Keystone logo
Yogyakarta State University

Yogyakarta State University

Yogyakarta State University

Introduksjon

Yogyakarta State University (tidligere IKIP Yogyakarta eller Yogyakarta Institute of Teacher Education and Educational Sciences) ble grunnlagt 21. mai 1964. Historisk sett var IKIP Yogyakarta en sammenslåing av to utdanningsinstitusjoner: Fakultetet for pedagogikk ved Gadjah Mada University og Institute of Teacher Utdanning. Disse to institusjonene tilbød studieprogrammer innen utdanningsvitenskap og lærerutdanning. Fusjonen i seg selv var mandat etter presidentdekretet fra Republikken Indonesia, nummer I / 1963.

Rundt tretti seks år senere, 4. august 1999, erklærte presidenten for Republikken Indonesia ved presidentdekret nr. 93/1999 offisielt at IKIP Yogyakarta ble omgjort til Yogyakarta State University (forkortet YSU) med et bredere mandat. Dette universitetet er også legitimt å tilby studieprogrammer som ikke er utdanning. Konverteringen av IKIP Yogyakarta til et universitet var basert på noen hensyn.

En av dem er observasjonen at organisasjonsstrukturen til en utdanningsinstitusjon var utilstrekkelig til å støtte vitenskapelig utvikling, og at antallet kandidater fra IKIP Yogyakarta som gikk inn i ikke-undervisningsfelt, også økte. I løpet av det bredere mandatet tilbød YSU opprinnelig 12 ikke-utdanningsprogrammer på bachelornivå og treårig lavere vitnemål på følgende fakulteter: Fakultet for språk og kunstutdanning, Fakultet for matematikk og naturvitenskapelig utdanning, og fakultetet for ingeniørfag og yrkesfaglig utdanning. De ikke-utdanningsprogrammene inkluderer de som tilbys i Fakultet for idrettsvitenskap og Fakultet for økonomi.

Steder

Steder
  • Yogyakarta

    Yogyakarta, Indonesia

    Spørsmål