Georgian American University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Historie av Georgian American University

Utarbeidelse av universitetsprosjektet

Georgian American University (GAU) ble etablert som et MBA-prosjekt av Elene Jamarjashvili MBA, i 2001, under studiet hennes ved Atlanta State University (USA). I utgangspunktet ble universitetet utformet som en juridisk skole med kandidatene til å bli tildelt en Juris Doctor (JD) grad.

I Atlanta møtte Elene Jamarjashvili Kenneth A. Cutshaw, en fremtredende advokat i USA og Europa. Mr. Cutshaw var oppriktig interessert i etableringen av universitetet og ble enige om å hjelpe universitetet å etablere et partnerskap med en av de ledende amerikanske lovskolene - American University Washington College of Law (Washington, DC).

I begynnelsen av 2002 returnerte Elene Jamarjashvili til Tbilisi og begynte å finjustere forretningsplanen og se etter den aktuelle investor (e). På den tiden møtte hun R. Michael Cowgill, den amerikanske finansierte konsulenten til den georgiske regjeringen for å implementere pipelineprosjektene Baku-Ceyhan (BTC) og Sør-Kaukasus (SCP). Mr. Cowgill ble enige om å gi råd til fru Jamarjashvili og da bli Universitetspresident.

Etablering av det Georgian American University

Etterspørselen i Tbilisi for et virkelig vestlig universitet var så uttalt at til tross for at det allerede var to internasjonale handelshøyskoler i drift, var interessen for et program som tilbyr fellesprogrammer i næringsliv og lov, betydelig nok til å gå videre med åpning av en Business School og Law School ved Georgian American University i 2005.

I februar 2005 ble et felles aksjeselskap av amerikanske og georgiske investorer dannet. Denne dedikerte konsernet og styret etablerte økonomiske og driftsmessige styringsstandarder som var i samsvar med de strenge internasjonale, etiske og pedagogiske standarder som var nødvendige. Denne gruppen av investorer hadde et bredt spekter av kunnskap og erfaring som:

  • Erfaring med USA, georgisk og internasjonal lov;
  • Erfaring med USA, Georgian og International Business, Banking, Finance og Management sektorer;
  • PR i Georgia og internasjonalt;
  • Erfaring med USA, Georgias og Internasjonalt utdanningssystemer; og
  • Erfaring med USAs regjering.
Utvikling av universitetet

GAU har fra opprinnelsen opplevd mange endringer, utfordringer og suksesser. Hvor markedet krever det, har nye programmer blitt innført, videreutviklet og forbedret eksisterende programmer. Stasjonen for perfeksjon av utdanningsprosessen samt ledelsen av universitetet er innfødt i hver grunnlegger, styremedlem, fakultet og medarbeider.

GAU har en av, hvis ikke den høyeste plassering satser av sine studenter og utdannet i Georgia delvis skyldes de eksepsjonelle faglige og praktiske ferdigheter utviklet så vel som konsentrasjonen av profesjonell engelsk.

I studieåret 2011/2012 la GAU til International Relations and Diplomacy Programme til sin Law School, noe som resulterte i navneendringen til Law and Social Sciences School. I akademisk år 2012/2013, på grunn av den vellykkede opptreden av både sine forretnings- og lovskoler og vurderer statsprioriteringer og etterspørsel etter markedet, åpnet GAU naturvitenskaps- og ingeniørskolen . I studieåret 2013-14 la GAU til den liberale utdannings- og humanistiske vitenskapskolen.

GAU-studenter får regelmessig unike muligheter gjennom praktikplasser for å jobbe med lokale organisasjoner. GAU-studenter kan også delta i utvekslingsprogrammer for utenlandske universitet.

For akademisk år 2012/2013 flyttet GAU til en ny campusplassering (8 Merab Aleksidze St.) som var mer i tråd med sine høye universitetsstandarder. Bygningen på 6000 kvm inneholder store klasserom, et moderne bibliotek / datasenter, kafé, treningsstudio, auditorier og et teater. Dette, sammen med ekspansive grunnlag, skaper et hyggelig og produktivt akademisk miljø.109255_pexels-photo-1595391.jpeg

akkreditering

I 2014 har GAU fått 5 års akkreditering av Ministry of Education and Science of Georgia. Alle akademiske programmer av GAU er akkreditert og fullt relevant for de normer som er fastsatt av UD og Vitenskapsdepartementet. I tillegg realiserer GAU Bologna-prinsippene .

Etiske retningslinjer

GAU Code of Ethics er formuleringen av etiske prinsipper, verdier og oppførsel av Georgian American University staben (lærere blant dem) og studentene.

Formålet med koden er å gi hjelp til de ansatte og studentene i å løse og sette opp etiske problemstillinger, som kan oppstå i perioden med arbeid og studier. Koden er også rettet mot regulering av relasjoner mellom kolleger, studenter, universitet og nasjonale og internasjonale grupperinger.

Med hjelp av koden, gir GAU sammen med akademisk undervisning veiledning om spørsmål om åpenhet og rettferdighet, ærlighet og respektverdier, moralsk og samfunnsansvar.

GAU Code of Ethics er satt opp og oppsummert på grunnlag av tilgjengelige kilder. Spesielle retninger om lærernes ærlighet og ansvar for det akademiske personalet er hentet fra den amerikanske affiliate universitetets nettside. Etikk-koden til Georgian American University (alle sine oppdaterte versjoner) er signert av hver student, foreleser og medarbeider.109256_pexels-photo-256455.jpeg

Steder

Tbilisi

Address
10 Merab Aleksidze Street
0160 Tbilisi, Tbilisi, Georgia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss