University of the South Pacific USP

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Den University of the South Pacific (USP) Er den fremste leverandøren av høyere utdanning i Stillehavsområdet og et internasjonalt kompetansesenter for undervisning, forskningsrådgivning og opplæring i alle aspekter av Stillehavskultur, miljø og utvikling av menneskelige ressurser.

Om UiO

USP - En introduksjon

Universitetet i Sør-Stillehavet er den fremste institusjon for høyere læring for Stillehavsregionen, unikt plassert i en region med ekstraordinært fysisk, sosialt og økonomisk mangfold.

Etablert i 1968, er USP en av kun to universiteter av sin type i verden. Det eies i fellesskap av regjeringer i 12 medlemsland: Cookøyene, Fiji, Kiribati, Marshalløyene, Nauru, Niue, Salomonøyene, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu og Samoa. Universitetet har campus i alle medlemslandene. Hovedcampuset, Laucala, ligger i Fiji. Alafua Campus i Samoa er der Skolen for jordbruk og matsteknologi ligger, og Emalus Campus i Vanuatu er stedet for juridisk skole.

De akademiske skolene, institusjonene og sentrene ved Universitetet i Sør-Stillehavet er organisert i tre fakulteter og ledet av dekaner.

Disse er: Fakultet for kunst, lov og utdanning; Fakultet for næringsliv og økonomi; Og fakultetet for naturvitenskap, teknologi og miljø. Hvert fakultet består av en rekke skoler som tilbyr et bredt spekter av faglige programmer og kurs på lavere og høyere nivå.

Universitetet tilbyr også programmer gjennom avstand og fleksibel læring i en rekke moduser og teknologier gjennom USPs 14 universiteter.

Avansert kommunikasjonsteknologi gjennom USPNet brukes til å nå avstands- og fleksible læringsstudenter på tvers av Stillehavet.

Den multikulturelle naturen til staben og studenthuset gir USP en eksepsjonell karakter. Det er en kvalitetsinstitusjon som produserer grader som er sammenlignbare med universiteter i Australia, New Zealand og Storbritannia. Nyutdannede fra USP finnes i viktige lederstillinger i offentlig og privat sektor i alle medlemsland og i mange land rundt om i verden.

Universitetet har satt en høy standard for kvalitet i sin forskning. Større forskningsforpliktelser inkluderer bedriftsledelse, lærerutdanning, Stillehavsstudier, marine studier, landbruk, vitenskap og teknologi.

Universitetsregionen

Universitetet i Sør-Stillehavsområdet sprer seg over 33 millioner kvadratkilometer hav, et område som er mer enn tre ganger større enn Europa. I motsetning til dette er den totale landmassen omtrent like stor som i Danmark. Befolkningen varierer i størrelse fra Tokelau med 1600 mennesker til Fiji med mer enn 800.000. Den totale befolkningen er ca 1,3 millioner.

Internasjonale flyselskapsruter mellom Australia, Japan, Korea, New Zealand og USA knytter et antall øya landene sammen. Det er også flyselskaper som betjener regionen. Innenfor land, brukes mellom-øy-frakt til å nå mindre øyer uten luftfart.

På grunn av sin strategiske posisjon og fasiliteter tiltrekker USP fremstående lærde og ansatte fra hele verden.

Universitetsadministrasjonen

USP styres av sitt eget råd, som omfatter representanter for medlemslandets regjeringer, akademiske ansatte, studenter, samfunns- og bedriftsledere, Pacific Islands Forum sekretariat, Sekretariatet for Stillehavet, Det amerikanske rådet for utdanning, Privy Council, Australia Og New Zealand.

Senatet er universitetets akademiske myndighet, ansvarlig for saker som undervisning og forskning.

Rådet og senatet serveres av komiteer som arbeider innenfor områder som økonomi, menneskelige ressurser og faglig planlegging. Andre komiteer arbeider med spesielle prosjekter og det daglige arbeidet på universitetet.

Universitetets seremonielle leder er kansler. USPs kansler har blitt trukket fra lederne av universitetets medlemsregeringer og inkluderer statsministre, presidenter og statsoverhoder. Pro-kansler er leder av rådet og utøvende leder av universitetet er visekansler. Vikskansler er assistert av to visekansler og to pro-kansler.

Senior Management Team er ansvarlig for universitetssamfunnets velferd. Finansdirektøren er opptatt av kontroll av universitetets økonomi. Den administrerende direktøren Human Resources forvalter universitetets menneskelige ressurser. I alt sysselsetter USP mer enn 1500 ansatte.

USPs visjon, oppdrag og verdier

Vår visjon

Oppnå kvalitet og innovasjon for bærekraftig utvikling av Stillehavsøyene

Vår misjon

 • Å gi Stillehavsfolket et omfattende utvalg av gode og relevante tertiære kvalifikasjoner;
 • Å levere fordelene med avansert forskning og dens applikasjoner;
 • Å gi lokalsamfunn og land i Stillehavsregionen relevante, kostnadseffektive og bærekraftige løsninger, herunder entreprenørskap, til deres hovedutfordringer. og
 • Å være et eksempel på høyere utdanning for Stillehavsøyene i kvalitet, styring, anvendelse av teknologi og samarbeid med nasjonale tertiære institusjoner.

Våre verdier

 • Forpliktelse og lojalitet til ansatte og studenter til institusjonen og regionen;
 • Høyeste standarder for styring, lederskap, akademisk frihet, integritet og åpenhet;
 • Høyeste standarder for kreativitet, innovasjon, teamarbeid og fleksibilitet i jakten på fortreffelighet;
 • Investeringer i medarbeidere, givende personalutmerkning og bemyndigelse av alle USP-lag;
 • Respekt for særpreg og mangfold i vår Stillehavet arv og dens utvikling, bevaring og formidling;
 • Forpliktelse til regionalt samarbeid og integrering;
 • Positive og inkluderende lærings- og levekår for studentkvalitet;
 • Støtte til fleksible elever på alle steder for suksess i arbeid, liv og statsborgerskap;
 • Beskyttelse og pleie av miljøet;
 • Sterke relasjoner for å veilede engasjement med nasjonale myndigheter, Stillehavs-samfunn og utviklingspartnere;
 • Ydmykhet i ytelse, lære av andre, verdsette tillit gitt, og ære Stillehavskunnskap, sammenhenger og ambisjoner.

Til syvende og sist vil både visjonen og oppdraget til denne strategiske planen bli realisert gjennom bidrag og attributter til USPs kandidater og ansatte. Dette er nøkkeldriverne i den strategiske planen.

Steder

Suva

Address
The University of the South Pacific

Suva, Sentraldivisjon, Fiji
Nettsted

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss