University of Nevada, Reno

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

University of Nevada, Reno ble grunnlagt i 1874 som State University of Nevada i Elko, Nev., Ca 300 miles nordøst for sin dagens campus i Reno. Området for universitetsforberedende skole i østlige Nevada (der ingen statlige institusjoner hadde tidligere vært lokalisert) viste seg å være upraktisk, som nesten halvparten av statens innbyggere levde i Reno-Carson City-området. I 1885 godkjente den lovgivende forsamling flyttingen av universitetet fra Elko til Reno. Morrill Hall, bygget på en bløff med utsikt over sentrum, var den første bygningen på en 10-acre campus. Hallen, som er oppkalt etter den amerikanske senatoren Justin S. Morrill of Vermont, forfatter av 1862 Land-Grant høgskoleloven som førte til utviklingen av University of Nevada, Reno og lignende institusjoner, var en one-bygningen universitet boliger presidentens og registrar kontorer, klasserom, bibliotek, museum og boligkvarter for grounds.

I 1891, 17 år etter at den ble grunnlagt, University presenterte sine første diplomer til en avgangsklassen på tre som inkluderte Frank Norcross, en fremtid US District Court Judge, Nevada høyesterettsdommer og medlem av Nevada Legislature.

Innen den tid, de rike "Bonanza" dager av sølv og gull gruvedrift på Comstock Lode, 23 miles sørøst for Reno i Virginia City, var borte. Staten var i økonomisk nedgang og sitt første universitet slet med å bygge innmelding og alder.

Mackay Influence

Familien til John Mackay, en irsk innvandrer som bidro til å lede utvinning av mer enn 100 millioner dollar i malm fra to Virginia City gruver i midten av 1870-tallet, spilte en nøkkelrolle i å hjelpe campus vokse. Fra 1907 til 1936, Mackay arvinger testamenterte universitetet mer enn 1.5 millioner for Mackay School of Mines bygning, en fotballbane-sized firkant modellert etter Thomas Jeffersons ved University of Virginia, en atletisk felt, land oppkjøp og Mackay Science Hall. En 7-fots, 8-tommers statue av Mackay, skapt av Gutzon Borglum, som senere skåret Mount Rushmore, har stått på den nordlige enden av Quad siden 1908. Den alm-lined Quad og universitetets opprinnelige kjerne campus, med en notering på det nasjonale registeret over historiske steder siden 1987, regnes som en amerikansk kulturell ressurs.

Etablering av sitt navn

Universitetet tjenestemenn gjort fremskritt i å forbedre campus stående som en liten, 1000-student offentlig college i tynt befolket West fra 1920- og 30-årene. Blant de bemerkelsesverdige tidlig fakultetet var James Church, som Sierra snø undersøkelser pioner i vitenskapen om prognoser sesong vannforsyning; kjemisk forsker Maxwell Adams, som oppdaget bruksområder for oljer i Sagebrush og kanin børste på den vestlige ørkenen; og Mackay School of Mines geolog-seismolog Vincent Gianella, navnebror for kvikksølv mineral, gianellaite.

Ved 1940-tallet, Hollywood-filmprodusenter, tiltrukket av universitetets vinranker, Ivy-League-lignende murbygg og idylliske Manzanita Lake, var ved hjelp av campus som en innstilling for populære filmer, blant annet "Mr. Belvedere Goes to College", med Shirley Temple; "Andy Hardy Blond Trouble", med Mickey Rooney; og "Mor er en freshman," med Van Johnson.

Dramatisk Change

Av 1958, med 2000 elever deltar klasser, institusjonen var på randen av dramatisk endring. Nye skoler for utdanning og næringsliv var i sine første år. Studentmassen, som ikke hadde hatt en student senter bygning for de første 70 årene av universitetets periode i Reno, endelig hadde et hovedkvarter med åpningen av Jot Travis Student Union. Denne foreningen ble erstattet I november 2007 av Joe Crowley Student Union, en av de mest transformativ bygningene noensinne er bygget på campus. Denne 167 000 kvadratmeter, "grønn" miljøvennlig anlegget signaliserer et skifte i campus ekspansjon, tilbyr campus og samfunnet en ny sentral beliggenhet "døra" til universitetet fra Virginia Street. Den er oppkalt til ære for Universitetet President Joe Crowley, som 23-års periode som institusjonens administrerende direktør er en rekord. I 2008, en av landets mest teknologisk avanserte biblioteker, den Mathewson-IGT Kunnskapssenter, åpnet ved siden av Crowley Student Union, ytterligere signale campus 'flytte nordover.

President Charles Armstrong og visepresident William Wood stimulert forskningsprogrammer på campus i 1959 med etableringen av Institutt for ørkenforskning (DRI) og dets tilknyttede programmer av atmosfærefysikk, ørken biologi, antropologiske studier, informatikk og vannressurser. DRI var et universitet avdeling med fokus på forskning undersøke Nevada golde arealressursene. I 1969, under president N. Edd Miller, campus hadde doktorgradsprogrammer i mer enn et dusin spesialiteter, og hadde skapt en School of Medical Sciences.

I de siste 35 årene, har Universitetet møtt utfordringene i ledelse i det som nå er den raskest voksende stat i landet, med sin påmelding stiger til mer enn 17.000 studenter i høst 2010.

University av tallene

 • Etablert: 1874
 • Sted: Reno, Nevada
 • Motto: Omnia Pro Patria ("All for Our Country")
 • Studenter: 18227 (i høst 2012)
 • Fakultet: 912
 • Full-time fakultetet holder høyeste grad i sitt felt: 93 prosent
 • Grader tilbys: Et omfattende utvalg av studieprogrammene ved lavere, høyere og doktorgradsnivå.
 • Høgskoler og skoler: Landbruk, bioteknologi og naturressurser; Bedrift; Utdanning; Engineering; Journalistikk; Liberal Arts; Medisin; Graduate School; og Seksjon for helsefag.
 • Mascot: Alphie, ulven; Wolfie Jr.
 • Kallenavn: Wolf Pack
 • Farger: Sølv og blå
 • Akkreditert av: Northwest Kommisjonen om Høyskoler og universiteter (siden 1938), pluss 20 profesjonelt akkreditert programmer.

Steder

Reno

University of Nevada

Address
89557 Reno, Nevada, USA
Telefon
+1 (775) 784-6874

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss