Les den offisielle beskrivelsen

Om oss

Det østlige og sørlige afrikanske ledelsesinstituttet (ESAMI) er et mellomstatlig regionalt ledelsesutviklingssenter. ESAMIs hovedkontor ligger i Arusha, Tanzania.

Instituttet ble opprettet med det primære målet å gi regionen utdannet personell på en rekke kritiske områder, herunder policyhåndtering, transportstyring, økonomistyring, informasjonsteknologiledelse, helsestyring, human resources management, prosjektledelse, energi og miljøledelse og kjønnsledelse blant andre.

Fokuset var å trene mellomledere til toppledere fra regionen for å forbedre deres lederprestasjon, med tanke på de globale problemene, men med et regionalt fokus som er relevant for det afrikanske miljøet.

ESAMIs mandat, oppdrag, visjon og filosofi

Det østlige og sørlige afrikanske ledelsesinstituttet (ESAMI) er et panafrikansk regionalt ledelsesutviklingssenter eid av ti medlemsregeringer fra østlige og sørlige afrikanske regioner. Disse er Kenya, Malawi, Mosambik, Namibia, Seychellene, Swaziland, Tanzania, Uganda, Zambia og Zimbabwe. Det er en service og markedsorientert institusjon som tilbyr spesialisert ledelsestrening, konsulenttjenester, utdanningsprogrammer og handlingsorienterte ledelsesforskningstjenester på høyt nivå. Andre land som regelmessig deltar i ESAMIs styringsutviklingsprogrammer inkluderer Lesotho, Botswana, Sør-Afrika, Angola, Rwanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritrea, Elfenbenskysten, Liberia, Ghana, Gambia, Sudan, Etiopia og Burkina Faso.

I mai 1997 utpekte FNs økonomiske kommisjon for Afrika offisielt ESAMI som The African Centre of Excellence i Management Development. Denne anerkjennelsen har gjort det nødvendig for ESAMI å utvide sine tjenester til alle land i Afrika. For å møte Afrikas ledelsesutfordring i det nye årtusenet, fortsetter ESAMI å tilby høykvalitets, klient-sentrert styringsutviklingstiltak i hele Afrika.

mandat

ESAMIs mandat er å forbedre ytelsen og styringsevnen til offentlige, private og internasjonale organisasjoner i Afrika. Dette vil bli gjort gjennom:

 • Ledelse trening og utdanning;
 • Konsulenttjenester og rådgivning;
 • Ledelsesforskning, kunnskapsgenerering og publikasjoner;
 • Fremme av beste praksis i ledelsen.

Syn

I 2020 er ESAMI et internasjonalt anerkjent ledelses- og forretningstransformasjonsnav

Oppdrag

Vårt oppdrag er å forvandle institusjoner gjennom lederutvikling, nyskapende utdanning, lederopplæring, ny kunnskapsgenerering og rådgivningstjenester.

Vårt univers av klienter vil være enkeltpersoner, offentlige, private og internasjonale organisasjoner.

ESAMI: Tidligere og nåtid

Siden etableringen i 1980 har ESAMI gjort betydelige bidrag innen menneskelige ressurser og ledelsesutvikling i regionen. Dens rolle som et førende regionalt ledelsesutviklingsinstitutt har utvidet seg vesentlig som et resultat av økt kundebehov fra land i regionen og utover. Til nå har over 75, 000 mellom- og toppnivåpersonell i regjeringen, offentlige, private og samfunnsorganisasjoner deltatt i åpne ledelsesutviklingsprogrammer fra instituttet.

ESAMIs strategiske strekk

ESAMI-programmer er basert på de nye behovene til klienten i hele kontinentet. Instituttet har fortsatt å sørge for at programmene har nytte av forskning utført i form av behovs vurdering og deltakernes tilbakemelding. Programvurdering, sporingsstudier og konsekvensanalyser vil utgjøre en viktig del av ESAMIs opplærings- og kapasitetsbyggingsprosess. Opplæringsprogrammene presentert i dette prospektet vil ha en sterk sammenheng mellom ledelse og resultatforbedring på individ og organisasjonsnivå.

Skreddersydde programmer vil bli gjennomført for å takle kundens spesifikke problemer og problemer. Disse utføres normalt på forespørsel og på steder og datoer som er praktisk for kunden.

ESAMI lanserte et Executive MBA-program som har vist seg å være ganske vellykket. Hittil står Business School-innmelding på 3600 studenter fordelt på ti universiteter i Afrika.

ESAMI har også introdusert sertifikat-, diplom- og bachelorgradsprogram i bedriftsledelse.

ESAMIs evne og komparative fordeler

Som et ledelsesutviklingssenter har ESAMI vært et konvergerende senter hvor folk fra forskjellige land møtes for å dele og utveksle erfaringer i et regionalt rammeverk. Instituttet har som mål å styrke denne samspillet for å legge til rette for forbedringer i ledelsesmessige resultater og effektivitet av klientorganisasjoner. Som en av de største regionale institusjonene i Afrika og en premier i ledelsesutvikling, er ESAMIs evne i stor grad innblandet i følgende kvaliteter:

 • Kjernen til ulike, urfolk, høyt opplært og erfarne profesjonelle medarbeidere som forstår de landene de jobber med godt
 • En vellykket institusjon, forvaltet av afrikanske fagfolk som kjenner det afrikanske miljøet og er forpliktet til sin tjeneste.
 • ESAMIs brede og fleksible mandat styrt av en dynamisk styret
 • ESAMIs grad av økonomisk selvforsyning fra opplæring og konsulentinntekt, som ikke er avhengig av tilskudd for å overleve
 • Et stab med villighet og forpliktelse til effektiv forbedring og innovasjoner.
 • Evnen til ESAMI til raskt å distribuere sitt profesjonelle personale som suppleres av et nettverk av feltkontorer nær sine kunder
 • Et vell av erfaring oppnådd gjennom årene fra samspill med en klientell med variert bakgrunn og land
 • Et nettverk av institusjonelle og individuelle kontakter
 • Fleksibilitet og beredskap til å justere i samsvar med endrede miljø og forventninger
 • Regional smak og karakter for å matche instituttets aktiviteter og reagere raskt på spesifikke krav, bekymringer og prioriteringer.
Programmer gitt i:
 • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

BBA

Esami Business School

Programmet tar sikte på å forbedre og formidle mellomkunnskaper, ferdigheter og positive egenskaper i bedriftsøkonomi til kandidater, slik at de ved utgangen av programme ... [+]

Struktur

Programmet tar sikte på å forbedre og formidle mellomkunnskaper, ferdigheter og positive egenskaper i bedriftsøkonomi til kandidater, slik at de ved utgangen av programmet vil kunne utføre ledelsesfunksjoner i forretningsadministrasjonstjenester i sine organisasjoner. Videre gir programmet mulighet for kandidater som kanskje ønsker å melde seg på videre studier til mastergrad i Business Administration (MBA) eller andre post-graduate programmer.

BBA-programmet tilbys på kveldene fra 17:00 til 22:00. Klasser løper i to til tre uker i hver og en halv og tre måneder.

Programlokaler

BBA-programmet for kveldsklasse tilbys i ESAMI-medlemslandene på følgende steder: - Arusha, Mwanza, Dar es Salaam, Tanzania; Nairobi, Kenya; Kampala, Uganda; Lusaka, Zambia; Lilongwe og Blantyre, Malawi; Harare, Zimbabwe; Windhoek og Oshakati, Namibia; Mbabane, Swaziland; Maputo, Mosambik; Mahe, Seychellene.... [-]

Tanzania Arusha Kenya Nairobi Dar es Salaam Zambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swaziland Mbabane Zimbabwe Harare Mosambik Maputo Malawi Lilongwe  + 15 Mer
Februar 2020
Engelsk
3 år
Campus
Les mer på norsk
Esami Business School
Address
Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia
Arusha, Arusha-regionen, Tanzania
Nettsted
Telefon
+255 27 297 0070/1/2/3
ESAMI KENYA
Address
ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200
Nairobi, Nairobi County, Kenya
Nettsted
Telefon
+254 20 222 8233
ESAMI DAR ES SALAAM
Address
ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290
Dar es Salaam, Dar es Salaam, Tanzania
Nettsted
Telefon
+255 22 211 2670/ 213 5046
ESAMI - ZAMBIA
Address
ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132
Lusaka, Lusaka-provinsen, Zambia
Nettsted
Telefon
+260 211 222937
ESAMI – UGANDA
Address
ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824
Kampala, Sentral region, Uganda
Nettsted
Telefon
+256 41 4 254 222 / 343 397
ESAMI – NAMIBIA
Address
ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,
9000 Windhoek, Khomas-regionen, Namibia
Nettsted
Telefon
+264 61 236 965/6
ESAMI – eSWATINI
Address
ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234
Mbabane, Hhohho-regionen, Swaziland
Nettsted
Telefon
+268 240 48494
ESAMI – ZIMBABWE
Address
ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627
Harare, Harare-provinsen, Zimbabwe
Nettsted
Telefon
+263 242 744364/ 744935
ESAMI MOZAMBIQUE
Address
ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077
Maputo, Maputo, Mosambik
Nettsted
Telefon
+ 258 21 487375
ESAMI MALAWI
Address
ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3
Lilongwe, Sentral region, Malawi
Nettsted
Telefon
+265 1 774423/770253