologiske, farmasøytiske produksjonsanlegg, for teknisk og laboratoriearbeid i medisinske institusjoner, for inspeksjonsvirksomhet, og for virksomhet i statlig forvaltning som sikrer helse. sikkerhet, lage bioteknologiske produkter og miljøkontroll.
Spesialisering - Matkjemi og teknologi
Med en spesialisering i matkjemi og teknologi har nyutdannede kunnskaper og ferdigheter til å finne arbeid i drifts- og kontrolllaboratorier, i matteknologiledelse, i næringsmiddelbedriftsledelse, i næringsorganisasjoner og i forsknings- og utviklingsinstitusjoner med fokus på nye produkter og prosesser i næringsmiddelindustrien.