Canadian Mennonite University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

The Story of CMU

Canadian Mennonite University er et resultat av sammenslåing av tre skoler: Mennonite Brethren Bible College / Concord College (est. 1944); Canadian Mennonite Bible College (est. 1 947); og Menno Simons College (est. 1989).

Opprinnelsen til CMU gå tilbake til tidlig på 1990-tallet da folk fra næringslivet og fra fire Mennonite høgskolene i Manitoba-CMBC, Concord College, Steinbach Bible College og Menno Simons College-møttes for å snakke om inter-Mennonite samarbeid i høyere utdanning . Dette førte til formelle diskusjoner blant høgskolene, som begynner i 1995. Steinbach Bible College trakk seg fra prosessen i 1996.

I august 1998, regjeringen i Manitoba proklamerte charter for etablering av et universitetsnivå, grad-tildeling føderasjon av Mennonite høgskoler. Den 18. november 1998 de tre høgskolene signert en Memorandum of Agreement, som betyr endelig godkjennelse for opprettelsen av føderasjonen. 4. mai 1999 ble avtalen om å kjøpe 500 Shaftesbury avsluttet. The Mennonite College Federation begynte å tilby sine nye, felles sponsede akademiske programmer i september 1999. I september 2000, CMBC og Concord College ligger sammen på en felles campus på 500/600 Shaftesbury Boulevard. (Menno Simons College forble i sentrum av Winnipeg som CMU campus ved Universitetet i Winnipeg.) I oktober 2008 ble CMU et medlem av foreningen for universiteter og høgskoler av Canada (nå kjent som universiteter Canada).

Hver av de grunnleggende høgskoler har sin egen historie. Likevel, fra begynnelsen, de individuelle historier har ofte krysses, og er nå en del av en felles historie-en historie om hvordan Gud har ført dem til å samarbeide om en felles pedagogisk misjon kalt CMU.

Formålsparagraf

CMU er en innovativ Christian universitet, forankret i Anabaptist Mennonite tradisjon, beveget og forvandlet av liv og lære av Jesus Kristus. Gjennom undervisning, inspirerer forskning og service CMU og utstyrer kvinner og menn for livene til service, ledelse og forsoning i kirke og samfunn.

CMU formålsparagraf, som det av enhver organisasjon, er som et tettpakket spole med potensial og plikten til våren til liv i et levende utvalg av programmer og prosjekter, samtaler og forpliktelser. CMU formålsparagraf er skikkelige og ute i sin egenart. Trofasthet til historien om Guds skape og trans arbeid gjennom Jesus Kristus er selve nerven, den mindfulness og motiverende impuls for tjenesten, ledelse og forsoning gjennom hvilke CMU deltar i kirke og samfunn.

På CMU, er forsoning faglig arbeid med alle slags sosiale, personlige, teologiske, mellommenneskelige, kunstneriske, fysiske og miljømessige dimensjonene-for å nevne noen. Forsoning, som utdanning, er alltid om "bygge forståelser." Og "bygge forståelser" er alltid om å engasjere seg i både kunnskap og relasjoner, måter å se, engasjerende og deling i en verden som er forunderlig, som er plaget, og som noen gang trenger vår beste omsorg og fantasi.

Setningen "forankret i Anabaptist Mennonite tradisjon" er kanskje best kontaktet gjennom vitnesbyrd CMU studenter. Hva fanger i deres sinn, og deres hjerter på en gang er det sammenheng og konsistens mellom hva professorene underviser i klassen og hvordan disse "lærere i livet" går om hverdagen. Sterk overbevisning mot forsoning og integritet i livet og troen var i forkant av fremveksten av gjendøperne i det sekstende århundre. Integrasjonen av action og bekjennelse fortsette å være viktig i dag, som gjør praksis av samfunnet dømmekraft i å pågripe hva som er sant. Disse overbevisning foreslå en fet sårbarhet og en dynamisk frihet, og disse form dypt og bare gjennom tillitsforhold. Det er innen tillitsforhold og samfunnet dømmekraft at CMU forstår seg å være en kirke-relaterte universitet, noe som gir et forum for dialog om hvordan vi sammen er kalt til å snakke nåde og vedta forsoning i kirken, i samfunnet og i verden som vi vet det.

Fra strømmen av dette oppdraget, CMU har etablert fire forpliktelser som karakteriserer sitt arbeid på tvers av alle sine programmer og aktiviteter:

Utdanning for Peace and Justice

En forpliktelse til å utdanne for fred og rettferdighet farger alle våre programmer og vår institusjonelle liv som en helhet, og er eksplisitt representert i noen signatur programmer og i arbeidet med flere av våre institutter (f.eks Canadian Skole fredsbygging).

Læring gjennom å tenke og gjøre

Akademisk analyse er supplert med erfaringskunnskap på en måte som former både tenke og leve, særlig gjennom vårt practica, Outtatown, co-op, og internship-programmer.

Generous Hospitality ... Radical Dialogue

CMU tar imot alt som det fremmer dialog på tvers av religiøse, økonomiske, sosiale, politiske, etniske, nasjonale og kulturelle kløfter som deler menneskeheten, i Nord-Amerika og internasjonalt.

Modellering Invitational fellesskap

CMU temperamentet individualisme av vår tid ved å modellere og pleie invitt samfunn, som er mangfoldige, men lære sammen, der folk støtter hverandre, og hvilke fostre medfølelse og representerer håp til dem i dem og utover.

Steder

Winnipeg

Canadian Mennonite University

Address
North Shaftesbury (Primary Mailing Address)
500 Shaftesbury Blvd.
Winnipeg, MB R3P 2N2

Winnipeg, Manitoba, Canada
Telefon
+1 204-487-3300

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss