Xiamen University Malaysia

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Xiamen University Malaysia (XMUM) er den første utenlandske campusen opprettet av et kjent kinesisk universitet og den første kinesiske universitetsgrenskampus i Malaysia. Ligger i nærheten av Bandar Kota Warisan, Sepang, Selangor, er det bare 15 minutters kjøretur fra landets administrative sentrum av Putrajaya eller 45 km sørvest for Kuala Lumpur. Det er bygget på et areal på 150 hektar med en planlagt total gulvplass på 470 000 kvadratmeter. XMUM ønsker å bli et universitet med et klart globalt perspektiv, som inneholder førsteklasses undervisning og forskning og omfatter kulturelt mangfold. Med unntak av kinesiske studier og tradisjonell kinesisk medisin er undervisningsmediet for alle andre programmer på engelsk.112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen University Kina i et øyeblikk

Siden etableringen i 1921 har Xiamen University produsert mer enn 300.000 studenter og kandidater. Over 60 akademikere fra Det kinesiske vitenskapsakademiet (CAS) og det kinesiske akademiske ingeniørfag (CAE) har studert eller jobbet ved Xiamen Universitet.

omfang

Xiamen University har 28 skoler som inneholder 76 avdelinger og 14 forskningsinstitutter.

grader

Universitetet tilbyr 33 doktorgrad i førsteklasses disipliner, og 52 mastergrad i førsteklasses disipliner. Det tilbyr 90 bachelorprogrammer, 279 kandidatprogrammer og 187 ph.d. programmer i alt.

Xiamen University har 2.657 heltid fakultet og profesjonelle forskere, inkludert 1 875 professorer og lektorer, hvorav 22 er akademikere av CAS og CAE.

Universitetet har nå en total påmelding på ca 40.000 heltidsstudenter på campus, inkludert 19.843 studenter, 16.172 mastergradsstudenter og 3 647 doktorgradsstudenter. Det er over 3000 internasjonale studenter.

Fra 2011 til 2015 har XMU-studenter og fakultet publisert over 50 forskningsrapporter i internasjonale toppdokumenter som Vitenskap, Natur og Cell og deres deltidskrifter. I 2016 har 306 og 31 forskningsprosjekter ved Xiamen Universitet blitt finansiert av Nasjonal Naturvitenskapsstiftelse i Kina og Høgskolen for Nasjonal Sosialvitenskap i Kina.

Sørøst-asiatiske studier, Taiwan studier, høyere utdanning forskning, økonomiske studier og regnskap studier er høyt rangert programmer i Kina.

Global rekkevidde

Xiamen Universitet har samarbeidsforbindelser mellom universiteter med over 300 institusjoner for høyere utdanning i inn-og utland.

Xiamen University fremmer undervisning i kinesisk som fremmedspråk.

Xiamen University har blitt et førsteklasses omfattende universitet i Kina. Det har med etablerte 16 Confucius Institutes med universiteter i Nord-Amerika, Europa, Asia og Afrika.

Masse og tilkobling

Xiamen University har et konstruert areal på 1,4 millioner kvadratmeter og dets biblioteker holder 10,7 millioner volumer (inkludert 5,6 millioner element tilsvarende e-bøker

Xiamen University gjør nå store fremskritt mot målet om å bygge et høyt nivå universitet kjent både hjemme og i utlandet.

(Dataene som presenteres ovenfor er fra mars 2018)112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Fakta av Xiamen University Malaysia

En historisk gjengjeldelse

"XMU ble grunnlagt av den malajanske kinesiske Mr. Tan Kah Kee i 1921. Nå 93 år senere har XMU gjengitt seg ved å sette opp en campus i Malaysia, hvor Mr. Tan Kah Kee oppnådde stor suksess i sin karriere. Dette er en historisk gjengjeldelse ."

-Zhu Chongshi, XMU President (2003-2017)

Ånden lever videre

XMU grunnlegger Mr. Tan Kah Kee ble ansett som en verdenskjent lærer som viet alt han hadde til utdanningenes utdanning. XMU lover høytidelig å opprettholde Mr. Tan Kah Kees ånd av uselvisk dedikasjon til de edle årsakene til utdanning i å etablere XMUM. Det vil forbli en ikke-for-profit-institusjon, og ikke en sen vil bli repatriert til Kina. I stedet blir eventuelle overskuddsmidler kanalisert tilbake til forskning og stipend for studenter av XMUM.

Forpliktelse til pedagogisk fortreffelighet

Etableringen av XMUM setter nye høyder innen samarbeid og utveksling i utdanning mellom Kina og Malaysia. XMU er drevet for å bygge campus i et av Malaysias beste, berikende Malaysias tertiære utdanningslandskap for å produsere høykvalitets talenter med internasjonal konkurranseevne.

Visjon og misjon

Syn

Xiamen University Malaysia ønsker å bli et universitet med en tydelig global utsikt, med førsteklasses undervisning og forskning, og omfavner kulturelt mangfold.

Oppdrag

Å oppdra unge talenter med verdighet og visdom, slik at de blir til fine borgere i regionen som vil bidra til velstanden til folket og sosial utvikling i Malaysia, Kina og Sørøst-Asia.112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Steder

Selangor

Address
Jalan Sunsuria,
Bandar Sunsuria,
43900 Sepang,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

48200 Selangor, Selangor, Malaysia

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss