Chulalongkorn University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Thailands første institusjon for høyere utdanning offisielt ble til mars 1917. Grunnarbeidet og forberedelser, men fant sted mer enn et århundre siden. Den verdensomspennende økonomiske, sosiale og politiske endringer i slutten av forrige århundre bidratt til Siam beslutning om å tilpasse seg for å unngå å bli kolonisert av vestlige makter ( "Siam" ble "Thailand" i år 1939). Dermed kong Chulalongkorn (Rama V) innført en kongelig politikk for å styrke og forbedre regjeringen slik at landet kunne med hell motstå denne bølgen av kolonialisme. En av de store deler av denne politikken var å forbedre Siamese utdanningssystemet for å produsere dyktige personell til å arbeide i både offentlig og privat sektor. Som et resultat ble en skole som ble grunnlagt i 1871 på Royal Sider Barracks i Grand Palace sammensatte. Senere, i 1882, kong Chulalongkorn utviklet denne skolen og ga den navnet "Suankularb". I det samme året, kongen også etablert andre skoler, Army Cadet Skole, den kartografiske skolen, Skole for Princes og skolen for Dhamma Studies.

"... Alle våre fag, fra våre kongelige barn ned til de laveste vanlige borgere, vil ha samme mulighet til å studere - det være seg kongelige, adelige eller vanlige borgere ..."

Dette sitatet viser at kongen ikke glemme vanlige borgere. Han hadde en politikk for å sette opp skoler over hele riket, sammen med institusjoner for høyere utdanning. Han insisterte på at "... utdanning i dette landet er det første prioritet, som jeg er fast bestemt på å utvikle ..." I 1899, Prince Damrong Rajanupab, en yngre bror av kong Chulalongkorn som var innenriksminister på den tiden, fremmet forslag til funnet tjenestemanns Training School med Phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - som senere overtok tittelen på Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi) som rektor. Men siden skolens elever måtte jobbe som kongelige sidekandidater i sitt tredje studieår før konfirmasjonen, ble navnet på skolen endret til Royal Sider School i 1902. The Royal Sider Skole kommet jevnt og produsert et økende antall kandidater for regjeringen hvert år. Men kong Rama VI (Rama VI) så at den opprinnelige intensjonen hans far, kong Chulalongkorn, var å etablere en institusjon for høyere utdanning. Mens, i begynnelsen, i løpet av studien fokusert på regjeringen, over tid, læreplanen utvidet til å omfatte flere disipliner for å møte et voksende behov i riket. Slike disipliner inkludert lov, internasjonale relasjoner, handel, landbruk, engineering, medisin og lærerutdanning. Dermed kong Rama VI ordre om at den kongelige Sider skolen blitt en institusjon for høyere utdanning og ga den navnet "tjenestemanns College of kong Chulalongkorn" på den første januar 1911.

Tjenestemanns College deretter brukt inntektene donert av medlemmer av kongefamilien, embetsmenn og vanlige borgere å reise en statue av kong Chulalongkorn den store. Etter at statuen var ferdig, forble omtrent åtte hundretusen baht i Royal Treasury departementet. Med interesse summen vokste til å være 982 672 baht. Kong Rama VI ga denne summen som skal brukes som den opprinnelige hovedstaden i college. Videre han graciously donert palasset av sin bror, avdøde kronprins Vajirunhis, som stedet for høgskolen og ga en stor tomt, ca 523 dekar, som grenser til palasset i Patumwan distriktet, for fremtidig utvidelse. Senere administrasjonsbygningen ble bygget som høgskolens første bygningen.

Etter tjenestemanns College hadde vært i drift i noen tid, kong Rama VI mente at det hadde oppnådd en grad av beredskap og så, på 26 mars 1917 erklærte han at det skulle bli Chulalongkorn University, et minnesmerke til sin far. Den nyopprettede universitetet var under tilsyn av universitetets avdeling, Ministry of Education. Phraya Anukijwithoon var den første rektor (tittelen ble endret til rektor i 1935). Det var et universitet Council, som var ansvarlig for politikkutforming, planlegging og gi råd om saker av universitetet. Prince Damrong Rajanupab var leder av rådet, og rektor ved universitetet var sekretær.

Når det først ble etablert, hadde universitetet 380 studenter ta klasser i fire fakulteter som ligger på 2 studiesteder. Det medisinske fakultet var plassert på Siriraj Hospital, mens fakultetene forvaltningsloven og Engineering ble plassert i administrasjonsbygning og Fakultet for kunst og vitenskap i Prince Vajirunhis 'palass i Patumwan distriktet. The Law School var under ansvar av Justisdepartementet til universitetet var klar til å ta over, og lærer Training School ble overlevert til Kunnskapsdepartementet.

I 1923 aksepterte universitetet high school nyutdannede til å studere i Det medisinske fakultet, som fikk støtte fra Rockefeller Foundation for å organisere et bachelorstudium. Fem år senere, den første gruppen av 18 nyutdannede ferdig med sine studier, og mottok de første grader for å bli tildelt i riket. I 1929, Fakultet for Public Administration ble juridiske fakultet og statsvitenskap. I 1933, etter etableringen av konstitusjonelt monarki i 1932, regjeringen overførte dette fakultetet til Thammasat University, som ble etablert i 1934. Resultatet var at Chulalongkorn University hadde bare tre fakulteter i denne perioden.

Utviklingen av Chulalongkorn University fortsatt. Fra 1934 til 1958, universitetet streket forbedring av lavere utdanning; dermed ble flere fakulteter etablert. I 1961 etablerte universitetet Graduate School etterfulgt av forskningssentre og institutter.

Steder

Bangkok

Address
Chulalongkorn University
254 Pathumwan, Bangkok Thailand. 10330

Bangkok, Thailand

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss