Qatar University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Siden oppstarten i 1977 fortsetter Qatar University (QU) å fungere som Katars primære institusjon for høyere utdanning og har i dag blitt et fyrtårn for akademisk og forskningskompetanse i regionen.

QU er forpliktet til å tilby utdanning av høy kvalitet i områder med nasjonal prioritering. Å underbygge denne forpliktelsen er målet å samkjøre høyskoler, programmer og kurs med etablerte internasjonale standarder og beste praksis. Som et resultat har QU fått medhold i sine akkrediteringsinitiativer og tjent godkjenning fra en rekke ledende internasjonale akkrediteringsorganer.

QU er vertskap for ti høyskoler - College of Arts and Sciences (CAS); College of Business and Economics (CBE); College of Education (CED); College of Engineering (CENG); College of Health Sciences (CHS); College of Law (LAWC); College of Medicine (CMED); College of Pharmacy (CPH); College of Sharia and Islamic Studies (CSIS) og College of Dental Medicine (CDM).

QU tilbyr det bredeste spekteret av akademiske programmer - 45 bachelorer, 27 master, åtte ph.d. programmer, fire vitnemål og en doktor i farmasi (PharmD) - i Qatar som skreddersyr dem til å imøtekomme behovene i Qatari-samfunnet.

Forskning er en integrert del av det faglige miljøet ved QU og styrkes av en ambisiøs femårig veikart som tar for seg nasjonale prioriteringer og viser fire prioriterte forskningsområder - Energi, miljø og ressurs bærekraft; Sosial endring og identitet; Befolkning, helse og velvære; og informasjon, kommunikasjon og teknologier (IKT) - et topp moderne forskningskompleks, og 14 forskningssentre for dyktighet. Det forbedres ytterligere med over 400 samarbeidsprosjekter i over 130 land.

Samfunnsengasjement er et område som er stasjonert i hjertet av QUs misjon og visjon. Universitetet er stolt av kvaliteten på studentene og alumner og er opptatt av å sikre at campuslivet er et berikende miljø for å oppmuntre til akademisk dyktighet, frivillighet, samfunnsansvar og ledelse. Dets Alumni Association samler 47 000 studenter, nåværende studenter og Qatari samfunnet.

QU fremmer målet sitt for å bli ledende for økonomisk og sosial utvikling i Qatar gjennom samarbeid og partnerskap med industri, myndigheter, akademia, næringsliv og sivilsamfunn i Qatar og videre.

Universitets studenter

QUs mangfoldige og livlige studentorgan på over 20000 er et vitnesbyrd om potensialet til Katars største fremtidige ledere, respekterte lærde og inspirerte kunsthåndverkere.

For å sikre at studentene når sitt fulle potensiale, blir de presentert for mange unike muligheter og utfordringer. Disse inkluderer deltakelse i Qatars topp nasjonale konkurranser for tilskudd, internasjonale konferanser, eksklusive studier i utlandet og studentutvekslingsprogrammer og forskerstillinger.

I tillegg får alle studenter et vell av ressurser for å sikre alle krav til suksess og spennende studentliv. Disse tjenestene inkluderer:

 • Et prisbelønt campus med vakker arkitektur, enkel reise og navigasjon, mange livskvalitets bekvemmeligheter og mer.
 • Et topp moderne bibliotek, med et utrolig utvalg av bind, samt mange abonnement på akademiske tidsskrifter, og muligheten til å be om nye studier.
 • Avansert programvare og kommunikasjonsverktøy for enkel tilgang til kursmateriell og deres instruktører.
 • Store og velmøblerte student- og kvinneaktivitetsbygg for menn og kvinner, som tilbyr et ideelt sted for studenter å møte, sosialisere og få nettverk.
 • Et støttesenter for læring av studenter (SLSC), for kurshjelp og fritidsstudier for å forbedre ferdighetene.
 • Student Counselling Center (SCC); en ressurs i toppklasse for studenter som ønsker å diskutere viktige personlige forhold, inkludert familieplanlegging, personlig styring, akklimatisering til universitetslivet og alt annet på tankene.
 • Et imponerende tilbud av kafeteriaer og spisesteder, med mange individuelle smaker og helsekrav.
 • Universitets sponsede arrangementer, turer og aktiviteter for å forbedre studentlivet og også oppmuntre til meningsfull sosial interaksjon med hverandre og fakultetet.

Universitetets fakultet og ansatte

Qatar University tilbyr stolt en ekstraordinær gruppe på over 1000 prestisjetunge fakulteter, alt fra nøye utvalgte internasjonale eksperter til Qatars egne topp nasjonale sinn. Hvert fakultetsmedlem er anerkjent for sin erfarne forskning og / eller utrettelige engasjement for studenter og er i stand til å dele en større lidenskap og innsikt i sitt felt og hvordan det kan bidra til å gjelde regionale behov, når vi forfølger National Vision.

Visjon og misjon

Qatar University er et intellektuelt og vitenskapelig samfunn preget av åpen diskusjon, fri ideutveksling, respektfull debatt og en forpliktelse til streng utredning.

Alle medlemmer av universitetet - fakultet, ansatte og studenter - forventes å fremme de vitenskapelige og sosiale verdiene som universitetet er forankret.

Vår visjon

Å være regionalt anerkjent for særegen fortreffelighet innen utdanning og forskning, en institusjon som er valgt for studenter og stipendiater og en katalysator for bærekraftig samfunnsøkonomisk utvikling av Qatar.

Vårt oppdrag

Qatar University er den nasjonale institusjonen for høyere utdanning i Qatar. Det gir høykvalitetsprogrammer og studenter som forbereder kompetente kandidater, som er bestemt til å forme fremtiden til Qatar. Universitetssamfunnet har mangfoldig og engasjert fakultet som underviser og driver forskning, som adresserer relevante lokale og regionale utfordringer, fremmer kunnskap og bidrar aktivt til samfunnets behov og ambisjoner.

Forskningsentre

Som en fremste nasjonal institusjon investerer og deltar QU kontinuerlig i studier som viderefører vitenskap og samfunn. Som både ledende innen gass-teknologier og en miljøbevisst institusjon, forsøker QUs autonome forskningsenheter å gjøre innvirkning i global skala. Universitetet planlegger å bruke funnene sine til å samle et intellektuelt reservoar som vil etablere en sterk kunnskapsbasert økonomi i Qatar.

Center for Advanced Materials (CAM)

Center for Advanced Materials (CAM) ble opprettet i 2002. CAM er dedikert til å gi unik dyktighet innen materialteknologi. Senteret tilbyr kunnskapsrik assistanse til lokale olje-, gass- og prosessindustrier samt læringssamfunnet i Qatar.

Senterets oppgave er å styrke og støtte tverrfaglig forskning på materialvitenskap og prosjektering ved å gjennomføre anvendte forskningsprosjekter og gi kunnskap og erfaring som tilfredsstiller industriens og samfunnets behov.

Miljøvitenskapssenter

Environmental Science Center (ESC) ble først opprettet i 1980. Qatar har en rik marin kulturarv og et biologisk mangfoldig miljø. ESCs oppgave er å forstå og beskytte denne dyrebare naturressursen til fordel for Qatari-folket.

ESC, som det fremste miljøvitenskapelige forskningssenteret i Qatar, vil benytte topp moderne ressurser til å drive nyskapende forskning innen marin vitenskap (inkludert fysisk og kjemisk oseanografi og marinbiologi); Atmosfærisk vitenskap; og Earth & Terrestrial Sciences.

Gassbehandlingssenter

Gas Processing Center (GPC) ble opprettet i 2007. Det er tenkt å drive forskning og utvikling i områder som er relevante for konsortiets medlemmer og for å tilby pilotanlegg for skalerbare studier av en rekke prosesser.

Senterets oppgave er å løse problemene og utfordringene som gassindustrien står overfor i Qatar og regionen. GPC leverer profesjonelle tjenester og ekspertise og driver med tverrfaglig forskning med praktisk anvendelse for å oppfylle behovene til industri, akademia og samfunnet for øvrig.

Laboratory Animal Research Center

LARC er det første av vivarium av sitt slag i Qatar. Det gir en verdifull ressurs for forskere, fakultetet ved Qatar University og forskerstudenter for å oppmuntre til og bistå deres forskningsaktiviteter og sikrer menneskelig innhentede og gyldige vitenskapelige data innen biomedisinsk og medisinsk felt, inkludert studier av biologiske prosesser, utredning av årsaker til sykdommer og testing av nye behandlinger og terapier.

Senterets oppgave er å tilby dyrehold og veterinærkvalitet av høy kvalitet for å støtte Universitetets ledende rolle i utdanning og forskning så vel som det lokale forskersamfunnet når det er mulig.

Biomedisinsk forskningssenter

Biomedical Research Center (BRC) ble opprettet i september 2014. Senteret er en kulminasjon for det vellykkede biomedisinske programmet som ble etablert siden 1984. Biomedisinsk program var det første i sitt slag utenfor USA og var et viktig tilskudd for å støtte College of Pharmacy og det nyopprettede fakultet for medisin ved universitetet.

Senterets oppgave er å gi ypperlig forskningsstøtte for biomedisinske forskere i QU og Qatar gjennom topp moderne fasiliteter og høyt kompetent personell og fremme samarbeidsforskning som fremmer den vitenskapelige undersøkelsen og forbedrer menneskers helse.

Andre QU-forskningssentre

Qatar transport- og trafikksikkerhetssenter

Veitrafikkulykker har store samfunnsmessige, helse-, miljømessige og økonomiske konsekvenser for Katars økonomi. Den forventede økningen i befolkning og spesielle hendelser som skjer i Qatar med jevne mellomrom har fått College of Engineering, Qatar University til å etablere et trafikksikkerhetsstudiesenter.

Senterets oppgave er å skape og spre kunnskap relatert til trafikksikkerhet og ulykkesforebygging ved å gjennomføre studier, forskning og analyse og evaluering av trafikkulykker for å kartlegge årsakene til ulykker og kritiske faktorer som har stor innvirkning på reduksjon av ulykker .

Forskningsinstitutt for sosial og økonomisk undersøkelse

SESRI ble etablert i oktober 2008. SESRIs oppgave er å tilby forsvarlige og pålitelige data for å veilede politikkutforming, prioritering og evidensbasert planlegging i den sosiale og økonomiske sektoren.

Instituttets forskningsagenda spenner over et bredt spekter av materielle områder av betydning for Qatari-samfunnet, inkludert arbeidskraft og sysselsetting, modernisering og endringer i sosiale verdier, utdanning, helse, familiestruktur og virkningen av sosiale og tradisjonelle medier.

KINDI Center for Computing Research

KINDI-senteret forenkler og støtter data- og informasjonsvitenskap og ingeniørforskning ved Qatar University (QU). KINDI er et forkortelse for Knowledge Intelligence, Networked Data, og tverrfaglig forskning, som er fokusforskningstemaene til senteret.

Senterets oppgave er å betjene Qatar og Qatar University samfunnet ved å fremme forskningsprogrammer av høy kvalitet innen det vitale området datamaskin- og informasjonsvitenskap og ingeniørfag. KINDI er et rammeverk for å fremme samarbeid og tverrfaglig forskning, utnytte eksisterende lokale og internasjonale partnerskap og gi støttende infrastruktur.

Nasjonalt senter for pedagogisk utvikling

Senter for tidlig barndom

Humaniora og samfunnsvitenskapelige senter

Senter for bærekraftig utvikling

Senter for entreprenørskap

Gulf Studies Center

Qatar Mobility Innovation Center

Senter for lov og utvikling

Karriere

Velkommen til siden med karrieremuligheter ved Qatar University . Gjennom våre dedikerte verktøy, er vi glade for å dele med deg de nyeste jobbåpningene i vår stadig voksende liste over akademiske programmer, forskningssentre og avdelinger i verdensklasse.

Ressursene på dette nettstedet vil gjøre det mulig for deg å søke i våre tilgjengelige stillinger av deres respektive college eller kontor, og inkludere avanserte filtreringsalternativer for å sikre at du finner den karrieren som passer deg.

fordeler

QUs prisbelønte campus ligger like nord for den vakre byen Doha, og tilbyr en fantastisk blanding av tradisjonell estetikk og moderne funksjonalitet. Ansatte ved universitetet har tilgang til mange helt nye topp moderne klasserom og sentre, forseggjorte og velholdte fasiliteter og en kontinuerlig utvidende liste over respekterte akademiske programmer. QU er et vitnesbyrd om Katars kontinuerlige sted i søkelyset for sin forpliktelse til kulturell og pedagogisk utvikling.

Andre eksklusive fordeler med QU ansettelse inkluderer:

 • Et støttende faglig og sosialt samfunn, med en helårsplan for engasjerende skolastiske og kulturelle begivenheter.
 • En tydelig vei til karriereutvikling gjennom universitetets personlige evalueringer, som sikrer at medlemmene blir oppfordret til å jobbe til sin styrke og anerkjent for sine prestasjoner.
 • Tilgang til et utrolig utvalg av akademiske biblioteker, profesjonelle verktøy og nyskapende IT-ressurser.
 • Rabatter på nyttige fag- og språkkurs fra QUs kontinuitetskurs.
 • En administrasjon som er opptatt av meningsfull planlegging, åpenhet i politikk og handlinger, og godt strukturerte arenaer for tilbakemelding og kommunikasjon.
 • En utmerket ansettelsespakke inkludert konkurransedyktig lønn personlige, akademiske og nasjonale helligdager; Qatari helseforsikring; barns utdanningsgodtgjørelse; bolig tilgjengelighet; muligheter for økonomisk støtte og mer.

Ansattes liv

For både Qataris og utvandrere betyr livet i Qatar direkte tilgang og engasjement med en utrolig rekke kulturelle begivenheter, uendelige shoppingmuligheter i kjøpesentre, markeder og butikker, og en uberørt kystlinje for strand- og dykking.

Som vert for FIFA-verdensmesterskapet i 2022, og som forberedelse til Qatar National Vision 2030, har Qatar nå mer å tilby enn noen gang før, som et fokus på uovertruffen vekst og internasjonal spenning.

Steder

Doha

Address
University Street
Doha, Doha, Qatar

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss