Les den offisielle beskrivelsen

Jagiellonian University , grunnlagt i 1364, er det eldste universitetet i Polen og nest eldste institusjon for høyere utdanning i Sentral-og Øst-Europa. Det var her at Krakows skole for folkeretten ble utviklet i det 15. århundre (en tidlig form av moderne folkerett). Deretter i begynnelsen av 1800-tallet ble Institutt for politiske ferdigheter etablert ved vårt universitet.

Etter at Polen gjenvunnet uavhengighet, ble Statskollegiet (SPS) opprettet innen fakultetet i 1920. Det var basert på den frie skolen for statsvitenskap (École Libre des Sciences Politiques) i Paris. Aktiviteten til SPS ble stanset ved begynnelsen av 2. verdenskrig, og underjordisk utdanning ble organisert på plass. Selv om skolen gjenopptok sin drift i 1946, ble den lukket av kommunistiske myndigheter i slutten av 1940-tallet. I 1969 ble Institutt for statsvitenskap (IPS) etablert ved Det juridiske fakultet.

I år 2000 ble fakultetet for internasjonale og politiske studier grunnlagt. Det var delt inn i fire enheter: (1) Institutt for statsvitenskap (nevnt ovenfor); (2) Institutt for etniske studier og polske diaspora (etablert i 1972); (3) Institutt for regionale studier; og (4) Skolen for polsk språk og kultur (som deltar i fakultetet til 2005).

Et av hovedformålene med å etablere det nye fakultetet var å kombinere akademisk og didaktisk innsats fra ulike grupper av akademiske forskere ved universitetet innen politisk og internasjonal utvikling - sett fra juridiske, historiske, filosofiske, sosiologiske og kulturelle perspektiver .

Med tiden ble det etablert nye enheter innen fakultetet, ofte som følge av omorganisering av tidligere eksisterende enheter. I 2004 ble instituttet for amerikanske studier og polsk diaspora (som også inkluderte Interfacultative Department of American Studies, grunnlagt i 1991) og Institute of European Studies (som ble opprettet fra Interfacultative Department of European Studies, etablert i 1993) grunnlagt. I 2005 ble instituttet for russiske og østeuropæiske studier grunnlagt.

I 2005 ble divisjonen for ukrainske studier (etablert i 2000) en uavhengig enhet av fakultetet. I følge et dekret utstedt av presidenten på Jagiellonian University i 2006, blir Senter for kinesisk språk og kultur, ellers kjent som "Konfucius-instituttet i Krakow", en del av fakultetet.

I 2008 ble Senter for Holocauststudier grunnlagt av Holocaust Studies Unit etablert i 1996. I 2010 ble Midlertidige og fjerntliggende avdelinger (etablert i 2000) Institutt for Midtøsten og Fjernøsten. I samme år ble Senter for Litauiske Studier etablert.

I 2012 ble senteret for kvantitativ forskning i statsvitenskap opprettet på initiativ av fakultetet for internasjonale og politiske studier og fakultet for matematikk og datavitenskap. Også i 2012 ble Jagiellonian University Polish Research Center etablert i London ved hjelp av forskere fra fakultetet.

I 2013 ble instituttet for regionale studier reformert som instituttet for interkulturelle studier. Jagiellonian senter for migrasjonsstudier ble også åpnet det året. I 2014 ble Jagiellonian senter for afrikanske studier etablert.

Fakultet Enheter

Grunnleggende enheter:

 • Institutt for amerikanske studier og polsk diaspora,
 • Institutt for Midtøsten og Fjernøsten,
 • Institutt for europeiske studier,
 • Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner,
 • Institutt for russiske og østeuropæiske studier,
 • Institutt for interkulturelle studier,
 • Divisjon av ukrainske studier,
 • Senter for Holocauststudier,
 • Senter for kinesisk språk og kultur ("Konfucius-instituttet i Krakow"),
 • Senter for litauiske studier.

Interfakultative enheter

 • Senter for kvantitativ forskning i statsvitenskap,
 • Jagiellonian senter for migrasjonsstudier

Andre enheter

 • Jagiellonian University Polsk Research Center i London,
 • Gjestehus

Jagiellonian University

Jagiellonian University utdanner seg på de tre nivåene: Ordinære, Mestere og Doktorale, etter prinsippene i Bologna-prosessen. Det er godt over hundre grader og spesialiteter tilgjengelig på polsk, samt over et dusin på engelsk. Det europeiske kredittoverføringssystemet (ECTS) er implementert i alle kurs og spesialiteter, noe som muliggjør problemfri sammenkobling av studier ved UJ med studier i andre europeiske land. Sammen med utviklingen av samarbeid med en rekke universiteter over hele verden har dette gjort en stor økning i studentmobilitet.

Programmer gitt i:
Engelsk
Pusse

Denne skolen tilbyr også:

BA

Faculty of International and Political Studies at Jagiellonian University

Bachelor of Arts i internasjonale relasjoner og områdestudier (IRAS) er et tverrfaglig tverrfaglig program som gir et strengt internasjonalt og komparativt perspektiv på ... [+]

Bachelor of Arts i internasjonale relasjoner og områdestudier (IRAS) er et tverrfaglig tverrfaglig program som gir et strengt internasjonalt og komparativt perspektiv på det moderne globale systemet og forskjellige regioner i verden. Målet er å fremme kreativ tenkning om komplekse globale problemer og å utstyre studentene med analytiske verktøy, språkkunnskap og tverrkulturell forståelse for å veilede dem i den prosessen. Vår grad gir en solid grunning i internasjonale problemer sammen med en mulighet til å spesialisere seg i en bestemt region eller et bestemt emne. Du lærer hvordan det internasjonale systemet har utviklet seg, og engasjerer med forskere i debatter om dilemmaer som dominerer moderne internasjonal politikk. Vår forskning og undervisning spenner over hele spekteret av emner innen internasjonale relasjoner og områdestudier, inkludert internasjonal politikk og økonomi, utvikling, global styring, etikk i internasjonale saker, konfliktløsning og fredsbygging, regional integrasjon, kulturelt mangfold og interkulturell dialog. I tillegg tilbyr programmet en grundig analyse av politikk, økonomi, sikkerhet, kulturer og samfunn i ulike regioner i verden. Det andre og tredje året av programmet gir deg mulighet til å fokusere på en av to spesialiseringer: Internasjonal sikkerhet eller områdestudier. Å velge en spesialisering vil gi deg en konsentrert og grundig studie av de områdene som interesserer deg mest.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engelsk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

AIAS All Around The World

Location address
Collegium Novum ul. Gołębia 24, 30-007 Kraków
Kraków, Lesser Poland Voivodeship, PL