Les den offisielle beskrivelsen

VISJON OG MISJON

Visjon for fremtiden på Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences

 • Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences er åpen for nyheter. Det er en fleksibel og stadig skiftende høyere utdanningsinstitusjon som harmonisk kombinerer arbeidsmarkedsbehov med utvikling av lovende områder innen vitenskap og kunst.
 • Utdanningsinstitusjonen har oppmuntret lærerne og studenternes kreativitet og ansvar på samme måte kravene til høy kvalitet.
 • Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences har fått sin internasjonale anerkjennelse og blir vellykket integrering i den felles felt av europeisk høyere utdanning.

Oppgaven til Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences

 • Å forberede praksisorienterte spesialister med Vilniaus kolegija / Universitetet for anvendt vitenskap grad av høyere utdanning i biomedisin og natur, humanitær, sosial og teknologisk vitenskap og kunst, som møter økonomiske og sosiale behov i Vilnius-regionen og hele Litauen.
 • For å sikre at studien prosessen vil være moderne og i samsvar med europeiske standarder samt utvikle et effektivt samarbeid med representanter fra næringslivet.
 • For å utvikle elevenes generelle evner og sivile verdier, nødvendig for det videre arbeidet med Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences nyutdannede og deres fortsatte studier.

Verdier

Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences verdier er permanente og langsiktige, og de utgjør de grunnleggende prinsippene i vårt daglige arbeid og fremtidige utvikling. Disse verdiene er nært knyttet til hverandre, og like viktig siden de danner Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences kultur.

Strategi

Et nytt langsiktig strategisk planleggingsdokument, Strategi 2020 , som erstattet den tidligere strategiske handlingsplanen for 2009-2013 (heretter kalt SAP for 2009-2013) ble godkjent i 2012. Etterspørselen etter fornyelse av strategien har oppstått for kollegiet for å møte de nasjonale interessene og å bli likeverdig deltakende i den globale konkurransen, derfor er det utarbeidet et langsiktig strategidokument.

Rektor

Ph.D., docent Gintautas Bražiūnas ble født 5. september 1949 i Vilnius. I 1967 avsluttet han Vilnius A. Vienuolio videregående skole, i årene 1967-1972 studerte ved Kaunas Polytechnic Institute ved Dept. av radioelektronikk. I 2000 ble G. Bražiūnas uteksaminert fra Vilnius Gediminas tekniske universitet (Dept. av ledelse) og mottatt mastergrad. I 2004 forsvaret han sin doktorgradsavhandling og ble doktorgradsstudent. av fysiske fag.

I 1972-1975 var G. Bražiūnas foredragsholder ved Vilnius Polytechnic, i 1976-1986 jobbet han som assisterende direktør for akademiske saker ved Vilnius Polytechnic og i 1986-1991 ble han direktør for Vilnius Electronics Technical School.

Etter gjenopprettelsen av Litauens uavhengighet ble nye institusjoner - høyere skoler grunnlagt på grunnlag av tekniske skoler. I 1992 ble G. Bražiūnas utnevnt som direktør for høyere elektronikkskole.

Transformasjonen av høyere utdanning startet i Litauen i 1999. I 2000 ble de beste høyere skolene slått sammen til en stor videregående skole - Vilniaus kolegija / Universitetet hvis anvendt vitenskap. G. Bražiūnas ble midlertidig rektor, og i 2008 ble G. Bražiūnas valgt som første rektor ved Vilniaus Kolegija / Universitetet for Anvendt Vitenskap. Den 14. mars 2013 har Høgskolestyret valgt G. Bražiūnas for andre sikt som rektor for Vilniaus Kolegija / Universitetet for Anvendt Vitenskap.

G. Bražiūnas er ikke bare aktiv i studier, men også innen vitenskap: Vitenskapelige presentasjoner ble gjennomført på konferanser holdt i Latvia, Ungarn, Belgia, og deltok også i praktik i Finland, Tyskland og Belgia. I 2007-2010 var han medlem av European Committee for Higher Education Quality Register (EQAR), medlem av ekspertrådet for vitenskap og studieinstitusjoner, medlem av Bologna-prosessoppfølgingsgruppen i Litauen, samt ekspert på europeisk Universitetsforeningens (ERE) institusjonelt evalueringsprogram.

I 2000-2004 var G. Bražiūnas visepresident for europeisk institusjon for institusjoner i høyere utdanning (EURASHE), nå valgt som styremedlem i foreningen. I 2010-2013 var G. Bražiūnas president for Lithuanian University College Rectors Conference.

I 2001 ble G. Bražiūnas tildelt den litauiske storhertugen Gediminas I rangmedalje og i 2008 ble han tildelt en æresdoktor ved Tallinns høyskole.

Fakulteter

Fakulteter i Vilniaus Kolegija / Universitetet for Anvendt Vitenskap

 • Fakultet for elektronikk og informatikk
 • Fakultet for økonomi
 • Fakultet for bedriftsledelse
 • Fakultet for helse
 • Fakultet for jordbruksteknologi
 • Fakultet for pedagogikk
 • Fakultet for kunst og kreative teknologier

Tall og fakta

 • Studenter - 6793 (okt. 2015)
 • Lærerom ~ 460
 • Studieprogrammer - 45
 • Fakulteter - 7
 • Forretningsopplæringsfirmaer - 5
 • Praktisk trening SIMULITH Center
 • Sentralbibliotek og 7 fakultetsbiblioteker, leserom
 • Studenthjem - 8
 • Studentkaféer - 7
 • Folk dans og musikk band VORUTA
 • Sportsenter med treningssentre
 • Sports Club VIKAS
Programmer gitt i:
 • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

Bachelor

Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Baking programmet lærer elevene hvordan man planlegger, organiserer, styrer og kontrollerer forretningsprosesser i banken eller i den andre finansinstitusjonen, for å adm ... [+]

STUDIEPROGRAM Læringsutbytte Å formidle både på litauisk og fremmedspråk ved å integrere seg i et flerkulturelt miljø, løse virksomhetene etisk og profesjonelt. Å utvikle individuell faglig kompetanse som respons på markedsendringer. Beskrivelse av studieprogram: Banking [-]
Litauen Vilnius
September 2019
Engelsk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Programmet lærer hvordan man behandler og evaluerer økonomisk informasjon, identifiserer forretningsenhetens økonomiske problemer og begrunner sine beslutninger og legger ... [+]

UTGÅR FRA STUDIEPROGRAMMET Å ta beslutninger som vurderer deres innvirkning på den økonomiske og kulturelle utviklingen av samfunn, velferd og miljø. Kritisk vurdere og reflektere sin virksomhet, være klar over betydningen av livslang læring. Å kommunisere skriftlig og muntlig ved å formidle faglig kunnskap på litauisk og på fremmedspråk. Å samarbeide, jobbe i et lag, ta ansvar for ens og kollegaer. Å lære forskningsmetoder og prognose modeller av økonomisk analyse. Å samle, systematisere og evaluere den økonomiske informasjonen, ved hjelp av en rekke analysemetoder, i samsvar med fortrolighetsprinsippet. [-]
Litauen Vilnius
September 2019
Engelsk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Nyutdannede av dette programmet vil lære å utforme bedriftsaktivitet; sette opp og administrere et foretak; forskningsmarkedet og drive virksomhet i samsvar med forskning ... [+]

Nyutdannede vil være i stand til å Nyutdannede vil være i stand til å arbeide for internasjonal virksomhet, administrere en bedrift eller dets avdelinger, samt å sette opp en virksomhet. Videre studier kan videreføres i henhold til en universitetsgrad programmer. STUDENTER GJENNOMFØRT DENNE studieprogrammet er tildelt en PROFESJONELL bachelorgrad IN BUSINESS (VK / UAS, LT).

Beskrivelse av studieprogrammet: International Business

[-]
Litauen Vilnius
September 2019
Engelsk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

JSP-kandidater vil kunne bruke "Creative Platform" -metoden for å skape og utvide nye virksomheter, produkter og tjenester. Det skal bemerkes at uteksaminerte JSP-kandida ... [+]

ANTICIPATED STUDY PROGRAM OUTCOMES

1.1 Bruk innovative tenkningsteknikker og implementer individuelle, gruppe- og organisatoriske kreativitetsstrategier;

1.2 Identifisere personlige læringsbehov og strukturere læring i ulike læringsmiljøer og søke nødvendig kunnskapsoppkjøp.

[-]
Litauen Vilnius
September 2019
Engelsk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Programmet forbereder kvalifiserte spesialister som møter behovene til litauiske industrisektorer og nivået på den nyeste teknologien og vitenskapen, er i stand til å arb ... [+]

Læringsutbytte studieprogrammet For å kunne kommunisere i offisielle og fremmedspråk; For å kunne dele faglig kunnskap; For å være i stand til å arbeide i flerkulturelt miljø; For å kunne følge etisk og profesjonell atferd; For å kunne vurdere og tilpasse seg markedsendringer For å kunne bruke kvalitetssikringsmetoder; For å kunne studere individuelt, utdype og fornye kunnskap, bedre kvalifikasjoner;

[-]
Litauen Vilnius
September 2019
Engelsk
Heltid studier
42 måneder
Campus
Les mer på norsk
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Programmet lærer studentene hvordan man organiserer, planlegger og administrerer en turistvirksomhet; analysere forretningsmiljø og ta riktige beslutninger for reiselivsv ... [+]

FORVENTEDE studieprogrammet UTFALL Organiser, plan og administrere en turist enterprise aktivitet; analysere virksomheten miljø og ta riktige beslutninger for turisme virksomhet; implementere moderne prinsipper for bærekraftig utvikling i virksomheten; kontroll og vurdere tilstanden til turisme og håndtere endringer; skape reiselivsprodukter og introdusere dem i markedet; kommunisere og samarbeide i et nasjonalt og interkulturell forretningsmiljø; danner evner og ferdigheter i henhold til de personlige interesser og behov. Nyutdannede vil være i stand til å Praktisk og innovativt analysere og bruke kunnskap; styre prosjekter; vurdere behovene til kundene; permanent vurdere tilstanden... [-]
Litauen Vilnius
September 2019
Engelsk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk