University of York

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Om universitetet

University of York ble grunnlagt på prinsipper for dyktighet, likhet og muligheter for alle, og åpnet i 1963 med bare 230 studenter. Siden da har vi blitt et av verdens ledende universiteter, og skapt et rykte som et akademisk kraftsenter der et tydelig fokus på dyktighet har sikret nasjonal og internasjonal anerkjennelse sammen med lengre etablerte institusjoner.

Akademisk fortreffelighet

Vi er et medlem av elite Russell-gruppen av universiteter, og vi er et dynamisk, forskningsintensivt universitet forpliktet til utvikling av livreddende funn og ny teknologi for å takle noen av de mest presserende globale utfordringene.

Det er nå over 30 akademiske avdelinger og forskningssentre, og studentorganet har utvidet til over 18.000.

Universitetsstrategien

I 2014 ledet rektor Koen Lamberts i samråd med alle ansatte og studenter utviklingen av en ny universitetsstrategi. Denne strategien vil veilede og informere våre aktiviteter frem til 2020.

Sentrale mål

  1. Å være verdensledende innen forskning
  2. Å tilby fremragende undervisning og læring
  3. Å tilby alle studentene våre en enestående og verdifull opplevelse

Støtte mål

  1. Å være tilstrekkelig stor til å være utmerket, spenstig og økonomisk bærekraftig
  2. Å være organisert på den mest effektive og effektive måten
  3. Å jobbe effektivt med andre organisasjoner og interessenter

Utmerkelser og prestasjoner

University of York er en av suksesshistoriene innen høyere utdanning i Storbritannia. Siden stiftelsen i 1963 har vi kjørt oss frem til en gjennomgående høy rangering i Storbritannia og er et av bare seks etterkrigsuniversiteter som har dukket opp i verdens topp 100.119039_photo-1460518451285-97b6aa326961.jpg

Campus og byen

Ligger innen gangavstand fra York sentrum, er det trygge og attraktive Heslington-campus hjemmet til våre ni høyskoler og de fleste avdelingene våre. Vi har også flere avdelinger som ligger i sentrum av det historiske King's Manor.

I løpet av de siste årene har vår campusutvidelse på 500 millioner pund åpnet syv nye bygninger, økt kapasiteten for studentantall og gitt flere fasiliteter i verdensklasse for det 21. århundre. Bærekraft spiller en nøkkelrolle i denne ambisiøse utviklingen.

Hvordan universitetet drives

Når du beskriver hvordan universitetet drives, er det viktig å forstå at det er forskjell på hvordan det styres og hvordan det styres.

styresett

Alle universiteter har et styrende organ som er ansvarlig for å føre tilsyn med deres aktiviteter, bestemme deres fremtidige retning og overvåke fremdriften mot strategiske ambisjoner. Universitetets styrende organ er rådet.

Rådet er også ansvarlig for at vi forblir økonomisk bærekraftige og at vi oppfyller våre juridiske forpliktelser. Den tar den endelige avgjørelsen i saker som har betydelig innvirkning på universitetet

Ledelse

Mens Rådet påtar seg en overvåknings- og tilsynsrolle som styringsorgan, delegerer det den operative driften av universitetet til fungerende rektor og president.

Konstituert rektor og president påtar seg sitt ansvar med støtte fra sine seniorkolleger som møtes to ganger i måneden som universitetsledelsen.

Steder

York

Address
University of York
York
YO10 5DD

York, England, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss